Tildelinger - søknadsrunde 1/2018

Til årets første tildelingsrunde kom det 20 søknader på til sammen tre millioner kroner. 1 591500 kroner ble fordelt mellom 14 kortfilm- og dokumentarfilmprosjekter.

6. mars 2018

Tildelingene viser at bransjen i Innlandet har god kjønnsbalanse. Blant produsentene som fikk tilskudd var det åtte kvinner og seks menn. Både blant regissørene og manusforfatterne var fordelingen lik - syv kvinner og syv menn.

SPILLUTVIKLING

Den vesle grå ulven (interaktiv opplevelse)
Selskap: Ulvenfilm AS
Regi/produsent: Natalia Malykhina
Filmomtale: En serie interaktive historiefortellinger basert på de fire animasjonsfilmene om Den vesle grå ulven. Det blir en underholdende og lærerik applikasjon på mobile plattformer for de minste barna i førskolealderen, der de får utfordret både kreativitet og motorikk.
Tilsagn: kr. 30.000


DOKUMENTARFILM – UTVIKLING

Askeladdene
Selskap: 
Herlig Film og TV AS
Regissør: Hans-Eivind Urbye
Produsent: André Folkestad
Filmomtale: Med inspirasjon fra Askeladden i eventyret legger to lekne, unge menn ut på sitt livs eventyr: i løpet av tre måneder vil de ta seg gjennom 18 land på motorsykkel, til steder som ligger godt utenfor allfarvei. Motivet er som hos Askeladden: nysgjerrighet, og troen på gode møter med mennesker på selv de mest selv de mest ugjestmilde steder i verden.
Tilsagn: kr. 100.000

Celle 1408  
Selskap:
Fabelaktiv AS
Regi/manus: Ingrid Stenersen
Produsent: Arild Halvorsen
Filmomtale: Hva er det som får et menneske til å drepe? Denne dokumentarfilmen handler om Kim Andreas, som i 2015 ble dømt til 17 års fengsel for å ha drept og partert sin stefar. Fra cella i Halden fengsel forteller han sin historie.  
Tilsagn: kr. 100.000 (utvikling fase to)


DOKUMENTARFILM - PRODUKSJON

Guttekoret
Selskap: 
Smallville films AS
Regissør: Ingrid Stenersen og Anja Mánou Hellem
Manus: Anja Mánou Hellem
Produsenter: Nina Mino Thorud og Stein Berge Svendsen
Filmomtale: Dette er en feelgood og leken dokumentarserie for hele familien, som retter seg spesielt mot gutter i alderen 5-8 år. I serien møter vi Vingrom kirkes guttekor i forberedelsene til New York-tur - med øvinger, konsert og dugnad - og så blir vi med dem på den store turen!
Tilsagn: kr. 200.000


KORTFILM – UTVIKLING

Når døden skiller oss ad
Selskap: 
Trollfilm AS
Regi/Manus: Tilda Krantz
Produsent: Anita Killi
Filmomtale: En gammel dame sørger over tapet av venninnen hun ønsket å dele livet med. Hun bestemmer seg for å reise til stedet der de møttes i ungdommen, for å spre hennes  aske. Men det meste forandres, da hun får en mystisk gaupe etter seg.
Tilsagn: kr. 100.000

SANDSLOTT
Selskap:
 Evil doghouse Lillehammer AS
Regissør: Øyvind Saugerud
Produsent: Ingrid Nordby
Filmomtale: En mørk komedie om foreldre som lever sitt liv gjennom barna, som bygger og opprettholder en fasade av suksess og vellykkethet gjennom barnas prestasjoner. Det blir viktigere å legge ut bilder på Facebook av det fine sandslottet, enn å være tilstede på barnas premisser.
Tilsagn: kr. 100.000

Snakk til meg
Selskap:
 Hyenafilm AS
Regi/manus: Piotr Matecki
Produsent: Øyvind Saugerud
Filmomtale: 10 år gamle Julia har én uke på seg til å få sin bestefar Stian til å snakke igjen. Stian har sluttet å snakke etter at Julias mor og bestemor døde i en bilulykke. Hvis Julia ikke  får ham til å snakke igjen, er hun redd for å havne i fosterhjem.
Tilsagn: kr. 71.500

Spesialjegerne
Selskap:
 Them Girls Film
Manus: Ingrid Stenersen og Ulrikke Benestad
Produsent: Stine Blichfeldt
Filmomtale: To kvinnelige soldater møtes under opptakene til Forsvarets spesialkommando, og blir hverandres konkurrenter - og drivkraft.
Tilsagn: kr. 50.000

When bodies float in the air
Selskap
: Yenni Film AS
Regi/manus: Yenni Lee
Produsent: Yenni Lee
Filmomtale: En kjærlighetshistorie om Billy og Nilo som blir truffet av lynet. Billy havner i mellomfrekvensen, den parallelle verden mellom døden og livet, der hun må lete etter Nilo.
Tilsagn: kr. 50.000

Ørken
Selskap:
 Evil doghouse Lillehammer AS
Regi: Irasj Asanti
Manus: Trond Morten Kristensen Venaasen
Produsent: Ingrid Nordby
Filmomtale: Dette er en kortfilm basert på regissør Irasj Asantis svært personlige historie om hans og brorens opplevelser under flukten fra Nord-Irak til Norge som barn.
Tilsagn: kr. 90.000


KORTFILM - PRODUKSJON

Helium – evig eies kun det teipte  
Selskap: 
Fabelaktiv AS
Regi/manus: Rune Sæterstøl
Produsent: Arild Halvorsen
Filmomtale: Petter (12) er en grunnleggende positiv fyr. I sin iver etter popularitet glemmer han noe viktig - nemlig hva vennskapet hans med Martin (12) betyr. Dette er en «mocumentary» om Petter, som er en sentral bikarakter i dramaserien Helium.
Tilsagn: kr. 200.000

Human Wild  
Selskap:
 Nerhagen Production AS
Regi/manus: Marthe Thorshaug
Produsent: Marthe Thorshaug
Filmomtale: Er du et dyr? Lever du i flokk? Human Wild er en hyllest til forholdet mellom dyr og menneske, og et forsøk på å bryte ned grensene som skiller dem. Human Wild er en sjangeroverskridende kortfilm – som løfter fram en egenskap som skiller mennesket fra dyrene, nemlig fiksjonen.
Tilsagn: kr. 200.000

Knus meg  
Selskap:
 Evil doghouse Lillehammer AS
Regi: Irasj Asanti
Produsent: Ingrid Nordby
Filmomtale: Mansour er en vanlig, norsk ungdom. Han driver med kampsport, fester og er forelsket - i bestevennen Andreas. Deres kjærlighet blir satt på prøve når den strengt religiøse faren til Mansour finner ut at sønnen er homofil, og vil ta han med til hjemlandet for å redde familiens ære.
Tilsagn: kr. 100.000

Louis Armstrong
Selskap:
 Hyenafilm AS
Manus: Stian A Eriksen
Regissør: Øyvind Saugerud
Produsent: Øyvind Saugerud
Filmomtale: Erik Lukashaugen har tonesatt Hans Børlis mest berømte dikt Louis Armstrong. Med en film lagt i landskapet mellom kortfilm og musikkvideo, setter vi den originale teksten inn i en videre, kontemporær forståelse av tematikken i diktet.
Tilsagn: Kr. 200.000

Lillehammer 06.03.2018                              
Terje Nilsen, Daglig leder