TILDELINGER FRA ØSTNORSK FILMSENTER I SØKNADSRUNDE 2-2023

Innen fristen den 1. juni mottok Østnorsk filmsenter 22 søknader om til sammen 3 875 000 kroner. Det ble søkt om tilskudd til 14 dokumentarfilmer, 3 kortfilmer og 5 spill. 21 av søknadene kom fra Innlandet, mens en søknad kom fra et produksjonsselskap i annen region.

Det gis 12 tilsagn på totalt 2 375 000 kroner til et variert utvalg av prosjekter, 4 til produksjon, 4 til utvikling og 4 til spill. Beslutningen om å gi tre produksjonstilskudd utover 200 000 kroner er forankret i Østnorsk filmsenters styre.

Politi og Røver, Fabelaktiv ©2023

Her er oversikten over prosjektene som får tilskudd:

UTVIKLING DOKUMENTARFILM ELLER DOKUMENTARSERIE

ALF PRØYSENS VERDEN

AMARCORD AS                                                                   
Kr 100 000
Produsent: Thomas Robsahm                          
Manus og regi: Silje Robsahm, Thomas Robsahm

Hva er det med Alf Prøysen som lever videre fra generasjon til generasjon? Er det stemmen? Dialekten? Tekstene? Melodiene? Eller rett og slett den unike formidlingsevnen? Prøysen har en egen evne til å la barn være barn og voksne være voksne og likevel kommunisere med alle samtidig.

En film for hele filmen, som har sitt hjerte i dokumentar gjennom bruk av arkiv og Prøysens kunst, men som også bruker animasjon og iscenesettelse.

En dokumentarisk musical om vår mest folkekjære artist.

  

DOVRE – EN MOSUKSHISTORIE

TROLLFILM AS                                    

Kr 100 000

Produsent: Lillian Løvseth                

Manus og regi: Anja Manou Hellem

Kort dokumentar om moskusen og dyreriket på Dovrefjell ved bruk av animasjon og live-action dokumentar.

  

HVALEN OG HVALFANGEREN, utv 2

HERLIG FILM OG TV AS                                    

Kr 100 000

Produsent: Andreas Dreyer og Camilla Vanebo          

Manus og regi: Karoline Grindaker

"Hvalen og Hvalfangeren" er en observerende naturdokumentar om forholdet mellom hvalfangeren Joar Hesten og en ensom hvithval. I april 2019 oppdaget Hesten en fastbundet hvithval, og han gav hvalen et løfte om å hjelpe ham - et løfte som har fulgt ham siden. Filmen er en indre drevet fortelling om menneskets tilknytning til naturen og vårt behov for å kontrollere og beseire den. Filmen omhandler også menneskets forhold til naturen i et av tre land som fremdeles driver med aktiv hvalfangst.

  

NORA

SMALLVILLE AS                                                                  

Kr 50 000

Produsent: Lillian Løvseth                               

Manus/regi: Lene Bergersen           

Nora forlater Norge for å få lov til å være seg selv, starte på nytt og ta valg hun ikke hadde tatt i Norge.

 

PRODUKSJON DOKUMENTAR

BADESKEN – MINISERIE

FABELAKTIV AS                                                                  

Kr 200 000

Produsent: Arild Halvorsen, Thomas Nyland               

Manus: Rune Sæterstøl

regi: Rune Sæterstøl, Halvor Mykleby

Over 360 000 nordmenn følger Instagramkontoen BAdesKen. Flere daglige publiseringer på kontoen får mange tusen liker-klikk, og masse kommentarer. Nå skal mannen og myten bak Insta-kontoen, Ken André Ottesen ut på veien. I en mini-serie på 15 episoder oppsøker han menneskene i og bak nyhetene fra norske lokalaviser. Mini-serien publiseres på digitale flater gjennom de 90 Amedia-eide lokalavisene i Norge!

 

HELE MEG

HERLIG FILM OG TV AS

Kr 600 000

Produsent: Andreas Dreyer og Camilla Vanebo          

Manus og regi: Christer Sev

Torstein på 37 år, har solid utdanning, sjefsjobb, politiske verv og et stort sosialt nettverk og han er litt kjendis. Han har en sjelden muskelsykdom som gjør ham avhengig av assistenter døgnet rundt. Torstein ruller gjennom livet på en imponerende måte med pågangsmot, humor og glede. Men hvordan er det egentlig bak fasaden? Hvordan er det å ikke få de muligheter i livet funksjonsfriske tar for gitt? Torstein har noen egne savn og behov i livet som han skal han gjøre noe med... om han tør.

 

POLITI OG RØVER

FABELAKTIV AS

Kr 400 000

Produsent: Arild Halvorsen              

Manus: Rune Sæterstøl, Halvor Mykleby

regi: Halvor Mykleby

Dokumentarfilmen «Politi og røver» handler om det litt uvanlige vennskapet mellom politimannen Håkon "røvren" Tommy! Håkon har øyesykdommen Retinitis pigmentosa, som fører til at han gradvis blir blind, og Tommy er en tidligere gourmetkokk som ble rusmisbruker i 16-års alderen, men som endelig har funnet gleden i livet igjen. De traff hverandre i 2015, og har siden utviklet et nært og varmt vennskap.

PRODUKSJON KORTFILM

ROTENISSEN

FILMBIN AS

Kr 300 000

Produsent: Nicholas Sando

Manus og regi: Christian Lo

Nå som Tiril er seks og et halvt år er det på tide at hun begynner å rydde rommet sitt selv. Som belønning vil Pappa ta henne med til lekeland. Men selv om Tiril rydder, er det like rotete igjen når hun viser fram rommet til Pappa. Pappa tror hun driver gjøn med han. Men det er ikke hennes feil, på rommet hennes bor det nemlig en rotenisse.
Rotenissen er en morsom og musikalsk kortfilm for barn.

UTVIKLING SPILL OG INTERAKTIVE PRODUKSJONER

PROJECT RE:SET                                 

REFLUX INTERACTIVE

Kr   100 000

Produsent: Ole Gunnar Stensrud

Art lead: Ole Gunnar Stensrud

Spilldesigner: Eivind Opaker

Project Re:Set er et VR skytespill hvor man kjemper seg gjennom sikkerhetsdroner og hacker seg til kjernen i et datasenter for å finne ut hva megabedriften egentlig vil gjøre med AI prosjektet sitt. Satt til en cyberpunk fremtid hvor alt er styrt av megabedrifter og folk lever hånd til munn gjennom småjobber og frilans.     

 

REAWAKE

BADLYBAD GAMES

Kr 200 000

Produsent, Art lead, Spilldesigner: Sebastian Vråle

Reawake er et samarbeids deckbuilding/card battler spill for to spillere. Spillerne blir utfordret til å samarbeide om å lage kreative builds for å bekjempe fiendene sine i tur-baserte taktiske kamper der handlingene blir representert via kort

 

VR LILLEHAMMER SAKEN

BLEKEN STORY

Kr 90 000

Produsent, Art lead, Spilldesigner: Bergljot I. Bleken

I 1973 ble Lillehammer åsted for en Mossad-operasjon, hvor en uskyldig mann ble likvidert få hundre meter fra utviklerens barndomshjem i Nybu.
Det er en historie som har fulgt utvikleren lenge, og hun er nå i gang med å utvikle Lillehammer-saken som en dokumentaristisk VR opplevelse, basert på politietterforskningen med avhørsrapportene fra de arresterte Mossad-agentene, samt vitneforklaringer.

 

WORM GAME

DELTAQUACK

Kr 135 000

Produsent, Art lead, Spilldesigner: Rune Wangen

Worm Game er et spill hvor du guider en makk gjennom et sett med baner som gradvis blir vanskeligere. Man bruker musa/fingeren/kontrolleren til å bevege hodet til makken og kroppen følger etter. Målet er å plukke opp alle diamantene og deretter komme seg ut, uten å bli rørt av de mange farene mellom deg og målet.

 

Forrige
Forrige

Reisestøtte: vi endrer satsene

Neste
Neste

MØT: Heidi Wendel Vejling