Østnorsk Filmsenter øker antall Pangstart-innvilgelser

Året startet med svært høy aktivitet. I underkant av tre måneder har Østnorsk filmsenter mottatt allerede 19 søknader til Pangstart-ordningen, hvorav 13 er innvilget hittil. Nå har styret i Østnorsk filmsenter besluttet å utvide antall gitte stipend. 

På styremøtet den 21. mars besluttet styret i Østnorsk filmsenter å øke antall gitte stipend til 25 i 2024. Bakgrunnen for avgjørelsen er svært høy aktivitet i bransjen og et større behov for å definere konseptet i prosjektene tidlig. Den høye aktiviteten i bransjen kan forklares med at mange påbegynte prosjekter er i ferd med å bli ferdigstilt eller går over i et lengre finansieringsløp og at den audiovisuelle bransjen dermed har behov for å ha flere prosjekter i utviklingen. Videre fører den utfordrende tiden for mediebransjen til at vi opplever en økning i antall utviklingssøknader. I tillegg ser vi en økning i antall Pangstart-søknader fra spillbransjen.  

Pangstart ordningen skal bidra til å gi et prosjekt en tydelig avgrensning tidlig i prosessen. Ved å jobbe målrettet med konsept, problemstilling, målgruppe og potensiell plattform, vil skaperne være i stand til å lage en første prosjekt-pitch som kan brukes inn i det videre finansieringsløpet. 

Ved å øke antall stipend for dette året, vil vi dessverre ikke ha mulighet til å øke beløpsgrensen som først varslet. Østnorsk filmsenter ønsker å reagere på bevegelsene i bransjen og prioriterer derfor antall stipend. Det er et gjennomgående høyt nivå allerede så tidlig i prosjektutviklingen, at vi ønsker å prioritere de prosjektene som tydelig klarer å formidle prosjektets problemstilling og univers. 


Evaluering av Østnorsk filmsenters tilskuddsordninger 

Østnorsk filmsenter er inne i en omfattende strategiprosess. Under Bransjetreffet i desember presenterte vi allerede noen forslag og inviterte bransjen til å sende inn sine tilbakemeldinger. Det har også vært en strategiprosess for spill. 

På styremøtet den 21.3.2024 ble det besluttet at Østnorsk filmsenter tar evalueringen av tilskuddsordningene videre og å engasjere et eksternt analyseselskap for ytterlige utredning. Vi vil holde den audiovisuelle bransjen oppdatert om den videre prosessen.   


Forrige
Forrige

Tildelinger runde 1 - 2024

Neste
Neste

Hamar Game Collective opphører, men selskapene fortsetter