MØT:

Denne spalten presenterer filmskapere som har flyttet til regionen i det siste.

8. september 2020

Are Rabben Teigen: Manusforfatter, regissør og klipper

Jeg kom inn i filmbransjen da jeg startet på fagskole i 2008, og mesteparten av tiden har jeg jobbet i Trondheim, men jeg har også bodd og jobbet i Stockholm i 3 år. For det meste har jeg skrevet manus og regissert kortfilmer, musikkvideoer, reklame og andre typer oppdrag. Jeg har jobbet på noen korte og lange filmer som script supervisor. Nå for tiden skriver jeg på et lengre prosjekt jeg håper kan bli en lang animasjonsfilm til slutt. Ellers har jeg planer om å gjøre noen kortfilmer. Jeg liker veldig godt å klippe andres prosjekt, noe jeg har begynt med de siste årene, og jeg ser på muligheten for å gjøre dette på oppdragsbasis.

Adrian Maurud: Fotograf og bilderegissør

Jeg heter Adrian Maurud og er født og oppvokst i Hamar. Jeg startet med film da jeg gikk medier og kommunikasjon i Hamar. Det siste året der brukte jeg som lærling i markedsavdelingen til Bolig Partner og fikk et svennebrev innen kamera og klipp. Samtidig startet jeg å jobbe freelance ved siden av utdanningen. Videre tok jeg en bachelorgrad i film ved NTNU i Trondheim. Gjennom utvekslingsåret mitt i Los Angeles var jeg så helig til å få jobbe for en produsent på store sett innenfor diverse fagfunksjoner - alt fra prod. ass. til bilderegi.
Nå er jeg tilbake i Hamar, og er nylig blitt selvstendig næringsdrivende. Sammen med 3 andre filmskapere opprettet vi selskapet Sentinel Film. Jeg prøver å jobbe meg opp til å bli sjefsfotograf. Jeg har mye bilderegi og gjør ellers mye arbeid i kamera eller lys avdelingen. I tillegg er jeg lisensiert dronepilot og kan fint ta på meg oppdrag på dette området.
Sentinel Film driver per i dag med oppdragsfilm, musikkvideoer og reklamekampanjer, men planene fremover er å fortsette å vokse. Vi har begynt på egne kortfilmprosjekter, som for tiden befinner seg i utviklingsfasen.
Mer info om Sentinel Film: sentinelfilm.com

Gunhild Westhagen Magnor: Regissør og fotograf

Hun kommer opprinnelig fra Stange og flyttet tilbake til Hedmarken for ett år siden.
Westhagen Magnor studerte film og video ved Høyskolen i Lillehammer og The Surrey Institute of Art and Design i England. Siden 2000 har hun regissert og fotografert en rekke prisvinnende dokumentarer og dokumentarserier, ofte med fokus på menneskelige relasjoner. Arbeider inkludere mange publikumsfavoritter som dokumentarserien Et lite stykke Thailand 1 og 2, Karanba, Koht i familien, Vinger Under Vann, Kaninkongen og Juletrebonden. I 2014 oppnådde hun internasjonal suksess med kinofilmen og TV-serien Optimistene om et volleyballag med eldre damer fra Hamar.

De siste årene har hun jobbet med to dokumentafilmprosjekter og ett fiksjonsfilmprosjekt. Også denne gangen har hun valgt å fokusere på en kvinne fra Hamar; vår lokale motstandsheltinne, Eva Kløvstad og hennes innsats under 2. verdenskrig. I tillegg til å fortelle historier fra regionen ønsker Gunhild i størst mulig grad å filme på location i lokalområdet, og samarbeide med kreative krefter fra regionen.

Peter Linney: Fotograf

Peter kan se tilbake på 30 begivenhetsrike år i Los Angeles. Her begynte han å jobbe med kamera, som gaffer og grip og senere som fotograf. Han lagde bakomfilmer, jobbet som assistent og har vært med på politidokumentarer i flere år.
Det som preget Linney og hans arbeide mest, er nok motormiljøet som det er mye å finne av i dette amerikanske landstrøket. En spesiell form for lyssetting samt hans blikk og kjærlighet for detaljene gjorde han svært populær som bil- og MC-fotograf for mange amerikanske, europeiske og asiatiske motorblader. Med objektet i solnedgangen på location skapte han unike bilder som lignet på studio opptak – helt uten å måtte bearbeide bildene i etterkant. «Lys er jo alt for meg», sier Linney i intervjuet.
I mai 2019 bestemte han seg for å dra tilbake til Norge og bosatte seg i hjemtraktene på Lismarka. Han ønsker å bidra med sin spesielle lyssetting inn i filmbransjen. Å gi filmene et magisk uttrykk som ikke er vanlig her til lands er noe han brenner for. Han ønsker å bidra til profesjonelle teams og bistår med mye selveid utstyr.