Pris for beste norsk kortfilm til URSA

Natalia Malykhina ble tildelt prisen for beste norsk kortfilm under årets Barnefilmfestivalen. Filmen er nå shortlistet for Amanda.

3. mai 2021

Årets Barnefilmfestivalen gikk av stabelen 27. april - 2. mai. 
Festivalen var en kombinasjon av digitale visninger og fysiske visninger, altså strømming og kino. Det digitale programmet for skoler har bestått av totalt 74 titler, mens festivalen i siste liten også fikk mulighet til å sette opp et kinoprogram bestående av 14 filmer.

Med glede meddeler Østnorsk filmsenter at kortfilmen URSA - Nordlysets sang fra Ulvenfilm v/ Natalia Malykhina har vunnet pris for beste norsk kortfilm. 

Fra Barnefilmfestivalen lyder det: "Juryen – bestående av kinosjef Jørgen Søderberg Jansen, regissør Christian Lo og filmkritiker Cathrine Sordal – delte også ut Barnefilmfestivalens kortfilmpris. Denne går til den beste norske kortfilmen, og vinneren ble URSA – Nordlysets sang, regissert av Natalia Malykhina. Filmen blir med det kortlistet til årets Amanda-utdeling, og kjemper nå om én av tre nominasjoner der. Om filmen sier juryen at den "både rørte og engasjerte med vakker animasjon og et alvor om klimaendringene i bunn"."

Vi gratulerer mye til Natalia og følger spent med på reisen til den lille Isbjørnungen. Vi er sikre på at den kommer til å ha en plass i manges hjerter.

Se smakebiten av URSA - Nordlysets sang her: https://fb.watch/5fvR2-xvL_/