Tildelinger etter søknadsrunde 3

Østnorsk filmsenter deler ut kr 1.265.000 til 11 prosjekter etter årets siste tildelingsrunde.

8. november 2019

Innen fristen den 15. oktober mottok Østnorsk filmsenter 23 søknader om tilsammen 3,2 millioner kroner. Det ble søkt om tilskudd til 12 dokumentarfilmer, 5 kortfilmer og 6 interaktive produksjoner. Fra Hedmark kom det totalt 16 søknader, Oppland bidro med 3, mens 4 søknader kom fra produksjonsselskaper i andre regioner.
Det gis 11 tilsagn i denne runden på tilsammen 1 265 000 kroner til et variert utvalg av prosjekter. I tillegg innvilges 3 søknader á 25 000 kroner innenfor ordningen «Pangstart» - tilskudd gitt til tidlig utvikling med fortløpende behandling.
Beslutningen om å gi ett produksjonstilskudd utover 200 000 kroner er forankret i Østnorsk filmsenters styre.

Her er oversikten over prosjektene som får tilskudd:

PRODUKSJON DOKUMENTARFILM

HJERTER I ISEN 
                 
FABELAKTIV AS                                                               
Tilsagn: Kr. 250 000
Hjerter i isen er en film om overlevelse. Hilde og Sunniva er to engasjerte, voksne damer som velger å overvintre på et av klodens mest avsidesliggende områder for å dokumentere de ekstreme klimaendringene vi opplever i vår tid. 9 måneder i en knøttliten fangsthytte på Svalbard. De gjør det for å hjelpe oss til å forstå hvor dramatisk klimaendringene faktisk er. Produsent: Arild Halvorsen
Manus og regi:  Halvor Mykleby og Johnny Westernes

AUKRUST – GUD VELSIGNE VÅR HERRE
FABELAKTIV AS                               
Tilsagn: Kr. 200 000
En tv-serie om den folkekjære multikunstneren Kjell Aukrust fortalt gjennom familie, venner, bekjente og kolleger - i tillegg til Solan, Ludvik og Reodor, da selvfølgelig.
Produsent: Arild Halvorsen
Manus: Karsten Fullu
Regi: Rune Sæterstøl

PRODUKSJON KORTFILM

MOR VISSTE INGENTING

TROLLFILM AS   
Tilsagn: kr. 50 000
En episk-lyrisk animasjonsfilm om ei jentes tristhet, ensomhet og livsglede. Dette er en brukskunstfilm til barn og unge, for å skape dialog og debatt rundt tabulagte hendelser som er vanskelig å snakke om.
Produsent: Marita Mayer
Manus og regi: Anita Killi
Animatør: Jens Jonathan Gulliksen

UTVIKLING DOKUMENTARFILM ELLER DOKUMENTARSERIE

PÅ HØYE HÆLER I AMERIKA

NORSK FJERNSYN AS
Tilsagn: kr. 100 000
Denne dokumentarserien handler om de mange ugifte, unge kvinnene fra Sørlandet som reiste til New York for å ta seg lønnet arbeid årene 1946-1965. De forlot det pietistiske Sørlandet og ble moderne, frie kvinner. De fleste vendte etter hvert hjem og tok skikkene med seg, - og for all fremtid forvandlet de det norske samfunnet.
Produsent: Benedikte Danielsen
Manus og regi: Gunhild Westhagen Magnor

DE NAKNE                                  
STRAY DOG PRODUCTIONS AS                                 
Tilsagn: kr.  100 000
En sal full av sammenrullet papir, oppsmuldrede kullstifter, store treplater og i midten av det hele en naken person. Med en selvfølgelighet sta?r hun helt stille, slik at frustrerte studenter kan studere hver minste detalj av hennes kropp. Men hvem er hun na?r hun ikke er naken? De Nakne er en eksperimentell kortdokumentar om kropp, nakenhet, skamløshet og skam - og menneskene bak kunsten.
Produsent: Sarah Winge-Sørensen
Manus/regi: Barbora Hollan

HVOR SKAL DU, BROR?       
FABELAKTIV AS                                                             
Tilsagn: kr. 65 000 Denne dokumentarfilmen forteller historien om Stig. På sett og vis er det også historien om lillebroren John. Stig gjennomgår det som for mange framstår som det verste som kan skje. Han mister gradvis hukommelsen, uten å være klar over det selv. John velger å leve tett på, og dokumenter det hele.
Produsent: Arild Halvorsen
Manus/ regi: John T Aavik

X OG MEG                                   
FABELAKTIV AS                                                                
Tilsagn: Kr. 50 000
X og meg er en film om lidenskap. Om det å skape et unikt verk basert på en selv og de som er i stand til å dele av seg selv for å skape kunst. Kanskje er det en verdensstjerne blant deltagerne?
Produsent: Arild Halvorsen
Manus og regi: Maren Ingeborg Gråblomst

UTVIKLING KORTFILM

DINOSAURER I HIMMELEN   
HYENA FILM AS                                                          
Tildeling: kr. 50 000
De voksne sier at alle som dør kommer til himmelen. Dinosaurene er jo døde, kom de til himmelen? Hvis det er dinosaurer i himmelen, og jeg dør, kan de spise meg da? Hvis de spiser meg, dør jeg da, selv om jeg allerede er død? Dinosaurer i himmelen er en film helt fri for fantasimagi og handler om seks år gamle Fredriks første møte med døden, i en begravelse sett fra et barns perspektiv.
Produsent og manusforfatter: Øyvind Saugerud

UTVIKLING SPILL OG INTERAKTIVE PRODUKSJONER

GUN & BUCKLER

DELTAQUACK AS                                                            
Tilsagn: kr. 200 000
Et spill der frosker slåss med laserpistoler og laserskjold på forskjellige arenaer i et futuristisk univers. Skjoldene reflekterer laserskudd, og spilleren kan sikte fritt rundt seg med enten våpenet eller skjoldet. Froskene kan hoppe høyt og langt, klamre seg til vegger og tak, og gripe tak både i gjenstander og hverandre med tunga.
Produsent: Rune Wangen
Spillutvikler: Martin Vadseth Høiby

LYTTEREN                                   
REFLUX INTERACTIVE AS                                             
Tilsagn: kr. 100 000
I dette spillet/denne VR-opplevelsen er du en overvåkningsspesialist som har i oppgave både å samle informasjon om en situasjon som utvikler seg, og assistere en partner som befinner seg i den. Finner de det riktige tidspunktet for å dele informasjon med partneren? Vil dine sympatier flytte seg når du blir kjent med dem du overvåker? «Lytteren» er en emosjonelt engasjerende opplevelse utspilt i sanntid.
Produsent: Ole Gunnar Stensrud
Manus og regi: Emanuel Nordrum

LIQUID STATE                         
VERTEBRAE AS                                                        
Tilsagn: Kr. 100 000
I dette spillet møter du en ung kvinne som er blitt forvandlet til olje av et petroleumsselskap. Byen hun bor i er blitt monopolisert av menneskene bak hennes unaturlige død og forvandling. Spillet handler om hennes gjenoppstandelse og kamp mot selskapets stadig mer patruljerende politiroboter.
Produsenter: Åge Markus Schultz og Hauk Seim Flåøyen