FRA BOK TIL FILM - ADAPTASJON

Forfatterne Maja Lunde, Erlend Loe og Johan Høstmælingen har alle tre erfaringer med adaptasjon. Sammen med Stig Hjerkinn Haug fra produksjonsselskapet Stig og Stein og moderator Silje Riise Næss kommer de til Litteraturfestivalen på Lillehammer den 25. mai, for å fortelle om den spennende, kronglete og farefulle veien fra roman til film.

I samarbeid med Østnorsk filmsenter arrangerer Den norske Litteraturfestivalen en temadag om kunsten å skrive for film; med utgangspunkt i et litterært forelegg. Moderator Silje Riise Næss utfordrer forfatterne til å drøfte forskjeller mellom å skrive roman og filmmanus, erfaringer med å skrive adaptasjon av eget og andres verk, og strategier rundt innsalg til forlag og produksjonselskaper.

Vi garanterer at dette er verdifull kunnskap de fleste av dere kan få dra nytte av.

 

Dato: 25. mai 2023

Fra kl 10.00 – 13.00

Sted: Lillehammer Kino

Pris: billetten koster 300,- (inkl bevertning) og kan inngå i festivalbilletten om du har

 

Østnorsk filmsenter har en egen GJESTELISTE for filmarbeidere fra Innlandet som er registrert i Bransjeregisteret. De første 30 personene på gjestelista får delta GRATIS i arrangementet.

 
 

Litteraturfestivalen i 2023 er fra 22.-28. Mai. Dette er Nordens største litteraturfestival med over 400 artister fra 30 land og rundt 28 000 besøkende.  

mer om festivalen: www.litteraturfestival.no

Forrige
Forrige

NY LEDER FOR ØSTNORSK FILMSENTER

Neste
Neste

Call for projects: Games without players: How to reach your audience?