Takk for turen

2016

Filmen tar for seg de små omveltningene i samlivet mellom to eldre menn og tidligere toppidrettsutøvere, den siste vinteren de deler sammen. Handlingen foregår nord i Hedmark på grensen til Sverige, og er et lavmælt drama om samhørighet, kjærlighet og offer.

TAKK FOR TUREN hadde sin verdenspremiere i konkurranseprogrammet under Clermont-Ferrand 2016.

Regissøromtale
Filmskaper Henrik Martin Dahlsbakken er født og oppvokst på Hamar og har tidligere studert filmvitenskap ved University College Falmouth i England, filmhistorie ved Høgskolen i Lillehammer og medievitenskap ved Universitetet i Oslo.

Dahlsbakken har skrevet, regissert og produsert flere kortfilmer etter debuten med novellefilmen Tiden imellom i 2009, som har blitt vist på nærmere 30 filmfestivaler og på NRK. Kortfilmen Mannen fra isødet har deltatt på festivaler over hele verden og vant den prestisjetunge prisen for Best Live Action Short under Palm Springs Int. ShortFest i juni 2012, som kvalifiserer til Oscar-nominasjon for beste kortfilm. Dahlsbakken har nylig fullført kortfilmene En fremmed (2014) og Mitt lys i mørket (2014).

Dahlsbakken er for tiden aktuell med sin personlige spillefilmdebut; Å vende tilbake (2015), som hadde sin premiere under Rome Film Fest og vant hovedprisen under Nordiske filmdager i Lübeck. Den ble også short listed som Norges Oscar-kandidat 2016. Dahlsbakken er samtidig i avsluttende etterarbeid på spillefilmen Sensommer (2016) med Bente Børsum og Rolf Kristian Larsen, samt i produksjon på actionthrilleren CAVE (2016) med Heidi Toini, Mads Sjøgård Pettersen og Benjamin Helstad. 

Regi: Henrik Martin Dahlsbakken

Manus: Henrik Martin Dahlsbakken, Kamilla Krogsveen

Produsent: Kamilla Kristiane Hodøl

Foto: Oskar Dahlsbakken

Klipp: Henrik Martin Dahlsbakken

Produksjonsdesign: Ragnhild Juliane Sletta

Kostyme & make-up: Miriam Lien

Lyddesign: Inger Elise Holm, Nils Are Gjerde Viken

Medvirkende: Stein Winge, Jan Malmsjö, Lia Boysen, Alma Flygel Owren

Produsert med støtte fra Norsk filminstitutt og Østnorsk filmsenter.