Møt: Ørjan Ruttenborg Svendsen

Vi skal fortsette å bli kjent med fagarbeidere fra regionen, og denne gang er det illustratør Ørjan Ruttenborg Svendsen som er bosatt på Gjøvik vi skal hilse på.

4. april 2017

Ørjan er 30 år, bor på Gjøvik, jobber som illustratør og konseptkunstner, og har jobbet med dataspill, film, bøker, tegneserier, og kortspill. Han forelsket seg i kunst og tegning da han spilte Final Fantasy VI i 1997, og siden den gang bestemte han seg for at det var dette han ville leve av. Gjennom musikk, bøker og filmer fant han ut at det ikke nødvendigvis var dataspill som inspirerte han, men fantasien bak.

Han har vært involvert i en rekke forskjellige produksjoner som f.eks Warhammer serien, kortspillene Hero Realms og EPIC, dataspillet Shadow Puppeteer og leseheftet Saltos Bokhylle. Han startet sin innholdsrike karriere med en Bachelor i Opplevelsesproduksjon og interaktive medier på Hamar. Etter studiene startet han opp Sarepta Studio AS med noen medelever, og det er med dette selskapet han var med å lage PC/Wii-U spillet Shawdow Puppeteer, og som han nå hjelper med å utvikle spillet My Child: Lebensborn .

Selv om Ørjan fortsatt jobber hos Sarepta Studio AS når det er behov, har fokuset de siste årene vært å satse på en freelance karriere. Målet videre er å jobbe med Warhammer-serien for Games Workshop, samt Dungeons & Dragons og Magic the Gathering for Wizards of the Coast. Ørjan har også lyst til å jobbe mer som konseptkunstner til spill, og nevner Blizzard(Diablo), Riot Games(League of Legends) og Bethesda(Elder Scrolls) som drømmekundene sine. I en eventuell produksjon kan han bidra med konseptdesign, illustrasjon og eventuelt matte painting.

Noen prosjekter Ørjan har vært involvert i:

Warhammer:
- Will of iron
- Revelations
- Deathwatch
- Dawn of War III
- Blood bowl   (Games Workshop & Titan Comics)

Hero Realms og EPIC (White Wizard games)
HEX (Cryptozoic games)
Shadow Puppeteer & My Child: Lebensborn (Sarepta Studio)
Saltos Bokhylle og SALABY (Gyldendal)  

Hvis du har lyst til å finne ut mer om Ørjan, eller se noe av arbeidet han har jobbet med, kan du klikke deg inn på hjemmesiden hans:
http://www.svendsenart.com