Møt: Christine Hals

Vi fortsetter å presentere filmskapere i regionen, og denne gang går turen til komponist Christine Hals fra Elverum.

20. mars 2017

Vi gir en varm velkomst til Christine Hals som for øyeblikket bor i Elverum samtidig som hun pendler til Los Angeles for oppdrag. Hun er kanskje mest kjent for sine lokkerop til snøen i Disney’s kjempesuksess «Frost». Her bruker hun «kauking» som hun lærte seg på gården til faren i Troms når hun lokket på geiter, og hun har også skrevet en sang med Norrøn tekst til kroningsseremonien til Elsa. Hun er opptatt av norsk natur og kultur, noe som kommer frem i musikken hennes.

Christine har oppnådd et Graduate Certificate i Scoring for Motion Picture and Television fra University of Southern California med filmkomponist James Newton Howard som mentor, og det var i LA hun fikk den unike muligheten til å synge på Disney storsatsingen. Christine har også master i filmmusikk-komposisjon ved Dramatiska Institutet i Stockholm.

Christine har et ønske om å jobbe med flere norske prosjekter, og er på utkikk etter oppdrag i regionen. Hun skriver musikk for filmer, TV programmer og dataspill. Hun synger også på forskjellige oppdrag fra komponister og ulike filmprosjekt.

Soloalbum Northern Skies
Når hun ikke lokker på geiter og snø skriver hun filmmusikk og nå skal hun slippe sitt aller første soloalbum "Northern Skies" som hun har komponert som en hyllest til norsk natur.  
Christine Hals og nordlysfotograf Ole Salomonsen stod i en fjellelv i Troms for å fange nordlyset. Et år senere har Christine spilt inn sin første singel Calling The Aurora til videoen de filmet.
Hør mer om prosessen her: NRK radio

Hvis du har lyst til å se og høre på mer av Christine Hals sitt arbeid kan du ta en tur innom Vimeo og YouTube sidene hennes:  
Vimeo
Youtube