#filmdrømmer - vinnerne er klare

I mai gjennomførte Østnorsk filmsenter en filmkonkurranse for unge filmskapere fra Innlandet. Konkurransen hadde drømmer som tema. Nå er vinnerne kåret.

10. juni 2020

I mai gjennomførte Østnorsk filmsenter en filmkonkurranse for unge filmskapere fra Innlandet. Konkurransen hadde drømmer som tema.
Innen fristen 1. juni mottok vi hele 18 filmer. Filmene viser stor bredde både når det gjelder fortellerglede, fantasi og uttrykk. Gjennom konkurransen har filmsenteret blitt kjent med flere nye og talentfulle filmskapere.

Nå har juryen, som besto av Arild Halvorsen og Kjersti Gullvåg fra Fabelaktiv, Christian Lo fra Filmbin og ungdomsskoleeleven Lotte Aksnes Lundemo, kåret tre vinnere.

Førstepremien på 10 000 kroner gikk til Monzer Faisal (18) fra Gausdal med filmen Drømmer. Om vinnerfilmen sier juryen:
Vinneren treffer blink. Han våger å vise usikkerhet på hva han drømmer om, og hva drømmer er og betyr. Han setter drøm inn i et stort perspektiv, og utnytter mange av filmmediets muligheter med innslag fra ulike kilder, raske klipp, brå vendinger, spennende lyd- og bildeeffekter og en veldig god fortellerstemme.
Se Drømmer av Monzer Faisal

To filmprosjekter deler andreplassen. Begge prosjektene utmerket seg gjennom godt filmspråk og kreativ bearbeidelse av temaet. Hamarsingen Marielle Strandvik Bertheau fikk følgende omtale fra juryen for sin film, som også heter Drømmediktet:.
19-åringen påtok seg en vanskelig oppgave. Illustrasjon av en tekst er ofte vanskelig, men her har regissøren klart å finne et presist, enkelt og samtidig spennende bildespråk. Teksten om drømmer er velskrevet, og regissøren tør å følge grunnidéen sin helt ut. Bra jobba!
Se Drømmediktet av Marielle Strandvik Bertheau

På delt andreplass kom filmen Last Night I Had The Strangest Dream, laget av Birk Rønningsbakken Groven (18) og Agnes Kippersund Frogner (15) fra Hamar. Juryen sier:
Dette er en voice-basert film med en engasjert og personlig tone, en godt oppbygget historie og med en troverdig skuespillerprestasjon. Foto og regi fungerer godt, og historien har fin framdrift. Vi vil også framheve musikkbruk og klipp. Dette var fint å se!
Se Last night I had the strangest dream av Agnes Kippersund Frogner og Birk Rønningsbakken Groven

Med premiene følger det også profesjonell veiledning til filmskapernes neste prosjekter.
Østnorsk filmsenter takker for alle 18 deltakerne for spennende og løfterike filmer!

Se også:
Youtube Channel til Østnorsk filmsenter 
Instagram Østnorsk filmsenter: ostnorskfilmsenter