Viken filmsenter blir medlem av FilmReg

Ånund Austenå, daglig leder i Viken Filmsenter.

FilmReg er paraplyorganisasjon for regionale filmsentre og filmfond, og Viken Filmsenter ble på årsmøtet i FilmReg den 13. mars tatt opp som medlem i organisasjonen. Dette er et strategisk skritt som styrker vår representasjon og påvirkningskraft overfor eiere, myndigheter, og det nasjonale støtteapparatet. Gjennom å samle samtlige regionale fond og sentre under en felles paraply, posisjonerer FilmReg seg som en enda sterkere aktør i arbeidet med å forme fremtidens film- og spillpolitikk i Norge.

Viken Filmsenters tilslutning vil bidra til å fremme en enhetlig og strategisk tilnærming til kultur- og næringspolitikk innenfor filmsektoren på landsnivå. Dette medlemskapet understreker viktigheten av samarbeid og forståelse på tvers av regionale grenser, og anerkjenner de unike utfordringene hver region står overfor – fra bransjens størrelse til infrastruktur og geografiske avstander.

Gjennom et sterkere samarbeid og en økt forståelse for de regionale forskjellene, tar FilmReg sikte på å bidra til utformingen av en nasjonal spill- og filmpolitikk som ikke bare inkluderer, men også ivaretar regionenes interesser. Dette er avgjørende for å skape en bærekraftig bransje som reflekterer det rike mangfoldet, historiene og potensialet i norsk film og spill.

Daglig leder for Viken filmsenter, Ånund Austenå, uttaler:

Kulturdepartementet kom høsten 2023 med nye føringer for regional filmpolitikk som legger opp til at hele landet skal være dekket av regionale sentre og fond. Det skal være større frihet og autonomi innenfor hver region til å bestemme hvordan statlige midler brukes. Dette skal følges av en økning av statlige midler til de regionale virksomhetene. Med disse endringene i positiv retning er det naturlig at Viken filmsenter er en likeverdig del av FilmReg. Vi ser fram til godt samarbeid framover i en organisasjon som nå samler hele landet.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Tom Eilertsen
Styreleder
Mobil: 90792550
post@filmreg.no

Forrige
Forrige

Hamar Game Collective opphører, men selskapene fortsetter

Neste
Neste

CEE Animation Forum // Rise & Shine Animation Lab