TILDELINGER ETTER SØKNADSRUNDE 3-2020

Etter årets siste søknadsfrist deler Østnorsk filmsenter ut 1,5 millioner kroner til 14 spennende prosjekter.

6. november 2020

Innen fristen den 15. oktober mottok Østnorsk filmsenter 20 søknader om til sammen 2,8 millioner kroner. Det ble søkt om tilskudd til 13 dokumentarfilmer, 4 kortfilmer og 3 interaktive produksjoner. Fra Innlandet kom det totalt 16 søknader, mens 4 søknader kom fra produksjonsselskaper i andre regioner med filmskapere fra Innlandet i nøkkelfunksjoner.

Det gis 14 tilsagn på totalt 1,5 millioner kroner til et variert utvalg av prosjekter. I tillegg er det i løpet av sommer og høst innvilget 4 søknader á 25 000 kroner innenfor den fortløpende ordningen «Pangstart», til prosjekter i tidlig utvikling. Her er oversikten over prosjektene som får tilskudd:

KORTFILM- UTVIKLING

GLASSEGGET                    
TROLLFILM AS                                                                                   
kr. 100 000
En animasjonsfilm om vanskelig barndom. Klarer du å passe på et glassegg hele livet uten at det knuses? Og om det knuses, skal du da fortsette å trå på eggeskall, eller går det an å bygge en rakett som tar deg vekk fra det hele? Produsenter: Lillian Løvseth og Anita Killi
Manus og regi: Maren Ingeborg Gråblomst

KORTFILM - CO-PRODUKSJON

JUST LIKE BOYS!
FILMBIN AS                                                                                        
kr. 50 000
I denne kortfilmen møter du Eya (10) og Sofia (12), som blir sendt på butikken. De bryter løftet de ga til sin mor og drar heller ut på eventyr i skogen. De har bare lyst til å leke, akkurat som gutta!
Hovedprodusent (Tunis): Asma Chiboub
Co-produsent Nicholas Sando
Manus og regi: Amel Guellaty

DOKUMENTARFILM - PRODUKSJON

BEST-TIL TROSS FOR
SMALLVILLE AS                                                                                  
kr. 150 000
En dokumentarfilm der vi følger fotograf Arnfinn Johnsen som i løpet av høsten intervjuer og fotograferer paralympiske gullvinnere, spredd over det ganske land. Nære møter med sju deltakere som forteller historier om tøffe kamper og stolte seire, til tross for strie forutsetninger            
Produsent: Lillian Løvseth                
Regi: Bjarte Ytre-Arne og Kjell Vassdal

BASE ELG
VIDEOMAKER AS                                                                               
kr. 100 000
Våren 1944 ble det klart at krigen gikk mot slutten. Men man fryktet at Tyskland kunne fortsette å besette landet. Derfor ble det opprettet 4 geriljabaser. Den største var Base Elg i Vassfaret. Målet var å trene opp ledende personell, og bygge en styrke som kunne kjempe hvis det ble nødvendig. Historien er nesten glemt. Vi vil gjøre den tilgjengelig for kommende generasjoner gjennom denne kort-dokumentarserien.
Produsent: Kjell Eriksen         
Manus og regi: Cato Skimten Lie

DOKUMENTARFILM OG DOKUMENTARSERIER - UTVIKLING

MORFAR HAR ET ØDELAGT ØYE
RAINY DAY PRODUCTIONS AS                                                     
kr. 50 000
Denne animerte kortdokumentaren handler om morfar og 6 barnebarn mellom 4 og 14 år. Morfar sitter i rullestol, har et ødelagt øye, et skjevt ansikt og snakker ikke. Filmen viser hvordan barna opplever morfar gjennom intervjuer og animasjoner basert på tegninger laget av barna og den afasirammede.
Produsent: Anton Johannes Nyman og Marita Mayer
Manus og regi: Marita Mayer

MYSKJAS METODE
HERLIG FILM & TV AS                                       
kr. 100 000
Fem mennesker med ulike helseutfordringer følges gjennom et år. Vi blir med på opp – og nedturene i deres kamp for å vinne tilbake kontroll over livet. Metoden er Audun Myskjas resept på livsmestring – såkalt mestringsmedisin, som er selvhelbredelse gjennom ulike tilpassede verktøy som pust, ernæring, hvile og bevegelse. Hjelper det? I så fall hvordan og hvorfor?
Produsent: Camilla Vanebo, Andreas Dreyer og André Folkestad
Manus og regi: Cecilie Owren

DRØMMEN OM DAKAR
FABELAKTIV AS                                                   
kr. 100 000
Lise og Christine drømmer om å sitte sammen i en spesialbygd Range Rover Defender i det startskuddet går for Africa Eco Race - bedre kjent som Paris-Dakar, verdens tøffeste rally. Dette er fortellingen om veien til målet.
Produsent: Arild Halvorsen
Manus: Rune Sæterstøl
Regi: Halvor Mykleby

SKJEBNEVALGET
HERLIG FILM & TV AS                                       
kr.  100 000
Stortingsvalget 2021 blir et skjebnevalg for Arbeiderpartiet. Jonas Gahr Støre og partiet har opplevd kriser og konflikter på rekke og rad det siste året. Vi blir med på innsiden når Jonas og partiet skal kjempe tilbake velgerne og regjeringsmakten.
Produsent: Andreas Dreyer
Regi: Erling Borgen

LØPINGENS HISTORIE
FABELAKTIV AS                                                    
kr. 100 000
Dette er fortellingen om det å løpe. I dette omfattende tema ligger det både krigshistorie, utviklingshistorie, verdenshistorie og menneskehetens historie - intet mindre.
Produsent: Arild Halvorsen
Manus: Thor Gotaas                
Regi: Rune Sæterstøl

COSMOS
IMAGINÆR FILM AS                                                          
Kr. 100 000
“Ti viktige spørsmål om Kosmos” - en animert dokumentarserie for barn som skal øke forståelsen for kosmologi gjennom en spennende reise i filosofi og vitenskap. Med et sterkt vitenskapelig team i ryggen hjelper serien oss å forstå hvordan verden henger sammen, og gjennom et vakkert kunstnerisk uttrykk får oss til undre oss over vår plass i den.
Produsent: Elisabeth Opdal
Regi: Anja Manou Hellem

HEKTA
SMALLVILLE AS                                                                  
kr. 100 000
Prosjektet handler om kjærlighet og parforhold, hvor godt det føles å bli elsket og hvor vondt er å bli sviktet. Eks-par og single møtes i studio for å ta et oppgjør med sine dysfunksjonelle relasjonsmønstre. Sammen med skuespillere får de muligheten til å bearbeide sine opplevelser. Dette er en dokumentarserie for ungdom om det å forstå selvverd og hvor grensene går i relasjoner.
Produsent: Lillian Løvseth
Regi: Nora Nivedita Tvedt

BAGHDAD IN FIRE
INTEGRAL FILM OG LITTERATUR AS                              
kr. 100 000
«Tiba» er en irakisk kvinne, som sammen med irakisk ungdom kjemper mot regimet og irakisk-iranske militser i den største ungdomsbevegelsen i Iraks historie. De kjemper for demokrati og et nytt Irak.
Produsent: Jørgen Lorentzen
Manus/ Regi: Karrar Al-Azzawi

SPILL - UTVIKLING

3/5 Too many skeletons
FROG QUOTA AS                                                
kr.   200 000
Et management-spill satt i et D&D-inspirert fantasy-univers, der spilleren tar på seg rollen som daglig leder i en bedrift som bygger dungeons for eventyrere. Spilleren må sørge for å holde en god balanse mellom å gi eventyrerne en god opplevelse ved å utforme dungeonen etter deres preferanser og å sørge for at bedriften tjener mest mulig penger. Produsenter: Benjamin Bergseth
Spillutviklere: Ozan Drøsdal og Sigurd Stapnes

MY CHILD - NEW BEGINNINGS
SAREPTA STUDIO AS                                                         
kr. 150 000
Et livs-simuleringsspill til mobil hvor du spiller adoptivforelder til et barn med en traumatisk fortid. Omsorg, filosofi, traume, forsoning og gjenoppbygging blir viktig tematikk. "New Beginnings" er en oppfølger til mobilspillet My Child Lebensborn, men beveger seg vekk fra tematikken til Lebensborn barna og vil ikke lenger være basert på historiske hendelser.
Produsent: Catharina Bøhler
Regissør/spillutvikler: Elin Festøy

PANGSTART – STØTTE TIL TIDLIG UTVIKLING

ENTANGLED
ANJA MANOU HELLEM/ LILLIAN LØVSETH/ LILLY PROD.            
kr. 25 000
En kunstnerisk, poetisk kortfilm med dans som uttrykksform, om samspillet mellom det moderne mennesket, naturen, og det å være den del av noe større enn seg selv.   

BUGS STORY
NATALIA MALYKHINA/ULVEN FILM AS                                         
kr. 25 000
Tidlig utvikling til en kort animasjonsfilm om og med insekter.   

MAROKKO
LILLIAN LØVESTH/ SMALLVILLE AS                                                 
kr. 25 000
Dette skal bli en fiksjonsfilm basert på virkelige hendelser fra 2009. En mor står overfor det verste mareritt en forelder kan ha. Hennes mann, en tidligere idrettsstjerne, truer både henne og barna.     

THE MASTERPIECE
OZAN DRØSDAL/ PERFECTLY PARANORMAL AS                          
Kr. 25 000
I dette spillet dukker en flokk med aggressive sjeler opp i himmelen uanmeldt. Nå blir det opp til engelen Cassiel å redde hjemmet sitt fra total ødeleggelse, ved å reise i tid om og om igjen.