Østnorsk filmsenter deler ut hele 3 Fagpriser

Tradisjonen tro deler Østnorsk filmsenter ut sin fagpris under årets julebord. Fagprisen tildeles en profesjonell aktør fra film- eller spillbransjen, som siste år eller gjennom flere år har utmerket seg gjennom faglig styrke, overbevisende resultater eller har drevet fram viktig samarbeid i Innlandet. Med et arbeidsstipend på 15 000 kroner ønsker Østnorsk filmsenter å legge til rette for personlig og faglig videreutvikling.

I år deler vi ut hele 3 priser!

Prisene i år tildeles Christian Lo, Marita Mayer og Karrar Al-Azzawi.

I begrunnelsen nevner daglig leder Terje Nilsen følgende:

Det er en stor glede å kunne tildele Christian Lo den første av årets fagpriser. I ei tid der ulike medier maser om kapp om å få oppmerksomheten fra ungene våre, er det heller via gjenkjennelse, identifikasjon og det nære som prisvinneren tiltrekker seg sitt publikum.

Marita Mayer har skapt og utarbeidet sine vakre og spennende historier om og for de minste gjennom tegnefilm. Filmene har gjerne en alvorlig undertone, men lander heldigvis fjellstøtt i det varme, kjente og trygge. Det gjelder ikke minst i filmen «Jeg er ikke redd», produsert av Trollfilm, og som er vist på en rekke europeiske festivaler, blant annet på Berlinalen nå i februar.

Prisen til Karrar Al-Azzawi kan vi like gjerne også kalle for talentpris. Han har studert dokumentarregi på TV-skolen på Lillehammer og hans engasjement strekker seg langt utover Norges grenser. Han henter historier fra deler av verden som vårt nyhetsblikk enten ikke ser eller allerede har forlatt. Han har allerede fått stor oppmerksomhet rundt sine filmer, ikke minst «Baghdad on fire», som er vist på Al Jazeera og VG-TV  i kortversjon og etter hvert skal vises på NRK i en lengre versjon.

 

Vi gratulerer alle de 3 mottakerne av årets Fagpris 2022!

Forrige
Forrige

TILDELINGER FRA ØSTNORSK FILMSENTER I SØKNADSRUNDE 1-2023

Neste
Neste

Tildelinger runde 3 - 2022