Talenter i regionene: Ingrid Stenersen

Filmport.no presenterer jevnlig portretter av unge talenter fra regionene. Denne uken portretteres Ingrid Stenersen fra Hadeland. Les portrettet her.

2. desember 2014

Ingrid Stenersen fra Hadeland hadde for ikke lenge siden premiere på kortfilmen sin "Tre dalmantinere" på den lokale kinoen i Brandbu. Dette er Stenersens første film som regissør.

Intervju med: Ingrid Stenersen
Region/sted: Østnorsk Region – Hadeland.
Navn på produksjonen: Tre dalmatinere
Når begynte prosjektet: Våren 2012 begynte jeg å utvikle ideen og jobbe frem manus. Innspillingen foregikk på Hadeland en uke i midten av juli 2014. 
Premieredato:  14.11.14

Navn på produksjonscrew

Manus, regi og produsent: Ingrid Stenersen
Eksekutiv produsent: Petter Onstad Løkke
Foto: Vegard Landsverk
Klipp: Karsten Meinich
Lyddesign: Eric Pettersen
Produksjonsdesign: Liz Grunwald
Komponist: Eirik Myhr
Perkusjon/komponist: Audun Hjort
B-foto: Tarald Aaby
DIT/Kam.ass: Adrian Dark
Lydsjef: Fanny Wadman
Lysmester: Kristian Davik Larssen
Keygrip: Sigurd Bjørgås Johansson
Innspillingsleder: Stephan A. Hergel
Script: Stine Blichfelt
Prod.ass: Kristian Kolstad
Pyrotekniker: Ola Røyseland v/Samsen Kulturhus
Hovedroller:Monica Borg Fure, Kathrine Kolgrov, Hanne-Marte Sørlie.

Hva handler filmen deres om?
Filmen handler om tre single alenemødre i en liten bygd på Indre-Østlandet, som utfører lovbrudd i håp om å komme i kontakt med tre nyankomne politimenn.

Hva er bakgrunnen for at du/dere vil lage akkurat denne filmen?

Ideen oppstod da jeg var ute på en lokal pub på Hadeland (der jeg er fra) for et par år tilbake.  Da dukka det opp tre veldig kjekke politimenn, og litt utpå kvelden begynte jeg og venninnene å spøke om at vi kanskje måtte gjøre noen lovbrudd for å møte de igjen. (-Vi gjorde ikke det da.) Men jeg synes det var et veldig morsomt ide, og begynte å skrive på prosjektet med en gang. Plottet setter jo denne “jakten på kjærligheten” litt på spissen. Det er så gjennomarbeidet i samfunnet vårt at vi skal finne noen å leve med, og jeg ville fortelle en historie om noen kvinner som går svært langt i håp om å få dette ønsket oppfylt. Under den komiske overflaten ønsket jeg å få frem lengselen og sårheten det kan ligge i dette å være enslig når man ikke ønsker det selv.

Hvor ble filmen spilt inn? 
Filmen ble spilt inn på diverse locations på Hadeland som handlingen var skrevet til, samt en location på Spornes utenfor Arendal.

Kan du/dere fortelle litt om produksjonen, hvordan den ble satt i gang, og hvordan forløpet har vært fra ide til å starte å filme?
Manusutviklingen har gått over lang tid med kyndig veiledning fra bla. Guro Ekornholmen ved Mediefabrikken I Akershus. Etterhvert ble Petter Onstad Løkke tilknyttet prosjektet som eksekutiv produsent, og på vårparten 2014 fikk vi finansieringen på plass. Pre-produksjonen var en spesiell prosess det jeg syklet rundt på Hadeland og banket på dører – både for å få med folk i noen av de mange bi-rollene, og for å få hjelp til catering og locations. Vi hadde totalt en stab på ti personer, og sammen med de tre hovedrolleinnhaverne bodde vi alle på en eventyrlig sæter på Hadeland i løpet av innspillingsperioden. Det var en hektisk opptaksuke med godt over ti forskjellige locations og nærmere 35 beskrevne rollefigurer. Dermed ble det en god del planlegging  av logistikken som måtte til for å det til å gå opp.

Hva filmer dere på?

Vi filmet på RED Epic, og noen bilder tok vi med RED Scarlet.

Hvordan fungerer etterarbeidsprosessen i denne produksjonen?
Jeg jobbet med klipper Karsten Meinich i lokalene til Mediefabrikken på Jar. Vi klippet i Final Cut, og fikk til og med komponert musikk direkte til bildene ved hjelp av trommis Audun Hjort. Det ble veldig kult og vi har med mye av dette i det ferdige resultatet. Bilde- og lydetterarbeid foregikk hos Reactor Postproduction i Kristiansand.

Hvilke filmsentre har støttet denne produksjonen?
Østnorsk Filmsenter og Sørnorsk Filmsenter har støttet produksjonen. Flere i staben er fra Sørnorsk region, bla. fotografen Vegard Landsverk, mens selve handlingen/innspillingen og jeg sjøl er fra Østnorsk region.

Hvor kan vi se filmen når den er ferdig? 
Nå har vi akkurat hatt premiere på filmen på Hadeland. Videre fremover er det innsending til filmfestivaler i både inn- og utland, med fokus på amerikanske og tyske filmfestivaler. Så gjenstår det å se hvordan det går. Etter “festival-runden” håper vi å lansere filmen på nett, slik at den vil være tilgjengelig for et bredere publikum.