Tildelinger fra Østnorsk fimsenter i runde 2-2020

Det gis 12 tilsagn på totalt 1 269 784 kroner til et variert utvalg av prosjekter.

12. juni 2020

Innen fristen den 1. juni mottok Østnorsk filmsenter 18 søknader om til sammen 2,3 millioner kroner. Det ble søkt om tilskudd til 10 dokumentarfilmer, 6 kortfilmer og 3 interaktive produksjoner. Fra Innlandet kom det totalt 16 søknader, mens 2 søknader kom fra produksjonsselskaper i andre regioner med filmskapere fra Innlandet i nøkkelfunksjoner.

Det gis 12 tilsagn på totalt 1 269 784 kroner til et variert utvalg av prosjekter. I tillegg er det i løpet av våren innvilget 6 søknader á 25 000 kroner innenfor den fortløpende ordningen «Pangstart», til prosjekter i tidlig utvikling. Her er oversikten over prosjektene som får tilskudd:

KORTFILM - PRODUKSJON

«INN I MIN FARS MARERITT» - TROLLFILM AS - kr. 200 000
En animert kunstfilm der far og sønn møtes i et iscenesatt rom inspirert av Frances Bacon og Yves Klein. Ved å animere seg selv og hverandre bruker de kunsten for å undersøke, leke med og konfrontere farens alvorlige sykdom. Innrammet av Dovrefjell vil de gjennom drømmer og mareritt konfrontere døden og tomrommet etter den.
Produsenter: Anita Killi og Ingebjørg Torgersen
Manus og regi: Menno de Nooijer

KORTFILM - CO-PRODUKSJON

«JEG ER IKKE REDD» - TROLLFILM AS/FABIAN & FRED GMBH (Tyskland) - kr. 200 000
Tegnefilm for småbarn om frykt og mot, og oppdagelsen av at det er mange ting man ikke behøver å være redd for, når man forstår hva det er.
Produsenter: Anita Killi og Fabian Driehorst
Manus og regi: Marita Mayer
NB. Trollfilm AS takket nei til produksjonstilskudd innvilget i februar 2020, til fordel for denne søknaden.


KORTFILM - UTVIKLING

«MANNEKENG» - LILLY PRODUCTIONS - kr. 50 000
Einstøingen Sindre forsøker å skape et sosialt nettverk. Det går ikke som planlagt, når skapelsesverket begynner å ta over livet hans.
Produsent: Lillian Løvseth
Manus: Erlend Badhwar Valen-Sendstad
Regi: Martin TB Thomas

DOKUMENTARFILM - PRODUKSJON

«DET VI ER» - SANT & USANT AS - kr. 200 000
To-åringene Balder og Haakon følges gjennom et år i barnehagen. Vennskapet blir satt på prøve i overgangen fra småbarns- til storebarnsavdelingen. Først når Balder lærer å sette egne grenser, og Haakon lærer å «dele på», kan vennskapet få videreutvikle seg. På et annet nivå uttrykker filmen en mors bekymring for om barnet hennes vil bli et selvstendig godt menneske.
Produsent: Helen Prestgard
Manus og regi: Gunhild Westhagen Magnor

DOKUMENTARFILM ELLER DOKUMENTARSERIE - UTVIKLING

«HESTENS KREFTER» - ZEN DOG PRODUCTIONS AS - kr. 50 000
Hester kan ha positiv innvirkning på menneskers helse, og viser god effekt hos dem som sliter med traumer, angst og depresjoner. I denne filmen skal vi følge krigsveteranen Nicholas som lider av PTSD (posttraumatisk stresslidelse) på reisen mot et bedre liv.
Produsent: Jon Dale Learn og Anja M Hellem
Manus: Ida Eldøen
Regi: Jon Dale Learn

«HEKTA» - LILLY PRODUKSJONER - kr.  89 784
En dokumentarserie for ungdom som handler om kjærlighet og forhold, det å forstå selvverd og hvor grensene går i relasjoner. Vi møter par og single som deler egne historier og erfaringer med å være i en usunn relasjon. Hva skulle de ønske de visste var «røde flagg», hvordan de kom seg ut og hvordan har det påvirket dem og deres relasjoner i ettertid?
Produsent: Lillian Løvseth
Regi: Nora Nivedita Tvedt

«FEM BREV TIL HÅKON BANKEN» - TRAD FILM AS - kr. 100 000
Fem mennesker skriver brev til sin musikalske helt og forbilde. Filmen forteller på en nærgående måte hva musikk kan bety for sårbare sjeler i en kaotisk verden, og en unik musiker fra grensetraktene.
Produsent: Camilla Vanebo
Manus: Sven Arild Storberget og Martin Walther
Regi: Sven Arild Storberget

«SÅ ØRA FLAGRER» - FABELAKTIV AS - kr. 100 000
Da viruset kom i mars valgte de fleste festivaler å legge ned. Den lille og iherdige operafestivalen på Hamar kunne gjort det samme, men de valgte en annen strategi! De klinker til både med og uten publikum!
Produsent: Arild Halvorsen
Regi: Kjersti Gullvåg

«TALENT PÅ VENT» - FABELAKTIV AS - kr. 100 000
Hva skjer egentlig med de største talentene våre, de som akkurat står i startgropa for en kunstnerisk karriere - akkurat nå? Nå, mens det meste innen kunstfeltet stopper opp fokuseres det mest på etablerte kunstnere og kunstinstitusjoner, men kanskje er det talentene som får den største trøkken? I denne serien møter vi noen av dem.
Produsent: Arild Halvorsen
Manus: Ingrid Stenersen

«NASJONENS FOTOALBUM» - FABELAKTIV AS - kr. 50 000
Denne serien skal bli et perlekjede av korte dokumentarer til mange medieflater. Digitaliseringen av fotografier har vært en enorm jobb, og bilder helt tilbake til 1840 er nå gjort tilgjengelige. I denne serien skal vi fortelle historiene bak og gi noen av de meste spennende bildene "liv".
Produsent: Arild Halvorsen
Manus: Johnny Westernes
Regi: Bjørn Thomassen

SPILL - UTVIKLING

«LIQUID STATE» - VERTEBRAE AS - kr.   100 000
En sidescroller beat-em-up som handler om en ung kvinne som er blitt forvandlet til olje av et petroleumsselskap. Byen hun bor i er blitt monopolisert av menneskene bak hennes unaturlige død og forvandling. Dette spillet handler om hennes gjenoppstandelse og kamp mot selskapets stadig mer patruljerende politiroboter.
Produsenter: Åge Markus Schultz og Hauk Seim Flåøien
Spillutvikler: Åge Markus Schultz

«SPELLBOOK – WIZARD AND BOY» - HYPERCUBE AS - kr. 30 000
En trollmann og en gutt drar ut på eventyr for finne de forsvinnende sidene i trylleboken og å gjøre den hel igjen. Dette er et metroidvania action-spill, hvor det er om å gjøre å utforske verden for å finne de forsvunne trylleformlene, kombinere trylleord og ditt personlige arsenal av magi for å bekjempe fiendene.                
Produsent og utvikler: Ove Andreas Olsen
Programmerer: Daniel Johansen


PANGSTART – STØTTE TIL TIDLIG UTVIKLING

«NESBØ OG PRØYSEN» - ELISABETH NORD/FJORDS - kr. 25 000
Utvikle ideen til en dokumentarfilm sammen med Jo Nesbø, der han møter Alf Prøysen gjennom egne tolkninger.

«UTGÅTT PÅ DATO?» - JONATHAN DALE LEARN/ ZEN DOG POD. - kr. 25 000
Utvikle ideen til en dokumentarfilm om pensjonister som med fare for egen helse tar på seg samfunnsoppdrag knyttet til Covid-19.  

«MY CHILD LEBENSBORN 2» - CATHARINA DUE BØHLER/ SAREPTA - kr. 25 000
Utarbeide konsept og prosjektbeskrivelse for oppfølgeren til mobilspillet My Child Lebensborn.  

«EN ULVS SYNSVINKEL» - MARTHE THORSHAUG/ NERHAGEN PROD. - Kr. 25 000
En film som handler om å se på oss mennesker som dyr. Vi følger en fiktiv hannulv er på vandring i ulvesonen i Østerdalen. Ulven er på jakt etter ei ulvetispe å parre seg med. Vandringen skildres fra ulvens synsvinkel, og kameraet blir ulvens ”point of view”.  

«BLEKKSPRUTEN» - ANITA KILLI/ TROLLFILM -  kr. 25 000
En animasjonsfilm om incest blant søsken. Filmen skal baseres på Gro Dahles bok Blekkspruten.

«MITT HEMMELIGE STED» - MAREN INGEBORG GRÅBLOMST - kr. 25 000
Et samarbeid med Anita Killi om en animasjonsfilm om en jente som har sitt hemmelige sted