Rørende og humoristisk dokumentar om et usedvanlig volleyballag

Optimistene

2013

Optimistene er en dokumentar om et uvanlig volleyball-lag på Hamar med damer fra 66 til 98 år. Til tross for at de har trent sammen hver mandag i 40 år, har de aldri spilt en ordentlig kamp. Nettopp det vil de gjøre noe med. Men mot hvem?

Goro (98) er selve dronningen på laget, med sin viljestyrke, livsglede og sine lilla Converse-sko. Filmen følger Goro, Lillemor (88), Birgit (69) og de andre lagvenninnene på og utenfor banen under forberedelsene til den store dagen. Og kampstrategien er klar: Latter, samhold, hekleblomster og kanskje noen kjekke svenske gentlemen? Det hele leder opp til en uforglemmelig reise til Sverige og en storslått landskamp.Ungdommen er vår tids store ideal. Kanskje kan nettopp et lag med ballspillende damer i sin beste alder vise at det er de av oss som faktisk får oppleve å bli gamle som er de heldige?

Vant prisen "Gledesprederen" under Den norske filmfestivalen i Haugesund i 2013.

Regi: Gunhild Westhagen Magnor

Produksjonsselskap: Skofteland Film AS

Produsent: Ingunn H. Knudsen, Hilde Skofteland

Medvirkende: Goro Wergeland, Lillemor Berthelsen, Birgit Myklebust, Eldbjørg Grøttum, Irma Nordseth, Gerd Bergersen, Mary Holst Bremstad, Aase-Marit Børke, Anne-Grethe Westhagen Magnor, Ulla Olssøn, Turid Otervik, Solveig Sætersdal, Marit Tenmann, Hedvig Thune-Ellefsen, Anni Øverland

Int. title: The Optimists

Kinopremiere: 27.09.2013