Tildelinger - søknadsrunde 2/2018

20. juni 2018

I denne runden mottok Østnorsk filmsenter 26 søknader med til sammen 4 119 151 kroner. Det kom 16 søknader om utvikling og 10 søknader om produksjon. Søknadene fordelte seg helt likt på dokumentar og kortfilm. Det kom ingen søknader om spillutvikling til fristen den 1. juni. Oppland bidro med 15 søknader og Hedmark 10. Siden vi vanligvis har et solid flertall søknader om utviklingstilskudd, er det verdt å merke seg at vi mottok hele 10 søknader om støtte til produksjon. Østnorsk filmsenter vil gjerne se filmer bli ferdigstilt, og har derfor prioritert tilskudd til produksjon i denne runden. Tildelingene vil bidra til å manifestere regionens styrke på filmer for barn og unge. Gledelig er det også at andelen kvinner i sentrale roller er over femti prosent!

Produksjonstilskudd som kvalifiserer for tilskudd utover 200 000 kroner (inntil 400 000 kroner) er godkjent av styret i Østnorsk filmsenter AS. Det gis tilsagn om tilskudd på tilsammen 1 180 000 kroner fordelt på 5 produksjonssøknader og 240 000 kroner fordelt på 4 utviklingssøknader.

Her er oversikten over prosjektene som får tilskudd:

PRODUKSJON

URSA - NORDLYSETS SANG
Selskap:  ULVENFILM AS
Regi/produsent/animatør: Natalia Malykhina
Filmomtale: En vakker og melankolsk historie om en isbjørnunge som er helt alene
i Arktis. Den lille isbjørnen Ursa går gjennom snøstorm, iskald tundra og langs skarpe isrygger, mot nordlyset i håp om å finne sin mor. En animasjonsfilm på 9 minutter for barn og kanskje ikke bare for dem ...
Tilsagn: Kr. 250 000

VI ER 12
Selskap: FILMBIN AS
Regi: Guro Ekornholmen
Manus: Anniken Fjesme
Produsent: Trine Aadalen Lo/Nicholas Sando
Filmomtale: Et drama om de tre jentene Ragnhild, Agnes og Wille. Alle tre er 12
år gamle. Filmen skal vise tre episoder fra en dag i livet til de tre venninnene, hvor de har hver sine utfordringer. Vi skal lage en morsom, litt alvorlig og fin kortfilm på ca 12 minutter for et publikum på 9-12 år, hovedsakelig jenter.
Tilsagn: kr. 200 000

DU ER MIN VENN
Selskap: FABELAKTIV AS
Regi og manus: Christian Lo, Ingrid Stenersen og Rune Sæterstøl.
Produsent: Arild Halvorsen
Filmomtale: En serie på 14 kortfilmer om vennskap i all sin enkelhet. Gjennom
barns øyne skal historiene gi barn, og gjerne voksne, en hyggelig påminning om hva det er å være en god venn. Serien produseres utelukkende med ressurser fra Innlandet, og vil i første omgang publiseres på TV2 Sumo.
Tilsagn: kr. 250 000

RADIOKAMERATENE
Selskap: HERLIG FILM OG TV AS
Regi: Ingrid Ese Folkestad
Produsenter: André Folkestad, Camilla Vanebo og Finn Gjerdrum
Filmomtale: Redaktør Paul Sundnes og de andre i Bygderadio Vest kjemper med nebb
og klør, etter at NRK og de andre store har forlatt FM-nettet for å gå på DAB. For hvordan skal en lokal analog radiostasjon drevet av aldrende radioamatører overleve i skyggen av den digitale radiorevolusjonen? Radiokameratene er en karakterdrevet feelgood dokumentar som hyller dugnadsinnsatsen som blir lagt ned av lokalradioar.
Tilsagn: kr. 300 000

TRE MINUTTER AV EVIGHETEN

Selskap: EVIL DOGHOUSE AS
Regi og manus: Brita Rojahn
Produsent: Ingrid Nordby
Filmomtale: Denne kort-kortfilmen er en kjærlighetserklæring til menneskebarnet,
der selveste universet; stumt, uendelig og allmektig, stilles opp mot en høyst menneskelig situasjon på Oslo S, hvor et ektepar samtaler om en penn.
Tilsagn: kr. 180 000


UTVIKLING

THE DARK SIDE OF GOODWILL

Selskap: STRAY DOG PRODUCTIONS AS
Regi: Barbora Holland
Produsent: KriStine Skaret
Filmomtale: Kanchi bor på et barnehjem i Kathmandu sammen
med mange andre barn. Takket være frivillige fra Europa som arbeider på hjemmet, får de mat og klær og får lære engelsk. Men barna bærer alle på en hemmelighet de selv ikke husker: foreldrene deres lever fremdeles.
Tilsagn: kr. 75 000

MIN DAG I DAG

Selskap: HYENA FILM AS
Regi, manus og produsent: Øyvind Saugerud
Filmomtale: En psykologisk thriller om hvor galt det kan gå
når de små gnisningene som finnes i alle parforhold oppfattes som tegn på svik og bedrag. Fredrik gjør den hyggelige bursdagsoverraskelsen til et surrealistisk mareritt når gangsynet formørkes av mistro og sjalusi.
Tilsagn: kr. 50 000

ELGSKOGEN    (U-2)

Selskap: TRAD FILM AS
Regi: Ane Helga Lykka
Produsent: Sven Arild Storberget
Filmomtale: En dokumentarfilm om elgjegere i Engerdal og behovet for å kjenne at
man hører til et sted. I et lite samfunn som trues av fraflytting, får fellesskapet i elgjakta en ekstra betydning. Elgjakta er rammeverket, filmen handler om menneskene som jakter.
Tilsagn: kr. 75 000

RED DESERT SWAN
Selskap: R.E.D AS
Manus: Sofia Rais og Lilia Selami
Produsent: Ella Fiskum
Filmomtale: En alenemor har gitt opp karrieren som danser, men et møte med en
mystisk sjeik gir henne en sjanse til å leve ut sin gamle drøm gjennom å sette opp Svanesjøen i Saharaørkenen. Ella Fiskum har i mange år har produsert og danset forestillinger som har ledet fram til prosjektet Red Desert Swan. Filmen utvikles i Norge og Marokko og med den russiske stjerneballerina Svetlana Bednenko i en hovedrolle.
Tilsagn: kr. 40 000