MØT: No. 94

Kreative miljøer er blitt en trend i hele Norge. På Hamar, nærmere i Grønnegata 94, finner vi et slik kreativt miljø. Bli kjent med menneskene bak!

15. mai 2019

Hvem er No 94?
Her sitter det en real gjeng med kreative hoder som jobber med film, tv, foto, lyd og salg. Stor variasjon innen foto, lyd og video med ganske lik tankegang. Veldig uhøytidelig arbeidsmiljø og arbeidstider. Her flyr det folk inn og ut fra tidlig om morgen til sent på kveld. Selv om mange jobber med mye av det samme har det aldri oppstått en situasjon hvor man har “tatt” jobben til en annen på kontoret. Her deles erfaringer, utstyr og jobber.

Hva jobber dere med?
Erik Johnsen: Foto, drone og regissør for OBHF. Gjort drone på Amundsen(Espen Sandberg spillerfilmen), regi på ulike reklamefilmer (obhf.no /erikjohnsen) og foto på ulike prosjekter av mindre str.
Øyvind Saugerud: Film og TV.
Lars Martin Øien Bøe: Reklamefoto 
Rakel Berg Kise: Produkt og reklamefoto Monica Haugen - Barnfoto og Bryllup
Sverre Galgum: Video og Lyd-studio
Mica Blue Mcgregor: Lyd, VO og SoMe video
Marte Jære Brandt: Salg for Radio Metro

Hva tjener dere penger med?
Alle her har ulike klienter og ulike byråer man jobber med og får kunder fra. Noen er tilknyttet produksjonsselskaper i Oslo og andre har en kundebase på Hamar.

Hvordan jobber dere sammen? Er det en tanke ved kollektivet at dere jobber på hverandres prosjekter? Hvilken fordel har den enkelte av å være del av kollektivet?
Her prøver vi å fremme hverandre. Leie utstyr av hverandre. Hvert prosjekt man har er ulike og noen ganger passer det å ha med en eller flere som sitter her på prosjektet. Det er et knippe med erfarne og dyktige mennesker som sitter på ulike ressurser som passer til prosjekter. Enten det er foto, stills, utstyr, lyd eller idémyldring.

Tenker der å vokse, både i antall prosjekter og antall folk?
Vi har ikke noe behov for å vokse eller bli flere. Det viktigste for oss er at dette er et sted hvor man kan i ro og mak jobbe på prosjektene sine. Diskutere løsninger og ha et kreativt sted å jobbe. For oss er det viktig at alle trives og at det er en kjemi som fungerer. Pr. dags dato er vi en sammensveiset gjeng som kjenner hverandre på godt og vondt. Vi vet hverandres styrker og svakheter. Om man har en dårlig dag trenger man ikke å putte på et falsk smil.

Hvordan fremstår dere offisielt? Som en bedrift som tilbyr ulike tjenester eller som et fellesskap av enkeltmannsforetak, som jobber uavhengig fra hverandre?
Vi har med vilje valgt å tone ned Nr. 94 som et “brand”. Det er ikke viktig for oss. Vi ønsker ikke noe status eller anerkjennelse for kontoret vi sitter på. Vi jobber hver for oss, men under samme tak. Vi har prosjekter hvor vi bruker hverandre, kaster idéer sammen og diskuterer. Når man er så mange personer som jobber freelance er det gitt at hver enkelt person ønsker sin egen branding som rettes mot det de er flinke på og da ville det vært feil om man går under en fellesbetegnelse på kontoret man sitter på. Forstår godt at selskaper som retter seg mot en spesifikk ting, type reklame, ønsker det. Her er det såpass ulike kompetanse at det ville vært feil.