Tilskuddslister
Her er en oversikt over filmer støttet av Østnorsk Filmsenter siden senterets oppstart i 2008. Som det framgår har det vært en rask vekst med tilnærmet dobling av antall filmer fra år til år. De midlene Østnorsk Filmsenter mottar til film har økt fra 1 million i 2008 til 4 millioner i 2013. En nærmere presentasjon av utvalgte filmer finner du under menyvalget Filmer.
Tilskuddsliste 2020
4 390 584,- tildelt 51 filmer
3/5 Too many skeletons

Sum: 200 000,-

Produsenter: Frog Quota AS v/Benjamin Bergseth

Spillutviklere: Ozan Drøsdal og Sigurd Stapnes


Et management-spill satt i et D&D-inspirert fantasy-univers, der spilleren tar på seg rollen som daglig leder i en bedrift som bygger dungeons for eventyrere. Spilleren må sørge for å holde en god balanse mellom å gi eventyrerne en god opplevelse ved å utforme dungeonen etter deres preferanser og å sørge for at bedriften tjener mest mulig penger. :

ALT FOR NORGE

Sum: 60 000,-

Produsent: FENOMEN AS v/ Tom Marius Kittilsen, Janne Hjeltnes og Knut Inge Solbu

Manus: Ole Petter Westereng

Regi: Daniel Høglund og Jo Vemund Svendsen


Egil «Drillo» Olsen løftet lille Norge til suksess i den store fotballverden på 90-tallet. I Alt for Norge fortelles Norges mest kjente sportseventyr på en helt ny måte. Blockbuster-dokumentaren fra Fenomen Studios består av helt nytt bildemateriale og nye fortellinger om menneskene bak den umulige suksessen.:


BAGHDAD IN FIRE

Sum: 100 000,-

Produsent: Integral Film og Litteratur AS v/Jørgen Lorentzen

Manus/ Regi: Karrar Al-Azzawi


«Tiba» er en irakisk kvinne, som sammen med irakisk ungdom kjemper mot regimet og irakisk-iranske militser i den største ungdomsbevegelsen i Iraks historie. De kjemper for demokrati og et nytt Irak.:


BASE ELG

Sum: 100 000,-

Produsent: Videomaker AS v/ Kjell Eriksen

Manus og regi: Cato Skimten Lie


Våren 1944 ble det klart at krigen gikk mot slutten. Men man fryktet at Tyskland kunne fortsette å besette landet. Derfor ble det opprettet 4 geriljabaser. Den største var Base Elg i Vassfaret. Målet var å trene opp ledende personell, og bygge en styrke som kunne kjempe hvis det ble nødvendig. Historien er nesten glemt. Vi vil gjøre den tilgjengelig for kommende generasjoner gjennom denne kort-dokumentarserien.:BEST-TIL TROSS FOR

Sum: 150 000,-

Produsent: Smallville films v/ Lillian Løvseth

Regi: Bjarte Ytre-Arne og Kjell Vassdal


En dokumentarfilm der vi følger fotograf Arnfinn Johnsen som i løpet av høsten 2021 intervjuer og fotograferer paralympiske gullvinnere, spredd over det ganske land. Nære møter med sju deltakere som forteller historier om tøffe kamper og stolte seire, til tross for strie forutsetninger:

BETWEEN THE FOLDS

Sum: 100 000,-

Produsent: TROLLFILM AS v/Marita Mayer

Manus og regi: Jens Jonathan Gulliksen


Dette vil bli en stop-motion animert film om et desperat ønske om å reise tilbake i tid for å rette på et tragisk uhell. En forsker reiser gjennom et ormehull av umulige dimensjoner av rom og tid, men kommer aldri lenger tilbake enn at han må gjenoppleve de siste intense, fatale sekundene av sin kamerats liv.:


BLEKKSPRUTEN (Pangstart)

Sum: 25 000,-

ANITA KILLI/ TROLLFILM :

En animasjonsfilm om incest blant søsken. Filmen skal baseres på Gro Dahles bok Blekkspruten.:

BUGS STORY (Pangstart)

Sum: 25 000,-

NATALIA MALYKHINA/ULVEN FILM AS :


Tidlig utvikling til en kort animasjonsfilm om og med insekter. :

COSMOS

Sum: 100 000,-

Produsent: Imaginær Film v/ Elisabeth Opdal

Regi: Anja Manou Hellem


“Ti viktige spørsmål om Kosmos” - en animert dokumentarserie for barn som skal øke forståelsen for kosmologi gjennom en spennende reise i filosofi og vitenskap. Med et sterkt vitenskapelig team i ryggen hjelper serien oss å forstå hvordan verden henger sammen, og gjennom et vakkert kunstnerisk uttrykk får oss til undre oss over vår plass i den.:


DET VI ER

Sum: 100 000,-

Produsent: SANT OG USANT AS v/Helen Prestgard

Regi: Gunhild Westhagen Magnor


Vi følger 2 år gamle Balder og Haakon over et år i barnehagen. Vennskapet blir satt på prøve i overgangen fra småbarns- til storebarnsavdelingen. Først når Balder lærer å sette sine egne grenser, og Haakon lærer å «dele på», kan vennskapet få videreutvikle seg. På et annet nivå uttrykker filmen en mors bekymring for om barnet hennes vil bli et selvstendig godt menneske.:


DET VI ER (Prod)

Sum: 200 000,-

Produsent: SANT & USANT AS v/ Helen Prestgard

Manus og regi: Gunhild Westhagen Magnor


To-åringene Balder og Haakon følges gjennom et år i barnehagen. Vennskapet blir satt på prøve i overgangen fra småbarns- til storebarnsavdelingen. Først når Balder lærer å sette egne grenser, og Haakon lærer å «dele på», kan vennskapet få videreutvikle seg. På et annet nivå uttrykker filmen en mors bekymring for om barnet hennes vil bli et selvstendig godt menneske.:


DRØMMEN OM DAKAR

Sum: 100 000,-

Produsent: Fabelaktiv v/Arild Halvorsen

Manus: Rune Sæterstøl

Regi: Halvor Mykleby


Lise og Christine drømmer om å sitte sammen i en spesialbygd Range Rover Defender i det startskuddet går for Africa Eco Race - bedre kjent som Paris-Dakar, verdens tøffeste rally. Dette er fortellingen om veien til målet.:


DRØMMEN OM DAKAR

Sum: 100 000,-

Produsent: FABELAKTIV AS v/ Arild Halvorsen og Rune Sæterstøl

Regi: Halvor Mykleby


To kule damer med en drøm om å stå på startstreken i Monaco den 4.januar i en av verdens feteste biler, og gi alt i 12 etapper gjennom et brutalt ørkenlandskap, og til slutt krysse mållinja i Dakar. Dette er fortellingen om Christina og Lise, og deres drøm om å delta i verdens tøffeste rally.:ELVERUM NÆR-TV

Sum: 25 000,-

SVEN ARILD STORBERGET / TRAD FILM AS :

En dokumentarfilm om lokal-TVs barndom.:

EN ULVS SYNSVINKEL (Pangstart)

Sum: 25 000,-

MARTHE THORSHAUG/ NERHAGEN PROD. :

En film som handler om å se på oss mennesker som dyr. Vi følger en fiktiv hannulv er på vandring i ulvesonen i Østerdalen. Ulven er på jakt etter ei ulvetispe å parre seg med. Vandringen skildres fra ulvens synsvinkel, og kameraet blir ulvens ”point of view”. :

ENTANGLED (Pangstart)

Sum: 25 000,-

ANJA MANOU HELLEM/ LILLIAN LØVSETH/ LILLY PROD. :


En kunstnerisk, poetisk kortfilm med dans som uttrykksform, om samspillet mellom det moderne mennesket, naturen, og det å være den del av noe større enn seg selv. :

EVIG GUL OG BLÅ

Sum: 70 000,-

Produsent: FABELAKTIV AS v/Arild Halvorsen og Rune Sæterstøl

Manus: Kjersti Gullvåg


En dokumentarserie om et ishockeylag som er villige til å gå i krigen for laget og for sporten de elsker. Laget til Storhamar består av tenåringsjenter til godt voksne damer. De er ulike, men har et sterkt fellesskap og kjemper en tøff kamp for å bli akseptert i hockeymiljøet. :


FEM BREV TIL HÅKON BANKEN

Sum: 100 000,-

Produsent: TRAD FILM AS v/Camilla Vanebo

Manus: Sven Arild Storberget og Martin Walther

Regi: Sven Arild Storberget


Fem mennesker skriver brev til sin musikalske helt og forbilde. Filmen forteller på en nærgående måte hva musikk kan bety for sårbare sjeler i en kaotisk verden, og en unik musiker fra grensetraktene.:


FOLKETS GUNST

Sum: 100 000,-

Produsent: HERLIG FILM & TV AS v/ Andreas Archer Dreyer

Manus: Erling Borgen


En dokumentarserie der vi vil vi følge den politiske dra-kampen, valgforberedelsene og valgkampen gjennom et helt år. Kampen om hvem som skal ha politisk makt i Norge fra 2021, vil bli skildret gjennom å følge arbeidet til de viktigste mediene i Norge fra innsiden. Serien vil også speile det indre livet til de sentrale politiske partiene som skal slåss hele valgkampen om den politiske makten.:


GLASSEGGET

Sum: 100 000,-

En animasjonsfilm om vanskelig barndom. Klarer du å passe på et glassegg hele livet uten at det knuses? Og om det knuses, skal du da fortsette å trå på eggeskall, eller går det an å bygge en rakett som tar deg vekk fra det hele?:


Produksjonsselskap: Trollfilm AS

Produsenter: Lillian Løvseth og Anita Killi

Manus og regi: Maren Ingeborg Gråblomst


HEKTA

Sum: 100 000,-

Produsent: Smallville AS v/ Lillian Løvseth

Regi: Nora Nivedita Tvedt


Prosjektet handler om kjærlighet og parforhold, hvor godt det føles å bli elsket og hvor vondt er å bli sviktet. Eks-par og single møtes i studio for å ta et oppgjør med sine dysfunksjonelle relasjonsmønstre. Sammen med skuespillere får de muligheten til å bearbeide sine opplevelser. Dette er en dokumentarserie for ungdom om det å forstå selvverd og hvor grensene går i relasjoner.:


HEKTA

Sum: 89 784,-

Produsent: LILLY PRODUKSJONS v/Lillian Løvseth

Regi: Nora Nivedita Tvedt


En dokumentarserie for ungdom som handler om kjærlighet og forhold, det å forstå selvverd og hvor grensene går i relasjoner. Vi møter par og single som deler egne historier og erfaringer med å være i en usunn relasjon. Hva skulle de ønske de visste var «røde flagg», hvordan de kom seg ut og hvordan har det påvirket dem og deres relasjoner i ettertid?:


HELE MEG

Sum: 100 000,-

Produsent: HERLIG FILM & TV AS v/ Andreas Archer Dreyer

Manus og regi: Christer Sev


En dokumentarfilm der vi følger Torstein på 33 år. Han har en omfattende funksjons-nedsetting og kan kun bevege én finger. Han kan fysisk sett svært få ting ordinære mennesker kan. Men til gjengjeld har han fått til mer enn de fleste. Hva vil det si å ha et godt liv?:


HESTENS KREFTER

Sum: 50 000,-

Produsent: ZEN DOG PRODUCTIONS AS v/Jon Dale Learn og Anja M Hellem

Manus: Ida Eldøen

Regi: Jon Dale Learn


Hester kan ha positiv innvirkning på menneskers helse, og viser god effekt hos dem som sliter med traumer, angst og depresjoner. I denne filmen skal vi følge krigsveteranen Nicholas som lider av PTSD (posttraumatisk stresslidelse) på reisen mot et bedre liv.:


I FOLLOW RIVERS

Sum: 76 800,-

Produsent: FIELD PRODUCTIONS AS v/ Filip Christensen

Manus og regi: Barbora Hollan


Mariann Sæther er en av verdens beste elvepadlere, og siden hun var tenåring, har hun utfordret mange av samfunnets normer og forventninger. Nå står hun på kanten til sitt livs største utfordring, men helt siden hun fikk barn har presset om å legge fra seg ekstremsporten vokst seg større. En film om liv, død, og å finne sin egen balanse i livet. :

INN I MIN FARS MARERITT (prod)

Sum: 200 000,-

Produsenter: Trollfilm v/ Anita Killi og Ingebjørg Torgersen

Manus og regi: Menno de Nooijer


En animert kunstfilm der far og sønn møtes i et iscenesatt rom inspirert av Frances Bacon og Yves Klein. Ved å animere seg selv og hverandre bruker de kunsten for å undersøke, leke med og konfrontere farens alvorlige sykdom. Innrammet av Dovrefjell vil de gjennom drømmer og mareritt konfrontere døden og tomrommet etter den.:


JEG ER IKKE REDD

Sum: 250 000,-

Produsenter: TROLLFILM AS

v/ Anita Killi, Marita Mayer og Fabian Driehorst:

Manus og regi: Marita Mayer


En tegnefilm for småbarn om frykt og mot, og oppdagelsen av at det er mange ting man ikke behøver å være redd for, når man forstår hva det er.:


JEG ER IKKE REDD (prod)

Sum: 200 000,-

Produsenter: TROLLFILM AS v/ Anita Killi og FABIAN & FRED GMBH (Tyskland) v/ Fabian Driehorst

Manus og regi: Marita Mayer

NB. Trollfilm AS takket nei til produksjonstilskudd innvilget i februar 2020, til fordel for denne søknaden.:


Tegnefilm for småbarn om frykt og mot, og oppdagelsen av at det er mange ting man ikke behøver å være redd for, når man forstår hva det er.:
JUNGELHOTELLET (Pangstart)

Sum: 25 000,-

ESPEN GLOMSVOLL / FABELAKTIV :

En barnedokumentarserie fra Borneo.:

JUST LIKE BOYS!

Sum: 50 000,-

Hovedprodusent (Tunis): Asma Chiboub

Co-produsent: Filmbin v/ Nicholas Sando

Manus og regi: Amel Guellaty


I denne kortfilmen møter du Eya (10) og Sofia (12), som blir sendt på butikken. De bryter løftet de ga til sin mor og drar heller ut på eventyr i skogen. De har bare lyst til å leke, akkurat som gutta!:LIQUID STATE

Sum: 100 000,-

Produsenter: VERTEBRAE AS v/ Åge Markus Schultz og Hauk Seim Flåøien

Spillutvikler: Åge Markus Schultz


En sidescroller beat-em-up som handler om en ung kvinne som er blitt forvandlet til olje av et petroleumsselskap. Byen hun bor i er blitt monopolisert av menneskene bak hennes unaturlige død og forvandling. Dette spillet handler om hennes gjenoppstandelse og kamp mot selskapets stadig mer patruljerende politiroboter.:


LØPINGENS HISTORIE

Sum: 100 000,-

Produsent: Fabelaktiv v/Arild Halvorsen

Manus: Thor Gotaas

Regi: Rune Sæterstøl


Dette er fortellingen om det å løpe. I dette omfattende tema ligger det både krigshistorie, utviklingshistorie, verdenshistorie og menneskehetens historie - intet mindre.:


MANNEKENG

Sum: 50 000,-

Produsent: Lilly Productions v/ Lillian Løvseth

Manus: Erlend Badhwar Valen-Sendstad

Regi: Martin TB Thomas


Einstøingen Sindre forsøker å skape et sosialt nettverk. Det går ikke som planlagt, når skapelsesverket begynner å ta over livet hans.:


MAROKKO (Pangstart)

Sum: 25 000,-

LILLIAN LØVESTH/ SMALLVILLE AS :


Dette skal bli en fiksjonsfilm basert på virkelige hendelser fra 2009. En mor står overfor det verste mareritt en forelder kan ha. Hennes mann, en tidligere idrettsstjerne, truer både henne og barna. :

MITT HEMMELIGE STED (Pangstart)

Sum: 25 000,-

MAREN INGEBORG GRÅBLOMST:

Et samarbeid med Anita Killi om en animasjonsfilm om en jente som har sitt hemmelige sted:

MORFAR HAR ET ØDELAGT ØYE

Sum: 50 000,-

Produsent: Rainy Day Productions v/ Marita Mayer og Anton Johannes Nyman

Manus og regi: Marita Mayer


Denne animerte kortdokumentaren handler om morfar og 6 barnebarn mellom 4 og 14 år. Morfar sitter i rullestol, har et ødelagt øye, et skjevt ansikt og snakker ikke. Filmen viser hvordan barna opplever morfar gjennom intervjuer og animasjoner basert på tegninger laget av barna og den afasirammede.:MY CHILD - NEW BEGINNINGS

Sum: 150 000,-

Produsent: Sarepta Studio v/Catharina Bøhler

Regissør/spillutvikler: Elin Festøy


Et livs-simuleringsspill til mobil hvor du spiller adoptivforelder til et barn med en traumatisk fortid. Omsorg, filosofi, traume, forsoning og gjenoppbygging blir viktig tematikk. "New Beginnings" er en oppfølger til mobilspillet My Child Lebensborn, men beveger seg vekk fra tematikken til Lebensborn barna og vil ikke lenger være basert på historiske hendelser.:


MY CHILD LEBENSBORN 2 (Pangstart)

Sum: 25 000,-

CATHARINA DUE BØHLER/ SAREPTA:

Utarbeide konsept og prosjektbeskrivelse for oppfølgeren til mobilspillet My Child Lebensborn.:

MYSKJAS METODE

Sum: 100 000,-

Produsent: Herlig Film og TV v/ Camilla Vanebo, Andreas Dreyer og André Folkestad

Manus og regi: Cecilie Owren


Fem mennesker med ulike helseutfordringer følges gjennom et år. Vi blir med på opp – og nedturene i deres kamp for å vinne tilbake kontroll over livet. Metoden er Audun Myskjas resept på livsmestring – såkalt mestringsmedisin, som er selvhelbredelse gjennom ulike tilpassede verktøy som pust, ernæring, hvile og bevegelse. Hjelper det? I så fall hvordan og hvorfor?:


NASJONENS FOTOALBUM

Sum: 50 000,-

Produsent: FABELAKTIV AS v/ Arild Halvorsen

Manus: Johnny Westernes

Regi: Bjørn Thomassen


Denne serien skal bli et perlekjede av korte dokumentarer til mange medieflater. Digitaliseringen av fotografier har vært en enorm jobb, og bilder helt tilbake til 1840 er nå gjort tilgjengelige. I denne serien skal vi fortelle historiene bak og gi noen av de meste spennende bildene "liv".:


NEROLICIOUS

Sum: 50 000,-

Produsent og utvikler: LEOMAS AS v/Thomas Hovland


Hunden Nero kommer ut for en ulykke og dør. Nå må han igjennom en rekke prøvelser for å komme tilbake til jorden og bli gjenfødt. :


NESBØ OG PRØYSEN (Pangstart)

Sum: 25 000,-

ELISABETH NORD/FJORDS :

Utvikle ideen til en dokumentarfilm sammen med Jo Nesbø, der han møter Alf Prøysen gjennom egne tolkninger.:

PARALYMPISK FOTOPROSJEKT

Sum: 89 000,-

Produsent: FJORDS AS v/Elisabeth Nord

Regi: Anders Svalestad


Dette er en historie om mot, hardt arbeid, livets tilfeldigheter og om likeverd. Om mennesker med helt spesielle egenskaper som kjemper, ikke bare med sine egne fysiske begrensinger, men også i forhold til oppmerksomhet, bevilgninger, støtteapparat og endatil med liten anerkjennelse og omtaler i det offentlige rom. Serien bygger på fotograf Arnfinn Johnsens prosjekt med å portrettere 101 gullvinnere fra Paralympics. :


RAVNEJENTA (Pangstart)

Sum: 25 000,-

MAREN MOSENG / FILMBIN :

Konseptutvikling av spillefilmen Ravnejenta:

SKJEBNEVALGET

Sum: 100 000,-

Produsent: Herlig Film og TV v/ Andreas Dreyer

Regi: Erling Borgen


Stortingsvalget 2021 blir et skjebnevalg for Arbeiderpartiet. Jonas Gahr Støre og partiet har opplevd kriser og konflikter på rekke og rad det siste året. Vi blir med på innsiden når Jonas og partiet skal kjempe tilbake velgerne og regjeringsmakten.:


SPELLBOOK – WIZARD AND BOY

Sum: 30 000,-

Produsent og utvikler: HYPERCUBE AS v/ Ove Andreas Olsen

Programmerer: Daniel Johansen


En trollmann og en gutt drar ut på eventyr for finne de forsvinnende sidene i trylleboken og å gjøre den hel igjen. Dette er et metroidvania action-spill, hvor det er om å gjøre å utforske verden for å finne de forsvunne trylleformlene, kombinere trylleord og ditt personlige arsenal av magi for å bekjempe fiendene. :


SÅ ØRA FLAGRER

Sum: 100 000,-

Produsent: FABELAKTIV AS v/Arild Halvorsen

Regi: Kjersti Gullvåg


Da viruset kom i mars valgte de fleste festivaler å legge ned. Den lille og iherdige operafestivalen på Hamar kunne gjort det samme, men de valgte en annen strategi! De klinker til både med og uten publikum!:


TALENT PÅ VENT

Sum: 100 000,-

Produsent: FABELAKTIV AS v/Arild Halvorsen

Manus: Ingrid Stenersen


Hva skjer egentlig med de største talentene våre, de som akkurat står i startgropa for en kunstnerisk karriere - akkurat nå? Nå, mens det meste innen kunstfeltet stopper opp fokuseres det mest på etablerte kunstnere og kunstinstitusjoner, men kanskje er det talentene som får den største trøkken? I denne serien møter vi noen av dem.:


THE MASTERPIECE (Pangstart)

Sum: 25 000,-

OZAN DRØSDAL/ PERFECTLY PARANORMAL AS :


I dette spillet dukker en flokk med aggressive sjeler opp i himmelen uanmeldt. Nå blir det opp til engelen Cassiel å redde hjemmet sitt fra total ødeleggelse, ved å reise i tid om og om igjen.:

UTGÅTT PÅ DATO? (Pangstart)

Sum: 25 000,-

JONATHAN DALE LEARN/ ZEN DOG POD. :

Utvikle ideen til en dokumentarfilm om pensjonister som med fare for egen helse tar på seg samfunnsoppdrag knyttet til Covid-19. :


WIGGED OUT

Sum: 200 000,-

Produsent: ENCIRCLE GAMES AS v/ Siw Annabell Hødnebø Espeland

Spillutvikler: Thomas Munthe


Et humoristisk party-spill som har en unik vri på det ikoniske gymspillet kanonball. Målet er å score med en stor ball mot motstanderlaget, ved hjelp av kanonballer og andre gjenstander. Handlingen foregår på en høgskole i barokken, der spillerne er en parodi på de typiske stereotypene vi kjenner fra popkultur fra dagens høgskoler og universiteter.:Tilskuddsliste 2019
3 515 000,- tildelt 33 filmer
100 OM FREMTIDEN (Pangstart)

Sum: 25 000,-

Sverre Galgum/ Filmens Uthus :


Rask utvikling av en idé der man lager veldig mange portretter med nordmenn. Målet er å finne et samlende tema og en like samlende form, og lage tre piloter.:

AUKRUST – GUD VELSIGNE VÅR HERRE

Sum: 200 000,-

Produsent: FABELAKTIV AS v/ Arild Halvorsen

Manus: Karsten Fullu

Regi: Rune Sæterstøl


En tv-serie om den folkekjære multikunstneren Kjell Aukrust fortalt gjennom familie, venner, bekjente og kolleger - i tillegg til Solan, Ludvik og Reodor, da selvfølgelig.:


BARNEHAGELIV

Sum: 300 000,-

Produsent: Fabelaktiv AS v/ Arild Halvorsen

Regi: Anja Manou Hellem og Bjørn Thomassen

Manus: Rune Sæterstøl


Dokumentarserie på 24 episoder der seerne blir tatt med på innsiden av Flekkenga natur- og gårdbarnehage utenfor Hamar. Vi kommer tett på barna i hverdagslige situasjoner og spennende aktiviteter.:


BUNAD

Sum: 175 000,-

Produsent: Uro Film AS v/ Ingrid Stenersen

Manus og regi: Ingrid Stenersen


En mor og tenåringsdatters forhold settes på prøve under en bunadsprøving som ikke går helt etter planen. :CARSTEN JENSEN (Pangstart)

Sum: 25 000,-

PANGSTART:

KASPER VAL LARSEN/CUNDO :


En dokumentarfilm om den danske forfatteren og samfunnsrefseren Carsten Jensen.:


DE NAKNE

Sum: 100 000,-

Produsent: STRAY DOG PRODUCTIONS AS v/ Sarah Winge-Sørensen

Manus/regi: Barbora Hollan


En sal full av sammenrullet papir, oppsmuldrede kullstifter, store treplater og i midten av det hele en naken person. Med en selvfølgelighet sta?r hun helt stille, slik at frustrerte studenter kan studere hver minste detalj av hennes kropp. Men hvem er hun na?r hun ikke er naken? De Nakne er en eksperimentell kortdokumentar om kropp, nakenhet, skamløshet og skam - og menneskene bak kunsten.:


DE NAKNE

Sum: 50 000,-

Produsent: Stray Dog Production AS v/ Sarah Winge-Sørensen

Manus/regi: Barbora Hollan


Hva vil det si a? sta? helt naken? En sal full av sammenrullet papir, oppsmuldrede kullstifter, store treplater, enda større vinduer, og i midten av det hele en naken person. Hun er gammel og utmagret, men vakker på sin særegne måte. Med en selvfølgelighet står hun helt stille, slik at frustrerte studenter kan studere hver minste detalj av hennes kropp. Men hvem er hun når hun ikke er naken? :


DEN KINESISKE DRØMMEN

Sum: 75 000,-

Produsenter: Herlig Film og TV AS v/ Camilla Vanebo, André Folkestad, Andreas A Dreyer og Finn Gjerdrum

Manus/regi: ?


Dette er en historie om en nærmest umulig målsetning. Å få utøvere som aldri har hatt ski på beina til delta i hopp i OL på kun 3 år. 18 unge talenter fra Kina skal bo og trene i Norge i 3 år. Målet er OL på hjemmebane i Beijing 2022. Norge skal hjelpe de til målet. Hvordan vil det oppleves for de unge menneskene? Er det mulig å få til disse ambisjonene? Vi skal følge ungdommene mot målet.:


DINOSAURER I HIMMELEN

Sum: 50 000,-

Produsent og manusforfatter: HYENA FILM AS v/Øyvind Saugerud


De voksne sier at alle som dør kommer til himmelen. Dinosaurene er jo døde, kom de til himmelen? Hvis det er dinosaurer i himmelen, og jeg dør, kan de spise meg da? Hvis de spiser meg, dør jeg da, selv om jeg allerede er død? Dinosaurer i himmelen er en film helt fri for fantasimagi og handler om seks år gamle Fredriks første møte med døden, i en begravelse sett fra et barns perspektiv.:


ELGSKOGEN

Sum: 350 000,-

Produsent: TradFilm AS/Sven Arild Storberget

Co-produsent: Motlys AS/Sigve Endresen

Manus og regi: Ane Helga Lykka


Elgjakta har alltid vært hellig for engerdølene. Jakta på det største dyret i skogen bringer jegerne nærmere livet og døden, og forsterker fellesskapet i bygda. Fra barndommen av lærer engerdølene at det har stor verdi å flytte «hemmat». Det å holde bygda i live, er en slags plikt som går i arv fra generasjon til generasjon. Elgskogen er en film om å høre til; om de som blir, og de som drar.:GOODWILL

Sum: 100 000,-

Produsent: Stray Dog Production AS v/ KriStine Skaret

Manus og regi: Barbora Hollan


Kanchi bor på et barnehjem i Kathmandu sammen med mange andre barn. Takket være frivillige fra Europa som arbeider på hjemmet, får de mat og klær og får lære engelsk. En film om den gode viljen og hva den betyr for barna i Nepal.:


GUN & BUCKLER

Sum: 200 000,-

Produsent: DELTAQUACK AS v/ Rune Wangen

Spillutvikler: Martin Vadseth Høiby


Et spill der frosker slåss med laserpistoler og laserskjold på forskjellige arenaer i et futuristisk univers. Skjoldene reflekterer laserskudd, og spilleren kan sikte fritt rundt seg med enten våpenet eller skjoldet. Froskene kan hoppe høyt og langt, klamre seg til vegger og tak, og gripe tak både i gjenstander og hverandre med tunga.:


HJERTER I ISEN

Sum: 250 000,-

Hjerter i isen er en film om overlevelse. Hilde og Sunniva er to engasjerte, voksne damer som velger å overvintre på et av klodens mest avsidesliggende områder for å dokumentere de ekstreme klimaendringene vi opplever i vår tid. 9 måneder i en knøttliten fangsthytte på Svalbard. De gjør det for å hjelpe oss til å forstå hvor dramatisk klimaendringene faktisk er. Produsent: FABELAKTIV AS v/ Arild Halvorsen

Manus og regi: Halvor Mykleby og Johnny Westernes

HOLD FAST

Sum: 75 000,-

Produsent: Firbeint Film og TV AS v/ Kjell Eriksen

Manus/regi: Halvor Mykleby


En dokumentarfilm om det usannsynlige vennskapet mellom en politimann som blir mer og mer blind, og en tidligere rusmisbruker som kom seg ut av rusen via Tyrili-stiftelsen. Filmen viser hvordan gjensidig respekt har forandret begges liv på en måte ingen av dem kunne forutse.:


HVOR SKAL DU, BROR?

Sum: 65 000,-

Produsent: FABELAKTIV AS v/ Arild Halvorsen

Manus/ regi: John T Aavik


Denne dokumentarfilmen forteller historien om Stig. På sett og vis er det også historien om lillebroren John. Stig gjennomgår det som for mange framstår som det verste som kan skje. Han mister gradvis hukommelsen, uten å være klar over det selv. John velger å leve tett på, og dokumenter det hele.:


JEG ER IKKE REDD

Sum: 100 000,-

Produsent: Trollfilm AS v/Anita Killi og Marita Mayer

Manus/regi: Marita Mayer


En 6 minutter lang animert kortfilm i stop-motion teknikk for småbarn om frykt og mot, og oppdagelsen av at det er mange ting man ikke behøver å være redd for, når man bare forstår hva det er.:


KINESERNE (Pangstart)

Sum: 25 000,-

Herlig Film og TV AS :

Er det mulig å bli skihopper på 3 år, når du aldri har stått på ski? En gruppe kinesiske idrettsungdommer har kommet til Gausdal/Lillehammer for å trene, og forhåpentligvis kvalifisere seg til det kinesiske landslaget i skihopping som skal delta i OL i Beijing 2022.:

LAGMANN (Pangstart)

Sum: 25 000,-

PANGSTART:

ARILD TRYGGESTAD/FILMBIN AS :


Lagmann er et karakterbasert dataspill satt i vikingtiden. Settingen er et klaustrofobisk kammerspill på en gård med vinden ulende utenfor.:

LIQUID STATE

Sum: 100 000,-

Produsenter: VERTEBRAE AS v/ Åge Markus Schultz og Hauk Seim Flåøyen


I dette spillet møter du en ung kvinne som er blitt forvandlet til olje av et petroleumsselskap. Byen hun bor i er blitt monopolisert av menneskene bak hennes unaturlige død og forvandling. Spillet handler om hennes gjenoppstandelse og kamp mot selskapets stadig mer patruljerende politiroboter.:


LYTTEREN

Sum: 100 000,-

Produsent: REFLUX INTERACTIVE AS v/ Ole Gunnar Stensrud

Manus og regi: Emanuel Nordrum


I dette spillet/denne VR-opplevelsen er du en overvåkningsspesialist som har i oppgave både å samle informasjon om en situasjon som utvikler seg, og assistere en partner som befinner seg i den. Finner de det riktige tidspunktet for å dele informasjon med partneren? Vil dine sympatier flytte seg når du blir kjent med dem du overvåker? «Lytteren» er en emosjonelt engasjerende opplevelse utspilt i sanntid.:MAGISKE VENNER(Pangstart)

Sum: 25 000,-

PANGSTART:

NATALIA MALYKHINA/ULVEN FILM AS :


To verdener står mot hverandre og et barn er imellom. Hovedkarakteren Anne befinner seg i krysningspunktet mellom det moderne og det tradisjonelle. Mellom det fabelaktige og ekte.:

MOR VISSTE INGENTING

Sum: 50 000,-

Produsent: TROLLFILM AS v/Marita Mayer

Manus og regi: Anita Killi

Animatør: Jens Jonathan Gulliksen


En episk-lyrisk animasjonsfilm om ei jentes tristhet, ensomhet og livsglede. Dette er en brukskunstfilm til barn og unge, for å skape dialog og debatt rundt tabulagte hendelser som er vanskelig å snakke om.:


OLAV DEN HELLIGE - JOTNEDREPEREN (Pangstart)

Sum: 25 000,-

Christian Lo/ Filmbin :

Da Olav den hellige fór land og strand rundt, kjempet han mot jotnene og de underjordiske står det skrevet i de eldste sagaene. Dette ble i hundreårene siden dysset ned, avfeid som overtro, og gikk til slutt i glemmeboka. Men dette var sant.:

ORDFØREREN

Sum: 100 000,-

Produsenter: Camilla Vanebo, André Folkestad, Andreas Dreyer og Finn Gjerdrum


Torstein Lerhol veier bare 20 kilo og kan knapt bevege en finger. Nå har Senterpartiet i Vang pekt på han som den sterke mannen som skal kaste AP ut av ordførerkontoret til høsten. Blir han ordfører er han den første i Norge som må trilles rundt til undersåttene sine. Og i følge prognosene er sjansene for at det skjer store. :


PÅ HØYE HÆLER I AMERIKA

Sum: 100 000,-

Produsent: NORSK FJERNSYN AS v/ Benedikte Danielsen

Manus og regi: Gunhild Westhagen Magnor


Denne dokumentarserien handler om de mange ugifte, unge kvinnene fra Sørlandet som reiste til New York for å ta seg lønnet arbeid årene 1946-1965. De forlot det pietistiske Sørlandet og ble moderne, frie kvinner. De fleste vendte etter hvert hjem og tok skikkene med seg, - og for all fremtid forvandlet de det norske samfunnet.:


SAND

Sum: 325 000,-

Produsent: Evil Doghouse AS v/ Ingrid Nordby

Manus og regi: Irasj Asanti


Bror og søster legger på flukt fra det krigsherjede hjemlandet sitt - en historie basert på regissør Irasj Asantis personlige opplevelser som barn.:


SPELLEMANNSBLOD

Sum: 75 000,-

Produsent: Arild Halvorsen

Manus/regi: Anja Manou Hellem


En TV-serie om Ole Ivars! Et band alle i landet vårt har et forhold til. Et band som har holdt det gående i over 55 år! Et band som i 2019 igjen er aktuelle for folk og media fordi de relanserer seg selv med en ny, ung vokalist! :STILLE - UT I VERDEN (Pangstart)

Sum: 25 000,-

PANGSTART:

MARIANNE B NIELSEN/TROLLFILM AS :


Stygt skal bli fint og mørkt skal bli lyst for jenta med det bankende hjertet.:

SURE SOKKER (Pangstart)

Sum: 25 000,-

Øyvind Saugerud/ Hyena Film :

Hvor blir det av den andre sokken? Du får vite på mysteriet i denne fiksjonsfilmen.:

UNIVERSET (Pangstart)

Sum: 25 000,-

Anja M. Hellem / AMH Productions:

En tverrmedial barne-tv serie på 10 episoder om astrofysikk, for barn mellom 6-8 år.:

VILL NI ÅKA MERA

Sum: 100 000,-

Produsent: Henrik Martin Dahlsbakken

Regi: Henrik Martin Dahlsbakken

Manus og co-regi: Benjamin Helstad


15 år gamle Ylva som har bestemt seg for ikke å være barn lenger, hvorpå opplevelsene i løpet av en dag på sensommeren introduserer henne for voksenlivets realiteter.:

WIGGED OUT

Sum: 200 000,-

Produsent: Siw Annabell Hødnebø Espeland

Spillutvikler: Thomas Munthe


En humoristisk flerspilleropplevelse som har en unik vri på det ikoniske gymspillet kanonball. Handlingen foregår på en høgskole i barokken, der spillerne er de typiske stereotypene vi kjenner gjennom popkultur fra dagens høgskoler og universiteter. :


X OG MEG

Sum: 50 000,-

Produsent: FABELAKTIV AS v/ Arild Halvorsen

Manus og regi: Maren Ingeborg Gråblomst


X og meg er en film om lidenskap. Om det å skape et unikt verk basert på en selv og de som er i stand til å dele av seg selv for å skape kunst. Kanskje er det en verdensstjerne blant deltagerne?:


Tilskuddsliste 2018
4 211 500,- tildelt 30 filmer
Askeladdene

Sum: 100 000,-

Selskap: Herlig Film og TV AS

Regissør: Hans-Eivind Urbye

Produsent: André Folkestad

Støtte til: Utvikling dokumentarfilm


Filmomtale: Med inspirasjon fra Askeladden i eventyret legger to lekne, unge menn ut på sitt livs eventyr

Celle 1408 (U2)

Sum: 100 000,-

Selskap: Fabelaktiv AS

Regi/manus: Ingrid Stenersen

Produsent: Arild Halvorsen


Filmomtale: Hva er det som får et menneske til å drepe? Denne dokumentarfilmen handler om Kim Andreas, som i 2015 ble dømt til 17 års fengsel for å ha drept og partert sin stefar. Fra cella i Halden fengsel forteller han sin historie.

Den vesle grå ulven (interaktiv opplevelse)

Sum: 30 000,-

Selskap: Ulvenfilm AS

Regi/produsent: Natalia Malykhina

Støtte til: Utvikling av spill


Omtale: En serie interaktive historiefortellinger basert på de fire animasjonsfilmene om Den vesle grå ulven. Det blir en underholdende og lærerik applikasjon på mobile plattformer for de minste barna i førskolealderen, der de får utfordret både kreativitet og motorikk.

DU ER MIN VENN

Sum: 250 000,-

Selskap: FABELAKTIV AS

Regi og manus: Christian Lo, Ingrid Stenersen og Rune Sæterstøl.

Produsent: Arild Halvorsen

Støtte til: Produksjon dokumentar


Filmomtale: En serie på 14 kortfilmer om vennskap i all sin enkelhet. Gjennom barns øyne skal historiene gi barn, og gjerne voksne, en hyggelig påminning om hva det er å være en god venn. Serien produseres utelukkende med ressurser fra Innlandet, og vil i første omgang publiseres på TV2 Sumo.

ELGSKOGEN (U-2)

Sum: 75 000,-

Selskap: TRAD FILM AS

Regi: Ane Helga Lykka

Produsent: Sven Arild Storberget

Støtte til: Utvikling dokumentarfilm


Filmomtale: En dokumentarfilm om elgjegere i Engerdal og behovet for å kjenne at man hører til et sted. I et lite samfunn som trues av fraflytting, får fellesskapet i elgjakta en ekstra betydning. Elgjakta er rammeverket, filmen handler om menneskene som jakter.

Fjelldronninger

Sum: 250 000,-

Selskap: Trollfilm AS

Regissør/Manus: Tilda Krantz

Produsent: Anita Killi

Støtte til: Produksjon kortfilm


Filmomtale: En animert kortfilm om en gammel dame, som bestemmer seg for å ta en siste tur til fjellet for å spre asken etter sin store og hemmelige kjærlighet på stedet der de to venninnene møttes i ungdommen, og selv kanskje aldri komme hjem igjen.

GOODWILL

Sum: 75 000,-

Selskap: STRAY DOG PRODUCTIONS AS

Regi: Barbora Holland

Produsent: Kristine Skaret

Støtte til: Utvikling dokumentar


Filmomtale: Kanchi bor på et barnehjem i Kathmandu sammen med mange andre barn. Takket være frivillige fra Europa som arbeider på hjemmet, får de mat og klær og får lære engelsk. En film om den gode viljen og hva den betyr for barna i Nepal.

Guttekoret

Sum: 200 000,-

Selskap: Smallville films AS

Regissør: Ingrid Stenersen og Anja Mánou Hellem

Manus: Anja Mánou Hellem

Produsenter: Nina Mino Thorud og Stein Berge Svendsen

Støtte til: Produksjon dokumentarfilm


Filmomtale: Dette er en feelgood og leken dokumentarserie for hele familien, som retter seg spesielt mot gutter i alderen 5-8 år. I serien møter vi Vingrom kirkes guttekor i forberedelsene til New York-tur - med øvinger, konsert og dugnad - og så blir vi med dem på den store turen!

Helium – evig eies kun det teipte

Sum: 200 000,-

Selskap: Fabelaktiv AS

Regi/manus: Rune Sæterstøl

Produsent: Arild Halvorsen

Støtte til: Produksjon kortfilm


Filmomtale: Petter (12) er en grunnleggende positiv fyr. I sin iver etter popularitet glemmer han noe viktig - nemlig hva vennskapet hans med Martin (12) betyr. Dette er en «mocumentary» om Petter, som er en sentral bikarakter i dramaserien Helium.

Hjerter i isen

Sum: 50 000,-

Selskap: Trad film AS

Regissør/Manus: Sven Arild Storberget

Produsent: Kjell Eriksen

Støtte til: Utvikling dokumentarfilm


Filmomtale: En dokumentarfilm om en historisk overvintring med hjerter for klimasaken.

Human Wild

Sum: 200 000,-

Selskap: Nerhagen Production AS

Regi/manus: Marthe Thorshaug

Produsent: Marthe Thorshaug

Støtte til: Produksjon kortfilm


Filmomtale: Er du et dyr? Lever du i flokk? Human Wild er en hyllest til forholdet mellom dyr og menneske, og et forsøk på å bryte ned grensene som skiller dem. Human Wild er en sjangeroverskridende kortfilm – som løfter fram en egenskap som skiller mennesket fra dyrene, nemlig fiksjonen.

Knus meg

Sum: 100 000,-

Selskap: Evil doghouse Lillehammer AS

Regi: Irasj Asanti

Produsent: Ingrid Nordby

Støtte til: Produksjon kortfilm


Filmomtale: Mansour er en vanlig, norsk ungdom. Han driver med kampsport, fester og er forelsket - i bestevennen Andreas. Deres kjærlighet blir satt på prøve når den strengt religiøse faren til Mansour finner ut at sønnen er homofil, og vil ta han med til hjemlandet for å redde familiens ære.

Louis Armstrong

Sum: 200 000,-

Selskap: Hyenafilm AS

Manus: Stian A Eriksen

Regissør: Øyvind Saugerud

Produsent: Øyvind Saugerud

Støtte til: Produksjon kortfilm


Filmomtale: Erik Lukashaugen har tonesatt Hans Børlis mest berømte dikt 'Louis Armstrong'. Med en film lagt i landskapet mellom kortfilm og musikkvideo, setter vi den originale teksten inn i en videre, kontemporær forståelse av tematikken i diktet.

Mariann- I follow rivers

Sum: 50 000,-

Selskap: Fabelaktiv AS

Regissør/Manus: Barbora Holland

Produsent: Arild Halvorsen

Støtte til: Utvikling dokumentarfilm


Filmomtale: Mariann Sæther regnes som en av verdens beste kvinnelige elvepadlere. Padling reddet henne fra anoreksi da hun var tenåring, og siden har hun pushet grenser på det man trodde var mulig innen padling. Men er det verdt det? Hvor langt er du villig å gå for å gjøre det du elsker? Hva om det du elsker også kan ta fra deg alt?

MIN DAG I DAG

Sum: 50 000,-

Selskap: HYENA FILM AS

Regi, manus og produsent: Øyvind Saugerud

Støtte til: Utvikling kortfilm


Filmomtale: En psykologisk thriller om hvor galt det kan gå når de små gnisningene som finnes i alle parforhold oppfattes som tegn på svik og bedrag. Fredrik gjør den hyggelige bursdagsoverraskelsen til et surrealistisk mareritt når gangsynet formørkes av mistro og sjalusi.

Når døden skiller oss ad

Sum: 100 000,-

Selskap: Trollfilm AS

Regi/Manus: Tilda Krantz

Produsent: Anita Killi

Støtte til: Utvikling kortfilm


Filmomtale: En gammel dame sørger over tapet av venninnen hun ønsket å dele livet med. Hun bestemmer seg for å reise til stedet der de møttes i ungdommen, for å spre hennes aske. Men det meste forandres, da hun får en mystisk gaupe etter seg.

Popcorngutten

Sum: 200 000,-

Selskap: Helmet AS

Regissør: Line Klungseth Johansen og Christian Lo

Produsent: Line Klungseth Johansen og Trine Aadalen Lo

Manus: Arild Tryggestad

Støtte til: Produksjon kortfilm


Filmomtale: Det var en gang en gutt.. som plutselig begynte å nyse vektløst popcorn. Toms unike evne blir fort oppdaget av en konkursrammet forretningsmann. Sikker på suksess kjøper han gutten fra foreldrene for å starte masseproduksjon. Det blir en kjempesuksess, og gutten blir raskt verdenskjent. Popcornet forandrer verden, men alle ressurser tar en dag slutt, også vektløst popcorn.

RADIOKAMERATENE

Sum: 300 000,-

Selskap: HERLIG FILM OG TV AS

Regi: Ingrid Ese Folkestad

Produsenter: André Folkestad, Camilla Vanebo og Finn Gjerdrum

Støtte til: Produksjon dokumentar


Filmomtale: Redaktør Paul Sundnes og de andre i Bygderadio Vest kjemper med nebb og klør, etter at NRK og de andre store har forlatt FM-nettet for å gå på DAB. For hvordan skal en lokal analog radiostasjon drevet av aldrende radioamatører overleve i skyggen av den digitale radiorevolusjonen? Radiokameratene er en karakterdrevet feelgood dokumentar som hyller dugnadsinnsatsen som blir lagt ned av lokalradioar.

RED DESERT SWAN

Sum: 40 000,-

Selskap: R.E.D AS

Manus: Sofia Rais og Lilia Selami

Produsent: Ella Fiskum

Støtte til: Utvikling kortfilm


Filmomtale: En alenemor har gitt opp karrieren som danser, men et møte med en mystisk sjeik gir henne en sjanse til å leve ut sin gamle drøm gjennom å sette opp Svanesjøen i Saharaørkenen. Ella Fiskum har i mange år produsert og danset forestillinger som har ledet fram til prosjektet Red Desert Swan. Filmen utvikles i Norge og Marokko og med den russiske stjerneballerina Svetlana Bednenko i en hovedrolle.

SANDSLOTT

Sum: 100 000,-

Selskap: Evil doghouse Lillehammer AS

Regissør: Øyvind Saugerud

Produsent: Ingrid Nordby

Støtte til: Utvikling kortfilm


Filmomtale: En mørk komedie om foreldre som lever sitt liv gjennom barna, som bygger og opprettholder en fasade av suksess og vellykkethet gjennom barnas prestasjoner. Det blir viktigere å legge ut bilder på Facebook av det fine sandslottet, enn å være tilstede på barnas premisser.

Snakk til meg

Sum: 71 500,-

Selskap: Hyenafilm AS

Regi/manus: Piotr Matecki

Produsent: Øyvind Saugerud

Støtte til: Utvikling kortfilm


Filmomtale: 10 år gamle Julia har én uke på seg til å få sin bestefar Stian til å snakke igjen. Stian har sluttet å snakke etter at Julias mor og bestemor døde i en bilulykke. Hvis Julia ikke får ham til å snakke igjen, er hun redd for å havne i fosterhjem.

Spesialjegerne

Sum: 50 000,-

Selskap: Them Girls Film

Manus: Ingrid Stenersen og Ulrikke Benestad

Produsent: Stine Blichfeldt

Støtte til: Utvikling kortfilm


Filmomtale: To kvinnelige soldater møtes under opptakene til Forsvarets spesialkommando, og blir hverandres konkurrenter - og drivkraft.

Syng

Sum: 250 000,-

Selskap: Herlig Film og TV AS

Regissør: Ragnhild Nøst Bergem og Erlend Mo

Produsent: André Folkestad og Camilla Vanebo

Manus: Ragnhild Nøst Bergem

Støtte til: Produksjon dokumentarfilm


Filmomtale: Hvordan takler man å miste seg selv, mens man likevel skal leve en stund til? Syng er en film om demens, kjærlighet og en dose musikk.

Syng

Sum: 250 000,-

Selskap: Herlig Film og TV AS

Regissør: Ragnhild Nøst Bergem og Erlend Mo

Produsent: André Folkestad og Camilla Vanebo

Manus: Ragnhild Nøst Bergem

Støtte til: Produksjon kortfilm


Filmomtale: Hvordan takler man å miste seg selv, mens man likevel skal leve en stund til? Syng er en film om demens, kjærlighet og en dose musikk.

Tanknarok

Sum: 150 000,-

Selskap: Polyblock Studio AS

Produsent: Thomas Nilsen

Kreativ leder: Tom- Espen Andersen

Støtte til: Utvikling dataspill


Filmomtale: En actionfylt twin-stick shooter der 2-4 spillere kjemper en intens kamp mot hverandre i hver sin tanks. Spillet består av korte runder på ca 20 sekunder hver, og hver runde utkjempes på en ny arena med forskjellig utforming, tema og hindringer. Den siste spilleren som gjenstår hver runde får et poeng og den som klarer å nå et gitt antall poeng først, vinner spillet.

TRE MINUTTER AV EVIGHETEN

Sum: 180 000,-

Selskap: EVIL DOGHOUSE AS

Regi og manus: Brita Rojahn

Produsent: Ingrid Nordby

Støtte til: Produksjon kortfilm


Filmomtale: Denne kort-kortfilmen er en kjærlighetserklæring til menneskebarnet, der selveste universet; stumt, uendelig og allmektig, stilles opp mot en høyst menneskelig situasjon på Oslo S, hvor et ektepar samtaler om en penn.

URSA - NORDLYSETS SANG

Sum: 250 000,-

Selskap: ULVENFILM AS

Regi/produsent/animatør: Natalia Malykhina

Støtte til: Produksjon kortfilm


Filmomtale: En vakker og melankolsk historie om en isbjørnunge som er helt alene i Arktis. Den lille isbjørnen Ursa går gjennom snøstorm, iskald tundra og langs skarpe isrygger, mot nordlyset i håp om å finne sin mor. En animasjonsfilm på 9 minutter for barn og kanskje ikke bare for dem ...


VI ER 12

Sum: 200 000,-

Selskap: FILMBIN AS

Regi: Guro Ekornholmen

Manus: Anniken Fjesme

Produsent: Trine Aadalen Lo/Nicholas Sando

Støtte til: Produksjon kortfilm


Filmomtale: Et drama om de tre jentene Ragnhild, Agnes og Wille. Alle tre er 12 år gamle. Filmen skal vise tre episoder fra en dag i livet til de tre venninnene, hvor de har hver sine utfordringer. Vi skal lage en morsom, litt alvorlig og fin kortfilm på ca 12 minutter for et publikum på 9-12 år, hovedsakelig jenter.

When bodies float in the air

Sum: 50 000,-

Selskap: Yenni Film AS

Regi/manus: Yenni Lee

Produsent: Yenni Lee

Støtte til: Utvikling kortfilm


Filmomtale: En kjærlighetshistorie om Billy og Nilo som blir truffet av lynet. Billy havner i mellomfrekvensen, den parallelle verden mellom døden og livet, der hun må lete etter Nilo.

Ørken

Sum: 90 000,-

Selskap: Evil doghouse Lillehammer AS

Regi: Irasj Asanti

Manus: Trond Morten Kristensen Venaasen

Produsent: Ingrid Nordby

Støtte til: Utvikling kortfilm


Filmomtale: Dette er en kortfilm basert på regissør Irasj Asantis svært personlige historie om hans og brorens opplevelser under flukten fra Nord-Irak til Norge som barn.

Tilskuddsliste 2017
2 300 000,- tildelt 20 filmer
Balke - Painter of Northern Lights

Sum: 60 000,-

Selskap: Fabelaktiv AS

Manus: Elin Tinholt

Produsent: Arild Halvorsen

Støtte til: Utvikling dokumentarfilm


Filmomtale: Peder Balke fikk aldri noen sentral plass i den norske kunsthistorien. Han ble sett ned på i sin samtid, og det skulle altså gå nesten 130 år etter hans død før hans kunst ble løftet fram som noe unikt. Og det til tross for at han er den Nordiske maleren som er best representert på Louvre, og at den franske kongen Louis Phillippe bestilte 30 malerier av ham som pryde veggene i Versailles.


Bingo Bingo

Sum: 200 000,-

Selskap: Hyenafilm AS

Manus: Mathias Eek

Regissør: Mathias Eek

Produsent: Øyvind M. Saugerud

Foto: Øyvind M. Saugerud

Støtte til: Produksjon kortfilm


Filmomtale: Bingo Bingo er en dramakomedie om kjærlighet, savn, sjalusi og gammelt fiendskap - og vennskap. Stemningen blir amper og alle triks tas i bruk når Manfred og Torwald kniver om å få fullt brett, jackpott, og å kapre den egentlige premien - Mildred. Men vil hun vinnes?


Celle 1408

Sum: 100 000,-

Selskap: Uro Film Stenersen

Produsent: Ingrid Stenersen

Støtte til: Utvikling dokumentarfilm


Filmomtale: «Celle 1408» (arbeidstittel) er et dokumentarfilmprosjekt som handler om en 26-årig mann som ble dømt til 17 års fengsel for drap på sin stefar. Han sitter nå i fengsel og soner sin dom.


Class of suicide

Sum: 200 000,-

Selskap: Yenni Film AS

Regissør: Yenni Lee

Produsent: Yenni Lee

Støtte til: Produksjon kortfilm

Filmomtale: I en hinsidig verden møter vi en 6.klasse som består av elever som har begått selvmord. Dette er en ærlig film om et svært alvorlig tema, som undersøker menneskets eksistens i forhold til våre fortellinger og maktstrukturene som oppstår.

De andre

Sum: 50 000,-

Selskap: Friogfrank AS

Produsent: Camilla Vanebo

Regi: Kari Pettersen

Støtte til: Utvikling dokumentarfilm


Filmomtale: "De andre" er en karakterdrevet dokumentarserie der vi skal møte de vi sjeldent hører stemmene til, og som aldri setter dagsorden i samfunnsdebatten - de som befinner seg i "utenforskapet".


Den siste polfarer

Sum: 75 000,-

Selskap: Tradfilm AS

Produsent: Sven Arild Storberget

Regi: Sven Arild Storberget

Støtte til: Utvikling dokumentarfilm


Filmomtale: En dokumentarfilm om en polarekspedisjon som var på vei mot Nordpolen for å hedre Fridtjof Nansen og kjempe for klimasaken, men som endte opp med å søke nødhavn i et storpolitisk vepsebol.


Den vesle grå ulven – Sommerfest/En høstreise

Sum: 60 000,-

Selskap: Ulvenfilm AS

Regissør: Natalia Malykhina

Produsent: Natalia Malykhina

Støtte til: Utvikling kortfilm

Filmomtale: I disse animasjonsfilmene blir vi med en snill, nysgjerrig og litt naiv ulvunge og vennene hans ut på eventyr i en verden full av drømmer, fantasi, dynamiske hendelser og uventede vendinger. Prosjektet består av fire kortfilmer fra fire årstider.

Den vesle grå ulven. Sommerfest

Sum: 190 000,-

Selskap: Ulvenfilm AS

Manus: Natalia Malykhina

Regissør: Natalia Malykhina

Produsent: Natalia Malykhina

Støtte til: Produksjon kortfilm


Filmomtale: SOMMERFEST er den tredje filmen i prosjektet med Den Vesle Grå Ulven, som består av fire kortfilmer på fire årstid. Nå er det sommer og ulven feirer sin bursdag. Vennene hans gjør deres beste for å gjøre denne dagen spesiell og minneverdig. Og for å oppfylle Ulvens største drøm!


En dag i juli

Sum: 250 000,-

Selskap: Filmbros AS

Regissør: Henrik Martin Dahlsbakken

Produsent: Kamilla Hodøl

Støtte til: Produksjon kortfilm

Filmomtale: Et par år etter at Sofia mistet kjæresten Eirik på Utøya, samtidig som hun selv overlevde, sliter hun med å finne motivasjon til studiene, drømmen om å kunne leve av dansen og gleden over vennene og familien hun har rundt seg. En dag i juli møter hun en ung mann, Leo, på dansestudioet. Det tilfeldige møtet skal vise seg å snu både dagen og livet hennes på hodet.

Engler over Toten

Sum: 60 000,-

Selskap: R.E.D. AS

Manus: Ella Fiskum

Regissør: Ella Fiskum og Elisabeth Rom Haugerud

Produsent: Ella Fiskum

Støtte til: Produksjon kortfilm


Filmomtale: "Engler over Toten" er en kjærlighetshistorie som utspilles mellom himmel og jord, nåtid og fortid, byen og landsbygda. Filmen er hovedsakelig tatt opp på Toten, der hverdagen til de lokale menneskene danner grunntonen i filmen. Handlingen tar for seg historien til Adolf, en ung tilreisende engel som faller for Lena, en tidligere danserinne fra Europa som har bosatt seg på Toten på en gård.


Guttekoret

Sum: 75 000,-

Selskap: Smallville films AS

Produsent: Stein Berge Svendsen

Regi: Ingrid Stenersen

Støtte til: Utvikling dokumentarfilm


Filmomtale: Dette er en kort dokumentarserie for barn på 8-12 episoder á 10 minutter der vi følger "guttekoret", Vingrom Kirkes Guttekor, på ukentlig basis frem mot det store målet i 2018 - tur til USA og New York City.


Heiheim Hassle

Sum: 150 000,-

Selskap: Perfectly Paranormal AS

Utvikler: Ozan Drøsdal

Produsent: Ozan Drøsdal

Støtte til: Utvikling interaktive produksjoner

Spillomtale: Helheim Hassle er en 2D puzzle for plattformer der du kontrollerer en karakter som kan koble fra, kontrollere og kombinere sine individuelle kroppsdeler. Hver kroppsdel og kombinasjon har sine spesielle egenskaper som du ma? bruke til din fordel for a? fullføre niva?ene.

HOLD FAST – to skjebner, ett vennskap

Sum: 60 000,-

Selskap: Fabelaktiv AS

Produsent: Arild Halvorsen

Regi: Halvor Mykleby

Støtte til: Utvikling dokumentarfilm


Filmomtale: Dette er en film om et vennskap mellom to menn midt i livet. Den ene er sakte i ferd med å miste synet helt, den andre har vært i det dypeste mørke, men kommet seg fram i lyset igjen. HOLD FAST bygger på ideen om å utvikle en serie om et prosjekt initiert av RP-foreningen og Tyrilistiftelsen. Nå skal det bli en enkeltstående dokumentar.


Human Wild

Sum: 70 000,-

Selskap: Nerhagen Productions AS

Regissør: Marthe Thorshaug

Manus: Marthe Thorshaug

Produsent: Marthe Thorshaug

Støtte til: Utvikling kortfilm


Filmomtale: Er du et dyr? Lever du i flokk? Bli med på en jakt på menneskedyret og oppdag instinkter du ikke tror du har. Human Wild er en hyllest til forholdet mellom dyr og menneske, og et forsøk på å ødelegge grensene som skiller dem. Human Wild er også en hyllest til fiksjonen – en egenskap bare menneskene har.


Kristoffers død

Sum: 200 000,-

Selskap: Videomaker AS

Regissør: Erlend Hein Lange

Produsent: Kjell Eriksen

Støtte til: Dokumentarfilm produksjon

Filmomtale: Midt i innspillingen av en dokumentarfilm i Afghanistan i 2007, blir hovedpersonen Kristoffer Sørli Jørgensen brått drept av en bilbombe. Krigens brutale virkelighet rykker inn i stua til norske TV-seere. Ti år etter følger vi familien og kameratene, og ser på ettervirkningene av Kristoffers død.

Mariann – I follow rivers

Sum: 100 000,-

Selskap: Fabelaktiv AS

Regissør: Barbora Hollan

Produsent: Arild Halvorsen

Støtte til: dokumentarfilm utvikling

Filmomtale: Hvor langt er du villig til å gå for å gjøre det du elsker? Og hva om det du elsker kan ta fra deg alt? "MARIANN - I follow rivers" er historien om en av verdens beste elvepadlere, Mariann Sæter fra Otta. Det er en historie om liv, død, vennskap,frihet og det å pushe grenser.

Med tvang skal landet bygges

Sum: 100 000,-

Selskap: Filmmakeriet AS

Produsent: André Folkestad

Støtte til: dokumentarfilm utvikling

Filmomtale: Menneskehandel og tvangsarbeid er alvorlig kriminalitet som øker i omfang også i Norge. Det foregår overalt i alle bransjer, men du ser det ikke. Og nesten aldri blir bakmennene dømt.

Peer Gynt 2017

Sum: 150 000,-

Selskap: Fjords AS

Regissør: Elisabeth Marie Nord

Produsent: Andreas Archer Dreyer

Støtte til: Produksjon dokumentarfilm

Filmomtale: I 2017 er det 150 år siden Henrik Ibsen skrev Peer Gynt. Hvert år spilles dette evig aktuelle stykket i teatre verden over. Denne dokumentarfilmen følger arbeidet med oppsetningen av spelet på Gålå i Gudbrandsdalen. Vi følger det kunstneriske teamet, skuespillere og frivillige tett i deres skapelsesprosess frem til premieren.

Radiokameratene

Sum: 50 000,-

Selskap: Filmmakeriet AS

Produsent: André Folkestad

Støtte til: Dokumentarfilm utvikling

Filmomtale: Lokalradioer over hele landet står på kanten av stupet etter at riksradioene flytter over på DAB. Vil et ensomt liv på FM-nettet bety den endelige dødsdommen for lokalradioen? Eller kan dette være starten på en ny gullalder? Kanskje får vi svar på dette hos entusiastene i Bygderadio Vest?

”Jeg Dør” – en film om Per Fugelli

Sum: 100 000,-

Selskap: Paradox Rettigheter AS

Regissør: Erik Poppe

Produsent: Finn Gjerdrum

Støtte til: Produksjon dokumentarfilm


Filmomtale: Per Fugelli er kreftsyk. Det vet alle. Den medisinske behandlingen er avsluttet. Han er nå inne i døds-sonen. Den absolutt avsluttende fasen av livet. Men har han noensinne vært mer levende?


Tilskuddsliste 2016
3 191 800,- tildelt 27 filmer
Alpha hotell

Sum: 200 000,-

Selskap: Yenni Film

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Yenni Lee

Produsent: Yenni Lee

Samprodusent: Ingvild Evjemo


Filmomtale: Emelie våkner opp i en drøm på et veldig mystisk hotell der hun må konfrontere foreldrene sine som slo henne som barn.


Blod

Sum: 173 800,-

Selskap: URO Film

Støtte til: Produksjon av kortfilm

Regissør: Ingrid Stenersen

Produsent: Ingrid Stenersen


Filmomtale: «Blod» er en studie av mennesker i en konstruert situasjon. Hva skjer når et fremmedelement som en fersk blodpøl trer inn i vår hverdagslige tralt i kollektivtrafikken?

Cherry Plum

Sum: 65 000,-

Selskap: Filmens uthus

Støtte til: Utvikling kortfilm

Regissør: Maren Ingeborg Gråblomst Galgum

Produsent: Sverre Galgum


Filmomtale: En eldre instrumentmaker utvikler et nært vennskap til en kontrabass. Han frykter at han er i ferd med å bli gal, men den gamle bassen fra 1600-tallet gir han støtte og forståelse. Problemet er at den den berømte bassisten som eier instrumentet er på vei for å hente det.


Class of suicide

Sum: 80 000,-

Selskap: Yenni Film

Støtte til: Utvikling kortfilm

Regissør: Yenni Lee

Produsent: Yenni Lee


Filmomtale: I en hinsidig verden møter vi en 6.klasse som består av elever som har begått selvmord. Dette er ærlig og leken film om et svært alvorlig tema, som omhandler læren om aksept for å komme seg videre.

Den fredløse

Sum: 275 000,-

Selskap: Filmbros

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Henrik Martin Dahlsbakken

Produsent: Henrik Martin Dahlsbakken


Filmomtale: Kortfilmen DEN FREDLØSE beveger seg i brytningen mellom hardtslående periodedrama og ekspressiv musikal, og omhandler en ung skogsarbeider som lengter etter nye muligheter og en bedre framtid.


Den vesle grå ulven - Vår og isen går

Sum: 65 000,-

Selskap: UlvenFilm

Støtte til: Utvikling kortfilm (animasjon)

Regissør: Natalia Malykhina

Produsent: Natalia Malykhina


Filmomtale: Prosjektet DEN VESLE GRÅ ULVEN - VÅR OG ISEN GÅR tar oss med inn i verdenen til en snill, nysgjerrig og litt naiv ulvunge, hans venner og eventyrene deres. En drømmenes verden som er fullt av fantasi og god humor, men samtidig med dynamiske hendelser, uventede vendinger og eventyrlyst.

Den vesle går ulven - vår og isen går

Sum: 190 000,-

Selskap: Ulven film

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Natalia Malykhina

Produsent: Natalia Malykhina


Filmomtale: "Personale" er en film om et møte mellom en hotellresepsjonist og en romkvinne. Når de finner en gjenglemt lommebok full av penger på et hotellrom, øyner de begge en sjanse. Når så eieren dukker opp og automatisk mistenker romkvinnen for å ha tatt penger, begynner en stille kamp mellom de to kvinnene.

Die Untermauer

Sum: 75 000,-

Selskap: Friogfrank AS

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Oddbjørn Hofseth

Produsent: Camilla Vanebo


Filmomtale: DIE UNTERMAUER er en kompilasjonsfilm hvor vi går under bakken på Potzdamer Platz og skildrer det ukjente undergrunnsmiljøet som befant seg i ”ingenmannslandet” mellom det gamle Øst – og Vest Berlin i den kalde krigens dager.

Dyret

Sum: 55 000,-

Selskap: FilmBros Productions AS

Støtte til: Utvikling av kortfilm

Regissør: Ole Sebastian Kåss

Produsent: Kamilla Hodøl

Samprodusent: Ravn Wikhaug


Filmomtale: Vi følger 13 år gamle Siri som bor i en liten bygd, Hov i Søndre Land. Hennes største ønske er å gå på tae-kwon-do sammen med sine venner, men når det begynner å gå rykter i bygda om at hun røyker hasj får Siri kjenne på bygdedyrets vrede. Dette er en film om omsorgssvikt ved skilsmisse, et lite lokalsamfunn som prøver å beskytte sine egne, og en ung jente sin kamp for å bli sett av menneskene.

Engler over Toten

Sum: 30 000,-

Selskap: R.E.D. AS

Støtte til: Utvikling kortfilm

Regissør: Ella Fiskum og Elisabeth Rom Haugerud

Produsent: Ella Fiskum


Filmomtale: "Engler over Toten" er en kjærlighetshistorie som utspilles mellom himmel og jord, nåtid og fortid, byen og landsbygda. Handlingen tar for seg historien til Adolf, en ung tilreisende engel som faller for Lena, en tidligere ballerina fra Berlin som har bosatt seg på Toten med sin familie.

Gidder vi mer?

Sum: 50 000,-

Selskap: Filmmakeriet AS

Støtte til: Dokumentar produksjon

Regissør: André Folkestad

Produsent: André Folkestad


Filmomtale: Det har skjedd mye siden 1994, både med De olympiske leker og fremfor alt med Norge. Kanskje føler vi at vi ikke har like mye å bevise som nasjon lenger. Kanskje føler vi at vi har viktigere å gjøre. Likevel mener noen at OL og IOC trenger Norge som arrangør igjen. Men gidder vi mer?

Grand Ragno Italiano - En film om samfunnsstormeren Per Fugelli

Sum: 150 000,-

Selskap: Paradox rettigheter AS

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Erik Poppe

Produsent: Finn Gjerdrum


Filmomtale: Per Fugelli er kreftsyk. Det vet alle. Den medisinske behandlingen er avsluttet. Han er nå inne i døds-sonen. Den absolutt avsluttende fasen av livet. Men har han noensinne vært mer levende?

Her bor

Sum: 30 000,-

Selskap: TRAD film AS

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Martin Høgberget

Produsent: Martin Høgberget

Samprodusent: Sven Arild Storberget


Filmomtale: Musikkvideo for låta "Her bor" av Frida Ånnevik. Et hjem er minner. Det er ikke plankene, møblene og tapetene som skaper den emosjonelle tilknytningen vi har til huset vårt, men alle minnene som har blitt skapt mellom disse fire veggene. Fire hjem, fire familier, sett gjennom speilet på veggen.

Hjem kjære hjem (Stille)

Sum: 300 000,-

Selskap: Trollfilm AS

Regi/manus: Marianne Bundgaard Nielsen

Produsent: Anita Killi


Prosjektomtale: Hjem kjære hjem er en visualisering av følelser og de følger barn og unge ufrivillig får når de vokser opp i hjem med rusmisbruk, uansett sosial status. Mangel på kjærlig nærvær fra omsorgspersoner til et barn har konsekvenser. Angst, skam, skyld, overgrep og mobbing i hjemmet gir store usynlige handicap gjennom hele livet. Filmen er i cutoutteknikk, der følelsene kan skjæres ut i papir.

Knus meg

Sum: 100 000,-

Produksjonsselskap: Filmhuset

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Irasj Asanti

Produsent: Ingrid Nordby


Filmomtale: Manour er kjæreste med sin bestekamerat, Andreas. Mansours kjærlighet til Andreas blir satt på prøve når den strengt religiøse faren hans finner ut at sønnen er homofil og bestemmer seg for å ta han med til hjemlandet for å redde familiens ære.


Lebensborn

Sum: 150 000,-

Selskap: Mica film AS

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Hilde Kristin Kjøs

Produsent: Karoline Grindaker


Filmomtale: Lebensborn, nazistenes rasehygieniske prosjekt, bestod av fødehjem og støtteordninger for kvinner som fikk barn med tyske soldater utenfor ekteskap. Mødrene og de nyfødte fikk en rasemessig vurdering og barna ble oppdratt etter militær disiplin. Barn født til å oppfylle idealet og bli eliten i det tredje riket. Men hva gjør fravær av nærhet de første leveårene med oss mennesker?

Medisindamene - etter jordskjelvet

Sum: 100 000,-

Selskap: Fabelaktiv

Støtte til: Utvikling av dokumentar

Regissør: Ingeborg Jakobsen og Pål Bratås

Produsent: Arild Halvorsen


Filmomtale: Solvor Småkasin skal ut på en ny ekspedisjon! Hun skal tilbake til et fjellområde hun kjenner godt, og som for et drøyt år siden ble rammet av en av vår tids heftigste naturkatastrofer. Jordskjelvet i Nepal var en tragisk hendelse, og hele verdens øyne ble rettet mot fjellområdene utenfor Kathmandu. Men nå er det stille.

Min håpløse stjerne

Sum: 100 000,-

Selskap: friogfrank

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Sverre Galgum

Produsent: Camilla Vanebo


Filmomtale: Sverres kone har en psykisk lidelse. Som nærmeste pårørende dokumenterer han med kameraet hvordan de to famlende forsøker å leve med dette. Målet er at hun skal bli bedre, men samtidig må de leve med frykten for at sykdommen skal ta overhånd. Selv føler hun seg håpløs - for Sverre er hun en stjerne.

Mitt barn: Lebensborn

Sum: 178 000,-

Selskap: Teknopilot

Støtte til: Utvikling dataspill

Regissør: Catharina Due Bøhler

Produsent: Elin Festøy


Spillomtale: MITT BARN - LEBENSBORN er et spill som gir innblikk i livet til et krigsbarn - en tyskerunge - i Norge etter 2. verdenskrig. I dette simuleringsspillet skal du ta vare på et Lebensborn-barn. Barnet skal mates, stelles, lekes med og må beskyttes fra omverdenen. Det vil vise seg å være en både vanskelig og hjerteskjærende oppgave. Spillet baserer seg på faktiske hendelser fra norsk etterkrigstid.


Omid

Sum: 100 000,-

Selskap: Filmhuset Lillehammer AS

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Ali Parandian

Produsent: Ingrid Nordby


Filmomtale: Omid, Erffan og Amir, tre Oslogutter i begynnelsen av tjueårene, er på vei til en fest når Omid får et illebefinnende. Grunnet dårlig kommunikasjon mellom medisinsk nødhjelp og guttene, rekker ikke ambulansepersonalet frem i tide. Filmen "Omid" omhandler mennesker og samfunnets svakheter; Om hvordan frykt for noe fremmes kan påvirke vår dømmekraft og la ubevisste rasistiske holdninger regjere.


Onkelen ingen snakker om

Sum: 100 000,-

Selskap: friogfrank AS

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Sverre Galgum og Steinar Bjørnsson

Produsent: Camilla Vanebo


Filmomtale: På en ferietur til farens familie i England, oppdager 28 år gamle Alexander Roterud at han har en onkel han ikke visste om. Det viser seg at den ukjente onkelen Ronald Waldron, har fått en livstidsdom for å ha drept sin 5 år gamle nevø og drapsforsøk på sin egen søster. Alexander ønsker å finne ut hvordan dette kunne skje og hvordan dette har påvirket hele familien.

Peder Balke

Sum: 100 000,-

Selskap: Fabelaktiv AS

Støtte til: Utvikling dokumentar

Manusforfatter: Elin Tinholt

Produsent: Arild Halvorsen


Filmomtale: Peder Balke (1804-1887) vokste opp på Helgøya, flyttet til Toten, reiste Norge rundt, og fikk bestilling av den franske Kongen på 30 malerier fra Nord-Norge til Versailles. Han ble en maler som aldri ble anerkjent av sin samtid, men er i dag den skandinaviske maleren som er best representert ved Louvre, og til våren (2017) blir en stor Balke-utstilling åpnet på Metropolitan Museum i NY.


Peer Gynt 2017

Sum: 50 000,-

Selskap: Fjords

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Elisabeth Nord

Produsent: Andreas Dreyer


Filmomtale: Gjennom 4 episoder skal vi bli med på skapelsen av den helt nye forestillingen av Peer Gynt ved Gålåvatnet i 2017. Stykket har en lang tradisjon men nå skal en ny regissør og nye skuespillere skape alt på nytt. Vi følger hele prosessen for alle både på og bak scenen frem mot premiere.

Peer Gynt-spill

Sum: 120 000,-

Selskap: Sarepta Studio

Støtte til: Utvikling dataspill

Regissør: Catharina Due Bøhler

Produsent: Catharina Due Bøhler, May Brit Støve (Peer Gynt AS)


Spillomtale: Peer Gynt-spillet er et spill basert på Henrik Ibsens drama "Peer Gynt". Spillet utvikles for skolen og skal tilpasses ulike språk og aldersgrupper. Målsetningen med spillet er at elevene skal bli kjent med Ibsens tekst gjennom Peer Gynts livsreise.Personale

Sum: 120 000,-

Selskap: Filmhuset

Støtte til: Produksjon av kortfilm

Regissør: Tove Undheim

Produsent: Ingrid Nordby


Filmomtale: «Blod» er en studie av mennesker i en konstruert situasjon. Hva skjer når et fremmedelement som en fersk blodpøl trer inn i vår hverdagslige tralt i kollektivtrafikken?

SYNG!

Sum: 200 000,-

Selskap: Filmmakeriet

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Brage Kvasbo

Produsent: André Folkestad


Filmomtale: SYNG! er en film om hvilken mirakuløs effekt musikk kan ha på mennesker med demens. Og om en sykepleier som kjemper for at musikkbehandling skal utkonkurrere medisiner. Inspirert av de gode resultatene har sykepleieren bestemt seg for å gjøre det hun kan for at musikkbehandling skal endre demensomsorgen for alltid.


Terra Vetus

Sum: 35 000,-

Selskap: Hyena film

Støtte til: Utvikling kortfilm

Regissør: Øyvind Saugerud

Produsent: Øyvind Saugerud


Filmomtale: Terra Vetus handler om menneskets plass i naturen, og hva som skjer med oss om vi blir separert fra den. Det er en film om en udefinerbar lengsel, etter det som har vært, men aldri kan komme igjen, og om det man aldri har hatt, men ønsker så sterkt at man er villig til å dø for det. Terra Vetus følger de to siste menneskene på planeten på en farlig ferd gjennom vakker, men dødelig, natur.

Tilskuddsliste 2015
4 980 000,- tildelt 57 filmer
A Dream Within a Dream

Sum: 90 000,-

Selskap: Yenni Film

Støtte til: Utvikling kortfilm

Regissør: Yenni Lee

Produsent: Yenni Lee


Filmomtale: Emelie kan kontrollere sine egne drømmer, og prøver dermed å lete etter sin egen underbevissthet

BANKEN- om biler, kvinnfolk og det å ha det kjett

Sum: 200 000,-

Selskap: Skofteland Film

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Sven Arild Storberget

Produsent: Camilla Vanebo


Filmomtale: Dokumentarfilmen "Banken" er historien om den ualminnelige musikeren Håkon Banken. Med sin særpregede vise-country/folk-rock musikk var han umåtelig populær på 70- og 80-tallet. Trass i sceneskrekk, angst og depresjoner opptrådte han for tusenvis av folk, og solgte mer enn en halv million plater.

Bestemor

Sum: 50 000,-

Selskap: Idun Kvasbø

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Idun Kvasbø

Produsent: Idun Kvasbø


Filmomtale: Et portrett av en bygd, slik den var for bestemor under oppveksten, slik hun nå husker den. En tid der alle kjente alle og alltid hjalp hverandre. Nå forfaller gårdene og ingen går på kaffebesøk til hverandre. Et samhold i en bygd som ikke lenger er, men som lever så sterkt i bestemor.


Bestemor (U2)

Sum: 50 000,-

Selskap: Idun Kvasbø

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Idun Kvasbø

Produsent: Idun Kvasbø


Filmomtale: Et portrett av en bygd, slik den var for bestemor under oppveksten, slik hun nå husker den. En tid der alle kjente alle og alltid hjalp hverandre. Nå forfaller gårdene og ingen går på kaffebesøk til hverandre. Et samhold i en bygd som ikke lenger er, men som lever så sterkt i bestemor.


Boats of Death

Sum: 25 000,-

Selskap: ROK Art Production

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Iyad Abu Rok

Produsent: Iyad Abu Rok


Filmomtale: The documentary spotlights an essential issue in modern time, which is migration across to Europe. As political instability widens in the Middle East, increasing numbers of undocumented migrants attempt to reach Europe in boats and makeshift rafts - many drowning along the way.


Boats of Death (P)

Sum: 150 000,-

Selskap: ROK Art Production

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Iyad Abu Rok

Produsent: Iyad Abu Rok


Filmomtale: The documentary spotlights an essential issue facing the Syrian and Palestinian people in the modern time, which is migration across the sea to Europe. As political instability widens in the Middle East, increasing numbers of undocumented migrants have attempted to reach Europe


Boats of Death (U2)

Sum: 30 000,-

Selskap: ROK Art Production

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Iyad Abu Rok

Produsent: Iyad Abu Rok


Filmomtale: The documentary spotlights an essential issue facing the Syrian and Palestinian people in the modern time, which is migration across the sea to Europe. As political instability widens in the Middle East, increasing numbers of undocumented migrants have attempted to reach Europe in boats and makeshi


Brudd

Sum: 40 000,-

Selskap: Uro Film

Støtte til: Utvikling kortfilm

Regissør: Ingrid Stenersen

Produsent: Ingrid Stenersen


Filmomtale: Forholdet mellom ballettdanseren Anette og samboeren Kristian endres drastisk etter en bilulykke der Kristian kjører og Anette blir fatalt skadet.


Carousel Animus

Sum: 100 000,-

Selskap: Filmens Uthus

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Maren Ingeborg Guldbrandsen

Produsent: Sverre Galgum


Filmomtale: Bak en lykkelig fasade kan det skjule seg en dyp avgrunn


Den Vesle Grå Ulven. En Vinterhistorie

Sum: 100 000,-

Selskap: UlvenFilm

Støtte til: Produksjon animasjon

Regissør: Natalia Malykhina

Produsent: Natalia Malykhina


Filmomtale: Prosjektet tar oss inn i en fantasifull verden av en snill, nysgjerrig og litt naiv ulvunge, vennene hans og eventyrene deres.


Digital Dissidents

Sum: 50 000,-

Selskap: Piraya Film

Støtte til: Produksjon dokumentar

Filmmusikk: Stein Berge Svendsen

Produsent: Torstein Grude


Filmomtale: Digital Dissidents, a film about the warriors of the digital age, whistleblowers, hackers, republican patriots and left-wing Cyber-Hippies fighting side by side for governmental transparency and personal privacy.


Drifting-livet

Sum: 50 000,-

Selskap: Oslo filmproduksjon Mathisen

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Haakon Mathisen

Produsent:


Filmomtale: Vi følger en familie fra Arneberg i Hedmark, som gjør alt for at yngstesønnen skal få leve ut drømmen sin.


Drifting-livet (P)

Sum: 150 000,-

Selskap: Oslo filmproduksjon Mathisen

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Haakon Mathisen

Produsent: Haakon Mathisen


Filmomtale: Drifting-livet er en nær og engasjerende dokumentarfilm om en familie fra Åsnes i Hedmark, som gjør alt for at sønnen Odd-Helge (18) skal klare å gjennomføre NM i bilsporten drifting.

Dronningen av Scandinavian Design - Grete Prytz Kittelsen

Sum: 80 000,-

Selskap: Skofteland Film

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Tale Kristine Skeidsvoll

Produsent: Camilla Vanebo


Filmomtale: Dronningen av Scandinavian Design - Grete Prytz Kittelsen er en film om denne eksepsjonelle norske designeren for å levendegjøre hennes bidrag til designscenen for et stort og allment publikum, nasjonalt og internasjonalt.


En dag i juli

Sum: 60 000,-

Selskap: Filmbros

Støtte til: Utvikling kortfilm

Regissør: Henrik Martin Dahlsbakken

Produsent: Kamilla Kristiane Hodøl


Filmomtale: En novellefilm om hvordan tapt og nyvunnet kjærlighet kan ende opp som en og samme ting, på tvers av tid og rom.

En slags julefortelling

Sum: 70 000,-

Selskap: Filmbros

Støtte til: Utvikling kortfilm

Regissør: Henrik Martin Dahlsbakken

Produsent: Henrik Martin Dahlsbakken


Filmomtale: En bittersøt novellefilm om tradisjonsrik julefeiring med familien på godt og vondt.

Erik Lukashaugen "Min sønn"

Sum: 10 000,-

Selskap: Kulturkollektivet

Støtte til: Produksjon musikkvideo

Regissør: Martin Høgberget

Produsent: Marie Bohman Låte


Filmomtale: Lukashaugens låt "Min sønn" ble skrevet til sønnens dåp, og er en erklæring fra far til sønn om at han alltid vil være der for sønnen sin. Nettopp forholdet mellom far og sønn er temaet i musikkvideoen, hvor vi følger en sønns oppvekst fra 70-tallet og til i dag, fortalt i ett langt opptak.


Flyndre

Sum: 150 000,-

Selskap: Scootr

Støtte til: Produksjon animasjon

Regissør: Ole Christoffer Haga

Produsent: Claus Morten Pedersen


Filmomtale: Tilværelsen endres katastrofalt for en lykkelig måkefamilie den dagen en forgylt flyndre gir dem tilgang til sort gull. Flyndre er en svart komedie om petromania. Maskert med humor og masse glimt i øyet beskrives undergangen til et oljesmurt mikrokosmos.


Flåtefilm

Sum: 50 000,-

Selskap: Foulwood

Støtte til: Utvikling kortfilm

Regissør: Sean Fulton

Produsent: Einar Langholen-Schulstad og Sean Fulton


Filmomtale: En historie om en mann som uventet og uvillig havner på en reise nedover Innlandets elver og innsjøer. Han bygger et nytt hjem på vannet ut av ting han finner og får av fremmede langs bredden og lærer en ny filosofi og opparbeider en ny selvtillit.


Guilty, Me?

Sum: 200 000,-

Selskap: friogfrank

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Sigbjørn Holte

Produsent: Camilla Vanebo og Hilde Skofteland


Filmomtale: Sigbjørn lever det gode liv i reklamebransjen. Men skremmende nyheter om klimaendringer, og en bror som ønsker å leve selvforsynt, får Sigbjørn til å undersøke om han er medskyldig i planetens ødeleggelse.


Guilty, Me? Transmediaprosjekt

Sum: 50 000,-

Selskap: friogfrank

Støtte til: Utvikling annet

Regissør: Sigbjørn Holte

Produsent: Camilla Vanebo


Filmomtale: "Guilty, Me?" er et flermeditalt prosjekt for målgruppen 20 - 28, som handler om muligheten for å leve et moderne liv, uten å bidra til klimaødeleggelser. Prosjektets formål er å styrke det offentlige ordskiftet gjennom en komplett Webplattform med Twitterkonto, Instagram og Facebookside.


HAI - brobyggeren

Sum: 75 000,-

Selskap: Fabelaktiv

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Terje Nilsen

Produsent: Arild Halvorsen


Filmomtale: "Hai - Brobyggeren" er historien om Hai Hang, om Brumunddal som ble stemplet som rasismehovedstad, og om ei nedtrykt og sverta bygd som ble til en blomstrende by på 25 år. Alt fortelles gjennom øynene på en vietnamesisk grûnder. Hai Hang.


HAI - brobyggeren (P)

Sum: 175 000,-

Selskap: Fabelaktiv

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Terje Nilsen

Produsent: Arild Halvorsen


Filmomtale: "HAI - brobyggeren" er historien om Hai Hang og Brumunddal. Det er 25 år siden hjemstedet til Hai ble til "stedet Gud glemte", og hovedstad for rasisme og fremmedfrykt i Norge. Brumunddølene klarte å snu det vonde til noe godt. Nå har Hai kommet hjem for å gi noe tilbake.


HELIUM 360

Sum: 70 000,-

Selskap: Fabelaktiv

Støtte til: Utvikling annet

Regissør:

Produsent: Camilla Vanebo


Filmomtale: HELIUM 360 er transmediaprosjektet som baserer seg på den nyutviklede dramaseriekomedien "Helium", som produseres for Nrk Super. Transmediaprosjektet skal utvikles hånd i hånd med utviklingen av dramaprosjektet, og resultere i et bredt tilbud for seerne på andre plattformer enn TV.


HER (Tidligere tittel: Kampenes)

Sum: 50 000,-

Selskap: Mica Film

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Hilde Kristin Kjøs

Produsent: Hilde Kristin Kjøs


Filmomtale: HER er et stille portrett av et sted, en tid og mennesker. Gjennom observasjoner av hverdagen ønsker vi å favne mennesker og scener som sammen skal fortelle noe om å leve her - og dø, i dette landskapet - nå.


Hjelp!

Sum: 30 000,-

Selskap: Moenfilm

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Lars T. Moen

Produsent: Lars T. Moen


Filmomtale: En utålmodig og aggressiv rytter blir kastet av hesteryggen i skogen, og med et alvorlig benbrudd må han trosse den ubarmhjertige naturen for å komme seg hjem.


Høy første etasje

Sum: 100 000,-

Selskap: Filmhuset

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Attila Veres

Produsent: Ingrid Nordby


Filmomtale: Når 74 år gamle Margot mister sin livsledsager gjennom 45 år, blir hun grepet av panikk. Hun oppsøker heksen i blokka i håp om å bringe mannen tilbake til livet. Heksen kan hjelpe, men i prosessen som følger, innser Margot at ønsket hennes om å vekke den døde mannen egentlig er egoistisk.


In God We Trust (Da onkel dro til Amerika)

Sum: 150 000,-

Selskap: Filmmakeriet

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: André Folkestad

Produsent: André Folkestad


Filmomtale: På 1950- 60- og -70-talet reiste fleire titusenar av nordmenn frå Norge på jakt etter ei betre framtid i Amerika. Men då Norge fann olje og blei eit rikt land, blei det heile ganske traumatisk for desse siste utvandrarane. Ein av desse var min morfar Anton Farkvam.


JEG ER NORSK og muslim

Sum: 100 000,-

Selskap: Globus Media AS

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Aili Maanum Hansen

Produsent: Anders Sæther


Filmomtale: Vi møter tannlegestudenten Muniba Ahmed (19) som brått ble en offentlig talsperson innenfor det å leve som norsk og muslim. Hun tok steget inn i debatten, med en drøm om å kunne utgjøre en forskjell. Lar det seg kombinere, både det å være norsk og muslim, eller må man velge?


Josefines Visescene

Sum: 100 000,-

Selskap: Fjords

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Andreas Dreyer

Produsent: Andreas Dreyer og Elisabeth Nord


Filmomtale: Josefines Visescene er en tradisjonsrik arena for musikere og visekunstnere. I år feires det 20 års jubileum. Vi skildrer festivalen som markerer dette og ildsjelen bak. Visescenen har vært starten for mange etablerte artister vi kjenner i Norge i dag og de forteller sin historie.


Julekveld

Sum: 50 000,-

Selskap: Hyenafilm

Støtte til: Utvikling kortfilm

Regissør: Øyvind M. Saugerud

Produsent: Øyvind M. Saugerud


Filmomtale: Julekvelden 1944 får en liten familie uventet og ubedt besøk av en fremmed. Hendelsene som utspiller seg er ubetydelige for krigens gang og utkomme, men for den lille familien blir de personlige konsekvensene potensielt like katastrofale som tyskernes innmarsj ble for nasjonen Norge.


Lamb of God (Tidligere tittel: Soldater)

Sum: 50 000,-

Selskap: Mica Film

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Karoline Grindaker

Produsent: Hilde Kristin Kjøs og Karoline Grindaker


Filmomtale: Bøddelen har mange ansikter. Hva skjer hvis vi snur historien og ser på overgriperne som ofre for sin tid? I en film der vi lar bildene tale for seg får vi innsyn i livene til tidligere tyske soldaters som tjenestegjorde for Hitler. Med en underliggende stille og murrende tone vil filmen vise deres


Los Bando - Transmedia

Sum: 75 000,-

Selskap: Filmbin

Støtte til: Utvikling annet

Regissør: Christian Lo

Produsent: Nicholas Sando


Filmomtale: Los Bando - Transmedia er et prosjekt som tar utgangspunkt i Filmbin sin nye spillefilm Los Bando Immortale. Los Bando Immortale er en komedie om et ungt rockeband som følger drømmen. De legger ut på en reise til NM i rock, men rockens veier er uransakelige…

Manual Samuel

Sum: 200 000,-

Selskap: Perfectly ParaNormal

Støtte til: Utvikling interaktive produksjoner

Regissør:

Produsent: Stine Barmo Flobak


Filmomtale: Manual Samuel handler om rikmannssønnen Samuel som har fått alt i livet servert på sølvfat. Han har aldri måtte gjøre noe for seg selv, før han havner i en tragisk ulykke og dør. Her blir han nødt til å inngå en avtale med Døden, for å få tilbake livet sitt, blir Sam nødt til å gjøre alt manuelt.


Maskinist Syverinsens Grandiose Crescendo (U2)

Sum: 55 000,-

Selskap: Filmens Uthus

Støtte til: Utvikling kortfilm

Regissør: Sverre Gråblomst Galgum

Produsent: Maren Ingeborg Gråblomst Galgum


Filmomtale: Maskinist Syverinsen er en gammel mann som bor sammen med katten sin. Barna er mest opptatt av arven og arbeidet som kreves for å fjerne alt skrotet han omgir seg med. Det de ikke vet er at Syverinsen har bygget en besynderlig maskin som sørger for at han etterlater seg absolutt ingen ting.

Mellom Tiden

Sum: 50 000,-

Selskap: friogfrank

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Katrine Bølstad og Øyvind Jørgensen

Produsent: Camilla Vanebo


Filmomtale: "Mellom Tiden" er en 20 minutters kortfilm om forgjengelighet og tidens gang. Filmen er en hyllest til samhørigheten mellom to mennesker, deres kontakt og konflikt med naturen.


Min Håpløse Stjerne

Sum: 100 000,-

Selskap: Filmens Uthus

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Sverre Galgum

Produsent: Sverre Galgum


Filmomtale: Min kone har en psykisk lidelse, og vårt livsprosjekt er å lære å leve med det. Hun forsøker å finne motivasjon og mestring i musikk mens vi hele tiden kjenner frykten for at sykdommen skal ta overhånd. Selv føler hun seg håpløs - for meg er hun en stjerne.


Monsterbedriften

Sum: 75 000,-

Selskap: AMH Productions

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Alline de Almeida Lande

Produsent: Anja Manou Hellem og Alline de Almeida Lande


Filmomtale: Å komme seg ut i samfunnet etter endt soning er en stor utfordring, og man blir satt på hard prøve av både samfunnet, familie og venner. Monsterbedriften hjelper vanskeligstilte gutter og menn å finne sin plass i samfunnet etter å ha lagt bak seg et liv i kriminalitet eller rusmisbruk


Norsk Skog

Sum: 45 000,-

Selskap: Yesbox Productions

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Guro Ekornholmen

Produsent: Bendik Heggen Strønstad


Filmomtale: En søster har ventet et år på at hennes bror skal komme hjem fra sin rundreise i verden. Hun har lengtet etter samvær og deres spesielle bånd, men alt er ikke som det var før.


Pakten

Sum: 40 000,-

Selskap: Filmens Uthus

Støtte til: Utvikling kortfilm

Regissør: Sverre Galgum

Produsent: Maren Ingeborg Guldbrandsen


Filmomtale: Et ektepar i 60-årene reiser med Skibladner på Mjøsa. Det var her de møttes over 30 år tidligere, men nå har kvinnen utviklet Alzheimer. De har en pakt om at hun skal "falle" over bord når sykdommen er det eneste som er igjen av henne. Men vil han klare å holde sitt løfte?


Pakten

Sum: 100 000,-

Selskap: Filmens Uthus

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Sverre Galgum

Produsent: Maren Ingeborg Gråblomst Galgum


Filmomtale: Et ektepar i 60-årene reiser med Skibladner på Mjøsa. Det var her de møttes over 30 år tidligere, men nå har kvinnen utviklet Alzheimer. De har en pakt om at hun skal "falle" over bord når sykdommen er det eneste som er igjen av henne. Men vil han klare å holde sitt løfte?


Pillow

Sum: 80 000,-

Selskap: Fra verdensrommet

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Jon Andreas Sanne

Produsent: Stine Barmo Flobak og Jon Andreas Sanne


Filmomtale: Når ei lita jente mister sin beste venn, må hun samle motet og konfrontere et monster for å få ham tilbake.


Point of no return

Sum: 50 000,-

Selskap: A Røsler Produksjoner

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Alexander Røsler

Produsent: Alexander Røsler


Filmomtale: Tilfeldigheter gjorde at jeg ikke ble israeler. Dette er historien om en potensiell terrorist som er redd for at historien gjentar seg, - og savnet av tilhørighet med noe større verdt å ofre livet for. Og hvordan dette gradvis og mot-strebende endret seg til en forståelse av "de andre".


Pupp

Sum: 300 000,-

Selskap: Filmbin

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Christian Lo

Produsent: Nicholas Sando


Filmomtale: En komedie om tre bestekameratene som i sommeren mellom barne- og ungdomsskolen har bestemt seg for å gjøre en "manndomsprøve" for å bli klare for livet som ungdom. De skal ta på en pupp. Derfor drar de til sykehusets mammografiavdeling, men det går ikke helt som planlagt.


På jakt i Pakistan

Sum: 120 000,-

Selskap: AMH Productions

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Alline de Almeida Lande

Produsent: Anja Manou Hellem


Filmomtale: Filmen "På jakt i Pakistan" handler om to menn på jakt, men også om hvordan troféjakt som turistvirksomhet kan være med på å begrense jakten på utryddings truede dyrearter, og hvilken påvirkningskraft "community based hunting" programmer kan ha på utviklingen av samfunnene i områdene.

Sjakk Matt

Sum: 30 000,-

Selskap: Lillian Ramsøskar Løvseth

Støtte til: Utvikling kortfilm

Regissør: Martin T.B. Thomas

Produsent: Lillian Løvseth


Filmomtale: Kortfilmen er en svart komedie som handler om to karer, JESPER og GEORG. Begge er i lignende situasjon av svært ulike grunner. De har begge kommet frem til at den eneste løsningen er å begå selvmord.

Svart sjel

Sum: 50 000,-

Selskap: Filmhuset

Støtte til: Utvikling kortfilm

Manus: Gustav Öhman Spjuth

Produsent: Ingrid Nordby


Filmomtale: Soulnerden Tova skylder penger for dop, og den eneste fornuftige løsningen er å rømme, - men redselen for at hennes elskede skal falle for hennes beste venn hvis hun selv forsvinner, få henne til å ta et skjebnesvangert valg. Svart sjel er en actionkomedie om kjærlighet, sjalusi og soulmusikk.


Svartlagt

Sum: 10 000,-

Selskap: Hyenafilm

Støtte til: Produksjon musikkvideo

Regissør: Øyvind M. Saugerud

Produsent: Øyvind M. Saugerud


Filmomtale: "Svartlagt" er musikkvideoen til låta med samme navn, av Patrick "Phatis" Olstad. En ærlig, usminket skildring av konsekvensene av å være et barn i ingenmannsland, i en stillingskrig mellom foreldre som ikke evner å ta det ansvaret de skal.


SYNG!

Sum: 75 000,-

Selskap: Filmmakeriet

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Ingrid Ese

Produsent: André Folkestad


Filmomtale: Demens er en kjempeutfordring for velferdssamfunnet. 40 millioner har i dag sykdommen, i 2030 vil 66 millioner være rammet. Demens kan ikke kureres og FN etterlyser nasjonale handlingsplaner. På Lillehammer pågår et oppsiktsvekkende prosjekt, pleiere, barn og ungdom synger demenspasienter friskere!


Syng! (U2)

Sum: 30 000,-

Selskap: Filmmakeriet

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Brage Kvasbø

Produsent: André Folkestad


Filmomtale: Demens er en kjempeutfordring for velferdssamfunnet. 40 millioner har i dag sykdommen, i 2030 vil 66 millioner være rammet. Demens kan ikke kureres og FN etterlyser nasjonale handlingsplaner. På Lillehammer pågår et oppsiktsvekkende prosjekt, pleiere, barn og ungdom synger demenspasienter friskere!

There Will be Water

Sum: 180 000,-

Selskap: Teknopilot

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Per Liebeck

Produsent: Ulrik Gutkin


Filmomtale: "There Will be Water" forteller den inspirerende historien om Bellona og forskeren Will Watts, som vil bruke sjøvann og sol til å gjøre ørkenen grønn. De vil skape vann, mat og arbeidsplasser istedet for vannmangel, fattigdom og krig. Vi følger det norske initiativet "The Sahara Forest Project".

Til månen og forbi

Sum: 30 000,-

Selskap: Hyenafilm

Støtte til: Utvikling kortfilm

Regissør:

Produsent: Øyvind M. Saugerud


Filmomtale: Til månen og forbi er en morsom, men også sår historie om det å forlate dette livet. En film om uoppfylte drømmer, barndommens tapte magi og det siste, store eventyret. En roadmovie med en døende mann og hans teddybjørn.


Tragisto (P2)

Sum: 200 000,-

Selskap: DUOfilm

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Ole-André Rønneberg

Produsent: Marie Fuglestein


Filmomtale: Tragisto er en film om Alise som blir mye overlatt til seg selv, og må bruke fantasien sin som tilflukt i en hverdag som raskt blir ensom. En dag får hun besøk av tryllekunstneren Tragisto og de får et uventet vennskap. Tragisto lærer henne det ultimate trikset, om hvordan å forsvinne helt.


Tyven, tyven

Sum: 80 000,-

Selskap: Hyenafilm

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Kristine Rande

Produsent: Øyvind M. Saugerud


Filmomtale: "Tyven, tyven" er en liten film om et stort tema. Den rørende historien binder sammen to barns forskjellige opplevelser av sorg og tap, og viser at dette også kan være en spire til håp og glede.


UKM - en opplevelse for livet

Sum: 150 000,-

Selskap: Fabelaktiv

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Rune Sæterstøl

Produsent: Arild Halvorsen


Filmomtale: UKM er i sannhet en opplevelse for livet. Godt over 20 000 ungdommer fra hele landet deltar hvert år. I denne filmen møter vi fire kreative ungdommer fra hver sin kant av landet, og blir med dem på en reise mot det store målet - UKM festivalen i Trondheim.


Wars Don't End

Sum: 50 000,-

Selskap: Teknopilot

Støtte til: Produksjon transmedia

Produsent transmedia: Elin Festøy


Filmomtale: Prosjektet gjelder transmedia-delen av dokumentar-prosjektet "Wars Don't End". Filmen forteller historien til barna som ble født under 2. Verdenskrig av norske kvinner og tyske Nazi offiserer. For disse uskyldige barna har 2. Verdenskrig aldri tatt slutt- de har gjennom hele livet måtttet bære en byrde av hat og mishandling for noe de ikke har skyld i.


Yesterday Boy

Sum: 100 000,-

Selskap: Yenni Film

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Yenni Lee

Produsent: Yenni Lee


Filmomtale: En visuell labyrint der et tvillingpar kontrollerer en felles drøm, og deres kamp om å rømme vekk fra tiden som eventuelt vil vekke dem.


Tilskuddsliste 2014
4 449 000,- tildelt 64 filmer
#buildup (20:20 - perfect vision)

Sum: 50 000,-

Selskap: Fabelaktiv

Støtte til: Utvikling annet

Produsent: Arild Halvorsen


Filmomtale: #buildup er et framtidsrettet transmedialt prosjekt der vi utvikler og formaterer en live-stream-løsning til ulike mediekunder. I #buildup kan seeren/brukeren følge oppbygningen inn mot et event, minutt for minutt.


10 år etter tsunamien

Sum: 40 000,-

Selskap: Truls Telle

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Truls Telle

Produsent: Truls Telle


Filmomtale: Med tsunamien i Sørøst-Asia i 2004 som grunnlag, skal denne filmen vise gjenoppbyggingen siden katastrofen. Vi vil vise hvordan samarbeidet mellom Høyskolen i Hedmark og Akademia Keparawatan Ibnu Sina (AKIS) har bidratt til å forbedre folkehelsen i den hardt rammede Aceh-regionen.


1989

Sum: 30 000,-

Selskap: Substans Film AS

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Anders Østergaard

Produsent: Kristian Mosvold


Filmomtale: 1989 ser på sentrale hendelser som ledet frem til jernteppets- og Berlinmurens fall for 25 år siden. Regissøren var oscarnominert med filmen Burma VJ.

Behind Bars

Sum: 20 000,-

Selskap: ROK Art Production

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Iyad Abu Rok

Produsent: Iyad Abu Rok


Filmomtale: Film Summary & Storyline, The film talks about Palestinian prisoners who were arrested by the Israeli army and addresses in a realistic manner and humanitarian view the torture of Palestinian prisoners and speaks to those who suffered about their ordeal from the moment of arrest till their release.

Behind Bars

Sum: 50 000,-

Selskap: ROK Art Production

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Iyad Abu Rok

Produsent: Iyad Abu Rok


Filmomtale: The film talks about Palestinian detainees living in Scandinavia who were arrested by the Israeli army and addresses in a realistic manner and humanitarian view the suffering of Palestinian detainees and speaks to those who suffered about their ordeal as well as neutral experts & Israeli officials.


Byråkratmonsteret

Sum: 60 000,-

Selskap: Traum Toys

Støtte til: Utvikling animasjon

Regissør: Thomas Simonsen Balmbra

Produsent: Birgit Hove


Filmomtale: Byråkratmonsteret følger karakteren T og hans prosess med å skrive og levere søknadspapirer. Fra den feberdrømaktige skriveprosessen, gjennom stressende venteperioder til konfrontasjonen med byråkratiet, det skremmende mangehodede uhyret.


Byråkratmonsteret

Sum: 120 000,-

Selskap: Traum Toys

Støtte til: Produksjon animasjon

Regissør: Thomas Simonsen Balmbra

Produsent: Jannik Dam Kehlet


Filmomtale:

En gruelig skriveprosess og feberaktig valfart gjennom byråkratits korridorer fører til en transformtiv konfrontasjon med det mangehodete uhyre som styrer samfunnet.:

Carousel Animus

Sum: 50 000,-

Selskap: Filmens Uthus

Støtte til: Utvikling kortfilm

Regissør: Maren Ingeborg Guldbrandsen

Produsent: Sverre Galgum


Filmomtale: Bak en lykkelig fasade kan det skjule seg en dyp avgrunn.


Dagen derpå

Sum: 5 000,-

Støtte til: Produksjon Kortfilm (gjennom HOT Filmsmie)

Selskap: Ariel film

Regissør: Emile Beck

Produsent: Jeanett Granum Helsvig


Filmomtale: Hva om den du våkner opp med ikke er den du tror det er?

Dr Smiths Journaler

Sum: 50 000,-

Selskap: Videomaker

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør:

Produsent: Kjell Eriksen


Filmomtale: I snart 200 år har en unik, botanisk samling fra Kongo ligget gjemt i Kew Royal Botanic Gardens i London. Lederen for Kews Afrika-avdeling Martin Cheek blir nysgjerrig. Et vitenskapelig arbeide langt forut for sin tid avdekkes. En historie helt ukjent også både i Norge og Kongo.


Du er Meg, Jeg er Deg

Sum: 40 000,-

Selskap: Yenni Film

Støtte til: Utvikling kortfilm

Regissør: Yenni Lee

Produsent: Yenni Lee


Filmomtale: 17 år gamle Elide har mistet tvillingsøsteren i en mopedulykke. Savnet setter henne inn i rollen som hennes avdøde søster.

Du er Meg, Jeg er Deg

Sum: 150 000,-

Selskap: Yenni Film

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Yenni Lee

Produsent: Yenni Lee


Filmomtale: En film om de uadskillelige tvillingene Elide og Elise


Epiphany

Sum: 30 000,-

Støtte til: Utvikling Dokumentarfilm (gjennom HOT Filmsmie)

Produsent: Martin Høgberget


Filmomtale: Åge Johnny, 41, fengselsbetjent og krigsveteran fra Libanon '94-95, får sitt livs mulighet da han blir tilbudt å dra til USA for å spille i en teaterforestilling satt til Norge og andre verdenskrig.

Eskapismus (U2)

Sum: 60 000,-

Selskap: Filmmakeriet

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Lars Erlend Tubaas Øymo

Produsent: André Folkestad


Filmomtale: Rallarer og vandrende arbeidskarer samlet Norge ved å bygge jernbaner og reise rundt. I etterdønningene av denne kulturen oppsto landstrykerne. Mennesker som søkte en friere tilværelse enn et hardt arbeidsliv i byene. Mennesker som levde av det å gå.


Et eventyr

Sum: 95 000,-

Selskap: Skofteland Film

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Sven Arild Storberget

Produsent: Camilla Vanebo


Filmomtale: Hva skjer med grunnverdiene våre når penger og makt kommer i spill? Filmen er i en tidlig utviklingsfase.

Fryktens anatomi

Sum: 50 000,-

Selskap: friogfrank

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Ulvrik Kraft

Produsent: Camilla Vanebo


Filmomtale: "Fryktens anatomi" skal bli en 50 minutters dokumentarfilm om det universelle i menneskelige erfaringer av frykt, klaustrofobi og hjelpeløshet, under situasjoner hvor det ikke finnes fluktveier. Filmen skal bli en kompilasjonsfilm med utgangspunkt i krigsseilernes opplevelser under 2.verdenskrig.


Gamle gubber gråter ikke

Sum: 50 000,-

Selskap: Filmbros

Støtte til: Utvikling kortfilm

Regissør: Henrik Martin Dahlsbakken

Produsent: Kamilla Kristiane Hodøl


Filmomtale: Novellefilmen Gamle gubber gråter ikke tar for seg samholdet mellom to eldre menn, den siste vinteren de deler sammen.


Gamle gubber gråter ikke (P)

Sum: 250 000,-

Selskap: Filmbros

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Henrik Martin Dahlsbakken

Produsent: Kamilla Kristiane Hodøl


Filmomtale: Gamle gubber gråter ikke tar for seg de små omveltningene i samlivet mellom to eldre menn og tidligere toppidrettsutøvere, den siste vinteren de deler sammen. Handlingen foregår nord i Hedmark på grensen til Sverige, og er et lavmælt drama om samhørighet, kjærlighet og offer.


Glemt gårdsnisse

Sum: 120 000,-

Selskap: Trollfilm

Støtte til: Utvikling kortfilm

Regissør: Anita Killi

Produsent: Anita Killi


Filmomtale: Trollfilm ønsker å produsere og lage en sjarmerende og morsom liten julefilm med den gamle gårdnissen som hoved karakter. Vår nisse er en liten ensom kar med helt spesielle særegenheter, og forhåpentligvis vil han få hjerter til å smelte. Nissen kan vrenge lua si med gråsiden ut, da blir han usynlig. Kanskje vil noen drømme seg tilbake til gamledager, den gang nissen var en helt naturlig del av gårdslivet. Slik er det ikke lenger, og gårdsnissen er nå blitt en truet rase.

HELIUM - transmedia

Sum: 35 000,-

Selskap: Fabelaktiv

Støtte til: Utvikling annet

Produsent: Arild Halvorsen


Filmomtale: HELIUM er en live action dramaserie for barn. Parallelt med utviklingen av dramafortellingen skal det utvikles et transmediainnhold som sidestilles med dramaserien.


Hunter

Sum: 30 000,-

Selskap: Refleksfilm

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Lars Nårstad

Produsent: Lars Nårstad


Filmomtale: Artist Hanne Leland fremfører låta «Hunter», fra hennes debutalbum «Honest». Hanne Leland og motskuespiller Knut Anders Sørum - et velstående samboerpar med tilsynelatene god økonomi, går hver til sitt etter en heftig krangel. Hanne flykter ut på bygda langs Mjøsa, med Hedmarks flotte og idylliske natur i fokus. Her lever hun i en gammel hytte under enkle forhold til stor kontrast fra det tidligere livet. En ny begynnelse finner sted - hun er fri og lykkelig her.


HÅR!

Sum: 30 000,-

Selskap: Fabelaktiv

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Terje Nilsen

Produsent: Arild Halvorsen


Filmomtale: I HÅR møter vi kvinnen med bart og mannen uten. Vi treffer den kreftsyke kvinnen som har mistet håret, men nekter å gå med parykk. Vi møter øyenbrynsdesigneren som har et års ventetid, og raddisjenta som nekter å fjerne et eneste hår på kroppen (...). HÅR skal bli en underholdende og tankevekkende film om hår.. noen har for mye av det, andre skulle ønske de hadde mer av det.

Innlandsfilmer

Sum: 75 000,-

Selskap: Fabelaktiv

Støtte til: Utvikling kortfilm

Regissør: Elisabeth Nord, Bjørn Thomassen

Produsent: Arild Halvorsen, Elisabeth Nord


Filmomtale: 3-4 kortfilmer fra Innlandet til bruk som innslag/brekk i LOT-sendingen på NRK1 fra åpningen av Hamar Kulturhus.

It was mine

Sum: 100 000,-

Selskap: Teknopilot

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Kajsa Næss

Produsent: Lise Fearnley


Filmomtale: Et animert fragmentarisk visuelt dikt bygget rundt Paul Austers kortkorte novelle"It was mine".

Konkylien

Sum: 50 000,-

Selskap: Rønneberg Film

Støtte til: Utvikling kortfilm

Regissør: Ole-André Rønneberg

Produsent: Jonathan Learn


Filmomtale: Gunnar som er en ensom, eldre mann bor innerst i en trang fjord. En dag finner han en konkylie som prater til han. Han finner ut at det er ei havfrue som prater i den andre enden, og han vil gjøre hva som må til for å kunne leve med henne.


Krillbite og Among the sleep

Sum: 50 000,-

Selskap: AnnleisFilm

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Marius Sørli Finnstun

Produsent: Marius Sørli Finnstun


Filmomtale: Lille Krillbite Studio fra Hamar har skapt noe som spillentusiaster over hele verden har ventet lenge på. Etter årevis med utvikling og en unik Kickstarter er lanseringen av "Among the Sleep" kun et steinkast unna. Dette er reisen til det lille selskapet som fikk hele verden til å vente i spenning.


Large Scale Invasion

Sum: 150 000,-

Selskap: Spitfire Film

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Hugo Olsen

Produsent: Hugo Olsen


Filmomtale: En utenomjordisk rase, representert ved et enkelt individ, 100 ganger større enn oss mennesker, lander på jorden med den hensikt å ta over planeten og samtidig tilintetgjøre menneskeheten. En feilberegning har blitt gjort, og det viser seg at menneskene er de som er 100 ganger større! En liten gutt på 6 år tar romskipet og romvesenet må kjempe en frustrerende desperat kamp for å få tilbake romskipet, komme seg vekk helskinnet og få advart moderskipet og resten av rasen sin om å IKKE komme ned på jorden.

Large Scale Invasion

Sum: 50 000,-

Selskap: Spitfire Film

Støtte til: Utvikling kortfilm

Regissør: Hugo Olsen

Produsent: Hugo Olsen


Filmomtale: En utenomjordisk rase, reopresentert ved et enkelt individ, 100 ganger større enn oss mennesker, lander på jorden med den hensikt å ta over planeten og samtidig tilintetgjøre menneskeheten. En feilberegning har blitt gjort, og det viser seg at menneskene er de som er 100 ganger større. En liten gutt på 6 år tar romskipet og romvesenet må kjempe en fru-strerende desperat kamp for å få tilbake romskipet, komme seg vekk helskinnet og få advart moderskipet og resten av rasen sin om å IKKE komme ned på jorden.


Lille Grå Ulven - Vinterhistorien

Sum: 60 000,-

Selskap: UlvenFilm

Støtte til: Utvikling kortfilm

Regissør: Natalia Malykhina

Produsent: Natalia Malykhina


Filmomtale: Det skjedde en vinter når Lille Grå Ulven vandret hjem gjennom sovende hvite og kalde vinter skogen. Alle dyr og fugler gjemte seg i huler og hi og Lille Grå Ulven var alene, sulten og trist. Alt forandret seg i det øyeblikket når han fant en Bok og hele hans svart-hvitt verden fyltes opp med sterke farger og bilder. En Bok er en vei inn i verden som kan være full av overraskelser. Verden, som er alltid står klar til å åpne seg når en ønsker det. For dette trenger man bare å åpne boken og åpne hjertet sitt. Prosjektet er beregnet for barn i aldermen fra 3 til 7 år, i alderen når de introduseres for bøker og lesing, og har som mål å stimulere barnets interesse for bøker og litteratur.


Livet vi velger

Sum: 70 000,-

Selskap: Holte Film

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Sigbjørn Holte

Produsent: Sigbjørn Holte


Filmomtale: Sigbjørn begynner å lure på sine egne valg etter å ha besøkt broren som har flyttet til en gård for å leve selvforsynt. Dette tar ham på en reise med tog gjennom Europa for å møte mennesker som søker frihet fra det moderne samfunnet.


Livet vi velger

Sum: 65 000,-

Selskap: Fabelaktiv

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Sigbjørn Holte

Produsent: Arild Halvorsen/Camilla Vanebo


Filmomtale: "Livet vi velger" er en personlig dokumentarfortelling om en ung mann (regissøren) som søker etter svar på vesentlige spørsmål om hvordan han kan leve sitt liv på en bærekraftig måte. Prosjektet er nå inne i runde 2 av utviklingsløpet "Veien til forum".

Lotte

Sum: 20 000,-

Selskap: Holte Film

Støtte til: Utvikling kortfilm

Regissør: Øivind Næss

Produsent: Sigbjørn Holte


Filmomtale: Når en ung jente blir sammen med en eldre gutt, blir hun hektet på statusen dette skaper i vennegjengen.


Maximilian (L)

Sum: 10 000,-

Selskap: Rønneberg Film

Støtte til: Lansering kortfilm

Regissør: Ole-André Rønneberg

Produsent: Ole-André Rønneberg


Filmomtale: Maximilian handler om å ofre seg selv for et annet menneske.


Medisindamene

Sum: 50 000,-

Selskap: Fabelaktiv

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Benjamin Hjort

Produsent: Arild Halvorsen


Filmomtale: En ekspedisjon helt utenom det vanlige om to kvinner på samme alder, to kvinner med mange likhetstrekk, men med totalt ulikt utgangspunkt. Solvor som er sykepleier i trygge omgivelser på Ullevål sykehus, Sudha som er lege i et av verdens fattigste land.

Mellom oss

Sum: 30 000,-

Selskap: Medieoperatørene

Støtte til: Utvikling annet

Regissør: Charlotte Røhder Tvedt

Produsent: Ida Bruusgaard


Filmomtale: Et interaktivt dokumentarprosjekt som handler om kunsten å høre til. Et personlig bilde på Norge i dag, basert på filmer laget av folk som bor her. Ved å invitere alle til å bli med som regissører skal prosjektet forske på balansegangen mellom det å dyrke individet og å dyrke felleskapet. Resultatet blir en nyskapende fortelling om det å være menneske i vår tid.


Mitt lys i mørket

Sum: 80 000,-

Selskap: Northern Pictures

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Henrik Martin Dahlsbakken

Produsent: Henrik Martin Dahlsbakken


Filmomtale: I møtet mellom en ensom landstryker og en ung jente oppstår et uventet vennskap som skal vise seg å få store konsekvenser for dem begge. Kortfilmen Mitt lys i mørket er satt til et poetisk norsk bygdelanskap på slutten av 1800-tallet, og presenterer en evig tidløs og universell fabel.


Mor visste ingenting

Sum: 200 000,-

Selskap: Trollfilm

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Anita Killi, Marianne Bundgaard Nielsen

Produsent: Anita Killi


Filmomtale: Om å gå fra å overleve til å leve. En vakker episk-lyrisk film, med følsom animasjon forteller en historie om en jentes tristhet, depresjon, ensomhet og livsglede. Den er tenkt som en brukskunstfilm til barn og unge, for å skape dialog og debatt rundt tabulagte hendelser som er svært vanskelig å snakke om.


Musikkdetektiven app

Sum: 60 000,-

Selskap: Musikkdetektiven Halvard Bjørkås

Støtte til: Utvikling annet

Regissør: Halvard Bjørkås

Produsent: Halvard Bjørkås


Filmomtale: Musikkdetektiven er en app for iPad med barn mellom 4-8 år som målgruppe. Her møter barna Musikkdetektiven, og driver med forskjellige musikkaktiviteter.


Mørkeredd

Sum: 100 000,-

Selskap: Hyenafilm

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Øyvind M. Saugerud

Produsent: Øyvind M. Saugerud


Filmomtale: Mørkeredd er en fortelling om en liten jente som ikke får sove, og farens forsøk på å kurere mørkeredsel med stadig mer lys. Filmen handler om foreldres forsøk på å skjerme barn fra det som oppleves som skummelt og vanskelig, fremfor å ta seg tid til å være der for å gi det trygghet i situasjonen.


Norge, landet i mine drømmer

Sum: 60 000,-

Selskap: Windstad Media

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Wojoud Hasan Mejalli

Produsent: Øystein Windstad


Filmomtale: Dokumentar tar for seg et konkret case som viser hva som skjedde med en asylsøkerfamilie i Norge. Filmen vil stille spørsmål om rettssikkerheten til asylsøkere i Norge. Asylsøkere har mistet ufødte barn som følge av unødvendig behandling av myndighetene.


Pillow

Sum: 30 000,-

Selskap: Jon Andreas Sanne fra Verdensrommet

Støtte til: Utvikling Kortfilm (gjennom HOT Filmsmie)

Produsent: Jon Andreas Sanne


Filmomtale: Når ei lita jente har mistet sin beste venn, må hun samle motet og konfrontere et monster for å få han tilbake.

R-retur

Sum: 170 000,-

Selskap: Dipa

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Vanja Kristin Ohna

Produsent: Vanja Kristin Ohna


Filmomtale: Unge soldater drar i krig for Norge. Tilbake sitter en mor og tidligere overbevist pasifist. Hun forvandles til en handlingslammet omsorgsperson som ikke lenger vet hva som er riktig eller galt i en verden der alt for unge mennesker får ofre sin framtid og dra i krig.


Riding My Bicycle, Team Me

Sum: 40 000,-

Selskap: Simen Sandbæk Skari

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Simen Sandbæk Skari

Produsent: Asbjørn Korntorp


Filmomtale: Musikkvideo til låta "Riding My Bicycle (from Feddersensgate 5A to Mõllervegen 31)"av bandet Team Me. En slags mental sykkelreise fra et sted man ikke vil være, på vei til et sted man har sett for seg at det finnes en ro og lykke.


Shadow Puppeteer

Sum: 18 000,-

Selskap: Sarepta studio

Støtte til: Lansering annet

Regissør:

Produsent: Marianne Lerdahl


Omtale: Sarepta studio skal ta med spillet Shadow Puppeteer til Game Developers Conference i San Francisco 17-21. Mars 2014. Der skal spillet, som en av innsendelsene til IGF (Independent Games Festival) vises fram for publikum som en del av GDC Play-området. For mer om spillet, www.shadowpuppeteer.com


Skriften på veggen

Sum: 120 000,-

Selskap: Martinsen Lyd og Bilde-produksjon

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Jan Gunnar Martinsen

Produsent: Jan Gunnar Martinsen


Filmomtale: Handler om guttehjemmet Toftes Gave på Helgøya. Barn ble fratatt eget navn og tiltalt med løpenummer, og det ble utviklet et voldsomt system av straffemidler.

Smårips

Sum: 50 000,-

Selskap: Northern Pictures

Støtte til: Utvikling kortfilm

Regissør: Henrik Martin Dahlsbakken

Produsent: Henrik Martin Dahlsbakken


Filmomtale: Smårips omhandler to 17 år gamle jenter som går nye veier for å tjene raske penger, men er det virkelig verdt det? Kortfilmen er basert på virkelige hendelser og ønsker å utforske et helt nytt formspråk.


Spillet om de olympiske ringene

Sum: 50 000,-

Selskap: Anne Kjersti Bjørn

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Anne Kjersti Bjørn

Produsent: Einar Braathen


Filmomtale: Den olympiske grunnidéen var at idrett er moralsk utviklende og fredsfremmende. Gjelder dette fremdeles? Fokus settes på ungdoms-OL i Lillehammer 2016 og sommer-OL i Rio de Janeiro 2016. To ungdommer - norsk vinteridrettsmann og brasiliansk sommeridrettskvinne - spiller seg gjennom de fem OL ringene


Stahetens pris

Sum: 200 000,-

Selskap: Fabelaktiv

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Jonas Rein Seehuus

Produsent: Arild Halvorsen


Filmomtale: En eldre kvinne har lagt sin elsk på et esel, og tar kontakt med kommunen for å søke om tillatelse for å bygge om garasjen til en stall. Hun vil bytte ut bilen til fordel for esel som sitt framkomstmiddel i byen. Vi følger prosessen gjennom byråkratiske korridorer, seire og nederlag.


Sushi Chef Danny

Sum: 60 000,-

Selskap: Zen Dog Films

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Jonathan Learn

Produsent: Jonathan Learn


Filmomtale: Sushi Chef Danny is the feel-good real life story of a Vietnam boat refugee who came to Hamar in the late 70s. He stayed 3 years and moved to NYC to join the rest of his family. 30 years later he's moved back as a world-class suhi chef at the popular Nagomi sushi bar. And why's sushi so popular?

Sushi-Chef Danny

Sum: 40 000,-

Selskap: Zen Dog Films

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Jonathan Learn

Produsent: Jonathan Learn


Filmomtale: Sushi Chef Danny is a global refugee success story. Danny Thai came to Norway in the late 70s as a teenage Vietnamese boat refugee. He lived in Hamar three years, then left for New York City to join the rest of his family. 32 years he's back in Hamar as a world class sushi chef.


Sviket

Sum: 40 000,-

Selskap: Dipa

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Vanja Kristin Ohna

Produsent: Vanja Kristin Ohna


Filmomtale: Per (22) fratas framtiden etter seks lovlydige år. Femten år gammel blir han rusrehabilitert med tvang og flytter i fosterhjem. Etter mange år tyster kameraten på Per og han dømmes til 8 måneders fengsel for et ran de gjorde i rus da Per var 15. Per tar etter soningen et oppgjør med faren.


Sæterbakken skriver Sauermugg

Sum: 8 000,-

Selskap: friogfrank

Støtte til: Lansering dokumentar

Regissør: Morten Hovland

Produsent: Camilla Vanebo


Filmomtale: Forfatteren - Sauermugg blir til er en dokumentarfilm om den unike arbeidsprosessen bak romanen "Sauermugg" Sæterbakken bestemte seg i september 98 for å skrive en roman på en uke . Var det mulig? Ville han lykkes? Tett på, time for time - dag for dag dokumenterer filmen forfatterens arbeid med teksten.


Takk for livet - om biler, damer og det å ha det kjett

Sum: 95 000,-

Selskap: Skofteland Film

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Sven Arild Storberget

Produsent: Camilla Vanebo


Filmomtale: Musikeren Håkon Banken hadde sin storhetstid på 70-og 80-tallet, og solgte mer enn en halv million plater. Han var den første plateartisten i Norge som skildret egne psykiske problemer i sine tekster, men samtidig var de samme problemene med vanskliggjøre artistlivet. Denne dokumentarfilmen forteller en historie om Håkon Bankens fascinerende liv og karriere.


Tre Dalmatinere

Sum: 150 000,-

Selskap: Ingrid Stenersen

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Ingrid Stenersen

Produsent: Ingrid Stenersen


Filmomtale: Tre desperate alenemødre begynner å utføre lovbrudd for å komme i kontakt med de eneste aktuelle mennene i bygda - tre nyinflytta politimenn.


Unplugged

Sum: 50 000,-

Selskap: Sarepta studio

Støtte til: Utvikling annet


Spillomtale: Transmedialt prosjekt i tilknytning til serien Unplugged (Fabelaktiv).Venner i liv og død

Sum: 50 000,-

Selskap: Foulwood

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Einar Langholen-Schulstad

Produsent: Sean Fulton


Filmomtale: Venner i liv og i død handler om to gode venner som lover hverandre å aldri skilles verken i liv eller død. Og ett løfte er ett løfte. Basert på folkeeventyret med samme navn.

Venner i liv og i død

Sum: 45 000,-

Selskap: Foulwood Fulton Film

Støtte til: Utvikling kortfilm

Manus: Einar Langholen-Schulstad, Sean Fulton, Jan Olav Nordskog

Produsent: Sean Fulton


Filmomtale: Venner i liv og død er ett norsk folkeeventyr fra Asbjørnsen og Moes samlede verker. Eventyret handler om to gode venner som lover hverandre at de aldri skal skilles hverken i livet eller i døden.


Venner i liv og i død (U2)

Sum: 40 000,-

Selskap: Foulwood

Støtte til: Utvikling kortfilm

Regissør: Sean Fulton og Einar Langholen-Schulstad

Produsent: Sean Fulton og Einar Langholen-Schulstad


Filmomtale: Venner i liv og i død handler om to gode venner som lover hverandre å aldri skilles verken i liv eller død. Ett løfte er ett løfte. Basert på folkeeventyret med samme navn.

Vikinger

Sum: 250 000,-

Selskap: Fabelaktiv

Støtte til: Produksjon annet

Regissør: Georg Tschurtschenthaler

Produsent: Arild Halvorsen


Filmomtale: Et transmediaprosjekt basert på TV-dokumentarserien "WIKING WOMEN" med tema kvinner i vikingtiden. Hovedprodusert er tyske GebrüderBeetz i co-produksjon med Fabelaktiv as. Prosjektet inneholder en dokumentarserie for TV, et spill og en eller flere APP'er for skole og museumsbruk.


War children

Sum: 100 000,-

Selskap: Teknopilot

Støtte til: Utvikling annet

Regissør:

Produsent: Elin Festøy


Filmomtale: Transmediaprosjekt knyttet til "The Springs of Life". Som et resultat av Nazistenes avlsprogram "Lebensborn", fantes det ved slutten av andre verdenskrig rundt 20 000 uønskede norskfødte barn fra 0 og 4 år. Mange forsvant inn i barnehjem og mental-institusjoner. Noen "tilbake" til et Tyskland i ruiner. Eldre mennesker har historier som bør bli fortalt.


Xenophobia

Sum: 20 000,-

Selskap: Frame Film AS

Støtte til: Produksjon Kortfilm (gjennom HOT Filmsmie)

Produsent: Mathias Eek


Filmomtale: Prosjektet ble utviklet under årets AmandusTalent. Den handler om en eldre dame på en kirkegård som blir oppmerksom på en utlending som raker løv. I ham ser hun alle sine fordommer mot innvandrere og folk som er annerledes.

Zapp - to reparatører fanget i et postapokalyptisk TV mareritt

Sum: 18 000,-

Selskap: Filmens Uthus

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør:

Produsent:


Filmomtale: En dukkefilm om to reparatører som blir fanget i et postapokalyptisk TV-mareritt.

Å drømme framtiden (U2)

Sum: 50 000,-

Selskap: Videomaker

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Jørgen Friberg

Produsent: Kjell Eriksen


Filmomtale: Er det mulig å drømme hendelser som skal skje år fremover i tid, med stor nøyaktighet på sted, dato, beskrivelse av hendelsen osv. Det hevdes at Jocelino Nobrega deLuz gjør nettopp det. Nye funn styrker påstanden


Øyas Hemmelighet

Sum: 60 000,-

Selskap: Videomaker

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Jørgen Friberg

Produsent: Kjell Eriksen


Filmomtale: Filmen Shakespeares Skjulte Sannhet endte i en dam på Oak Island i Canada. Organist Petter Amundsens kodefunn i Shakespeares første utgivelse hadde ledet til dette punktet. De amerikanske eierne på øya har nå gjort sensasjonelle funn som styrker Petter Amundsens teori om Øya.


Tilskuddsliste 2013
5 209 500,- tildelt 64 filmer
1957

Sum: 25 000,-

Selskap: Yenni Film

Støtte til: Utvikling kortfilm

Regissør: Yenni Lee

Produsent: Yenni Lee


Filmomtale: 1957 er det tredje og siste kapittelet i serien ”Blue Dissonance”, der frykt for sameksistens avsluttes i helvete og limbo.
Agg

Sum: 98 500,-

Selskap: Teknopilot

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Ståle Stein Berg


Filmomtale: Ramma er Maria og farens vandring gjennom sjukehuskorridoren fram til moras rom. Gjennom presise tilbakeblikk skal vi etterkvart opne opp og skape innblikk i årsaken til at dei er på sjukebesøk.


Among the sleep

Sum: 3 000,-

Selskap: Krillbite Studio

Støtte til: Produksjon spill


Filmomtale: Among the Sleep is a first person horror adventure, in which you play a two year old child.


Bar Room Brawl

Sum: 42 000,-

Selskap: Nerhagen Productions

Støtte til: Lansering kortfilm

Regissør: Marthe Thorshaug

Produsent: Marthe Thorshaug


Filmomtale: Når reglene for sosiale konvensjoner brytes på den øde lokalbaren, har man to valg - å flykte eller å sloss. Hulga vinner scenen - hun vet hvordan menneskets instinkter kan manipuleres.

”Bar Room Brawl” er en eksperimentell kunstfilm på jakt etter menneskedyret.:


De tøffeste gutta

Sum: 10 000,-

Selskap: Filmbin

Støtte til: Lansering kortfilm

Regissør: Christian Lo

Produsent: Trine Aadalen Lo


Den gode lærer

Sum: 50 000,-

Selskap: Trine Vollan Film

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Trine Vollan

Produsent: Trine Vollan


Filmomtale: Hvem er den gode læreren alle snakker om? Er den gode læreren viktigere for oss enn vi aner? Og hvordan sikre gode lærere for framtida? Inge Eidsvåg, lektor på Nansenskolen og forfatter av flere bøker om læreryrket kan kanskje gi noen svar.


Den tilfeldige rockestjernen

Sum: 300 000,-

Selskap: Medieoperatørene

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Igor Devold

Produsent: Ingvil Giske


Filmomtale: Den tilfeldige rockestjernen er en dokumentarfilm om Kaizers Orchestra. Filmen fokuserer på den personlige reisen til bandmedlemmene, med særlig vekt på den ikoniske "mannen med gassmasken", Helge Risa. Han ble med i suksessbandet ved en tilfeldighet – ikke fordi han elsket Kaizers-musikken, men fordi han var den eneste vokalist Janove Ottesen kjente som kunne spille orgel. Filmen skal blande dokumentar og fiksjon i et grenseland mellom virkelighet og fiksjon.


Drømmeren

Sum: 50 000,-

Selskap: Videomaker

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Jørgen Friberg

Produsent: Kjell Eriksen


Filmomtale: Finnes det mennesker som er sanndrømt? Jocelino Nobrega daLuz hevder å ha drømt hendelser som skal hende siden han var 9 år. Vanligvis ville jeg lagt dette i skuffen for merkelige/forskrudde ideer, men det er noe ved saken som pirrer. Jeg ønsker å finne ut om det er sant eller en bløff.


Du er Meg Jeg er Deg

Sum: 50 000,-

Selskap: Yenni Film

Støtte til: Utvikling kortfilm

Regissør: Yenni Lee

Produsent: Yenni Lee


Filmomtale: En melankolsk og poetisk film om to uadskillelige tvillingsøstre som deler seng, tror at livet er ingenting og at selvstendighet ikke eksisterer. Men én dag dør den ene.


Each One Teach One

Sum: 60 000,-

Selskap: Svartevja

Støtte til: Utvikling dokumentar


Filmomtale: Each One Teach One er ein dokumentar om korleis ungdom over heile verda blir inspirert til å finne si eiga røyst og kjempe for ei betre framtid gjennom delingskulturen hip- hop. Dansar Navid Rezvani, med bakgrunn frå Iran, men med norsk pass, tar oss med på ei spanande reise frå asfalten i Bronx til barndomsheimen i Teheran med stopp hos verds- meistrar i Sør Korea og hos born i Bangladesh.


En Ren By

Sum: 50 000,-

Selskap: Helenajohanne Nielsen

Støtte til: Utvikling kortfilm

Produsenter: Ingrid Solvik og Helena Johanne Nielsen


Filmomtale: Helt siden John sto ansikt til ansikt med graffiti for første gang, har han følt det som sitt kall å holde byen ren. Han finner opp en teknikk som fjerner all graffiti. John blir en helt, men mister jobben han brenner for. Hvem har bruk for en graffitifjerner når det ikke finnes en eneste graffiti?


En Sommerdag (Porten)

Sum: 20 000,-

Selskap: Jannecke Lønne Christiansen Kunst Produk

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Jannecke Lønne Christiansen

Produsent: Jannecke Lønne Christiansen


Filmomtale: En film med utgangspunkt i et fotografi, tatt av filmskaperens mormor på Vøra i Sandefjord Kommune i 1935. Fotografiet viser en sommerdag, - barn bader i kveldssol, og noen tar bilder. Et fotografi viser oss øyeblikket, men har noe skjedd, eller vil noe skje? Jeg ser en latent uhygge. "Porten" viser brokker av hva som kunne ha skjedd, den antyder episoder og historier som bryter idyllen. Vi kommer stadig tilbake til fotografiet og er derfor usikre på om dette er en drøm eller ei.


Eskapismus

Sum: 60 000,-

Filmomtale: Norge ble bygget av vandringsmenn. Rallarer og vandrende arbeidskarer samlet Norge ved å bygge jernbaner og reise rundt. I etterdønningene av denne kulturen oppsto landstrykerne. Fortsatt eksisterer noen av disse menneskene, vagabonder som bruker føttene fra sted til sted. Men hvem er de?

Filmstubber

Sum: 300 000,-

Selskap: Tag Studio

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Claus Morten Pedersen

Produsent: Claus Morten Pedersen


Filmomtale: Filmene “Je”, “Benvegen” og ""Folke-eventyr"" er alle tre basert på Alf Prøysens stubber og korttekster.Historiene veksler mellom det idylliske livet på landet til skildringen av klasseforskjellene på hedmarksbygdene i norsk mellom- og etterkrigstid. Filmen ""Folke-eventyr"" er selvbiografisk og handler om Alf Prøysens selv.


Fiskebåten

Sum: 120 000,-

Selskap: New Logic Film Productions

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Tahseen Muhaisen

Produsent: Tahseen Muhaisen


Filmomtale: Filmen handler om fattiges barndoms drømmer i land som har krise og deres ønsker om å reise og se verden.


Fiskebåten

Sum: 50 000,-

Selskap: New Logic Film Productions

Støtte til: Utvikling kortfilm

Regissør: Tahseen Muhaisen

Produsent: Tahseen Muhaisen


Filmomtale: Filmen viser historien av gutten ""Ayoub"" 15 år, som prøver å redde sin familie av fattigdom. Faren hans er syk, og kan ikke jobbe. Moren hans er også det. Han har 3 unge brødre. Problemet som møter Ayoub er at han ikke kan ta fiskebåten fra havnen og dytte den i sjøvann for å kunne fiske.

I filmshendelser ser vi hvordan han kunne overgå dette problemet, og de andre problemene som møter ham etterhvert.:


Forfatteren - Sauermugg blir til

Sum: 250 000,-

Selskap: friogfrank

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Morten Hovland

Produsent:


Filmomtale: Forfatteren - Sauermugg blir til er en dokumentarfilm om den unike arbeidsprosessen bak romanen ”Sauermugg”. Sæterbakken bestemte seg i september 98 for å skrive en roman på en uke . Var det mulig? Ville han lykkes? Tett på, time for time - dag for dag dokumenterer filmen forfatterens arbeid med teksten.


Graaland

Sum: 60 000,-

Selskap: Rønneberg Film

Støtte til: Utvikling transmedia

Regissør: Ole-André Rønneberg

Produsent: Ole-André Rønneberg


Filmomtale: Dette er et transmediaprosjekt som følger en vaktpatrulje i det de oppdager at landet de bor i blir angrepet. Det er en episodebasert fantasy, YouTubeserie der vi vil åpne for at publikum kan komme med forslag om hva som skal skje videre.


Guds krigere fra helvete

Sum: 175 000,-

Selskap: Filmmakeriet

Støtte til: Utvikling dokumentar

Produsent: André Folkestad


Filmomtale: "De fleste er tidligere notoriske kriminelle. En gjeng muskelbunter som kunne knuse alt som kom i deres vei. Som fylte livene sine med aggresjon, narkotika og selvdestruktiv adferd. De har fortsatt med å bruke musklene, men nå knuser de i Guds navn.

""Guds krigere fra helvete"" er historien om Team Extreme Vikings, en ny generasjon med misjonærer!:

":


Hallelujah

Sum: 60 000,-

Selskap: Teknopilot

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Helene Magnhild Kjeldsen

Produsent: Ulrik Gutkin


Filmomtale: Hallelujah er en kortfilm som forteller om en mann i strid med dype, mørke krefter i seg selv og de store eksistensielle valg som kampen munner ut i. Realfilm knyttes sammen med animasjonsteknikker og skaper sammen innsikt i hans emosjonelle univers og splittede mentale tilstand.


Historia om Methel Ghanim

Sum: 50 000,-

Selskap: Windstad Media

Støtte til: Utvikling dokumentar

Produsenter: Øystein Windstad og Wojoud Hasan Mejalli


Filmomtale: Dokumentar om Methel Ghanim og familien hennar som blei kasta ut av Norge. Ho hadde legeerklæring på at ho var ustabilt gravid og at ho ikkje måtte sendast ut før ho hadde fått behadnling og oppfølging. Blei arrestert og sendt ut likevel, og mista ungen då politiet arresterte ho. Fekk ikkje fullføre behandlinga etter ho mista ungen, blei sendt ut likevel, trass tilsaman tre legerklæringar. Eg søker om støtte til å gjere meir reesearch og utvikling, for å enten lage filmen i samarbeid med Brennpunkt NRK eksempelvis, eller eit produksjonsselskap.


Hydras Hemmelighet

Sum: 80 000,-

Selskap: Skofteland Film

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Mali Finborud Nøren

Produsent: Camilla Vanebo


Filmomtale: Den vakre greske øya Hydra huset en stor internasjonal kunstnerkoloni på 50 og 60 tallet. Hit flyttet Helle Goldmans familie i 1968, og her vokste hun opp barfot, og bilfritt i det hun kaller sitt barndoms paradis. Men idyllen tok slutt. Nå er Helles mor død, og hun vil reise tilbake og finne ut mer om sin historie og hvordan det gikk med alle menneskene hun vokste opp med.


I hoppes

Sum: 50 000,-

Selskap: Saltvik Media

Støtte til: Produksjon musikkvideo

Regissør: Steinar Saltvik

Produsent: Steinar Saltvik


Filmomtale: En harmonisk og idyllisk musikkvideo fra Østre Toten. Filmen viser Sør-Oppland fra sitt vakreste. Et sted der man vil være "I hoppes". Artist, Anne Mette Sveum.


Izriqaq (Mourning)

Sum: 5 000,-

Selskap: Aurora Film

Støtte til: Lansering kortfilm

Regissør: Rama Mari

Produsent: May Odeh


Filmomtale: En paradoksal historie om det palestinske samfunnets vage skille mellom skurker og helter i en mikroverden styrt av frykt for den israelske overmakt

Synopsis In a land dotted with killing machines they find an easy cover-up of their crime. But even when the truth starts to find its way out, fate will play a game so common to this land. Izriqaq is a story about the engraved damage that happens to a place after decades of desensitization with death and killings. It's about the never-ending loop of patriarchy in a society never in control of its own being:


Kings of Danseband

Sum: 10 000,-

Selskap: Hofseth Custom Productions

Støtte til: Produksjon annet

Regissør: Steffen Sætereie

Produsent: Oddbjørn Hofseth


Filmomtale: Dette er ein kort kunstfilm, forkledd som ein musikkvideo. Det er ein musikalsk genrekollisjon mellom heavy metal og danseband. Innhaldet er humoristisk, metal-gutar er danseband-fans og dansebandet Ole-Ivars speler seg sjølve, berre at dei er utkledd som metallband som plagar og hånar metallgutane. Det er ei opp-ned verd, der dei unge er dei snille, og dei eldre dei slemme. Filmen har også eit element av retro-interaktivitet, då den ferdige filmen vil sjå ut som ein danseband-Svisj-video, der sjåarane kan stemme på videoar og gje kommentarar. Kommentarane vil vere typiske Svisj-innlegg med skrivefeil og meldingar om kor bra eller dårleg videoen som vert vist er.


Kung Fu Ambassadør

Sum: 75 000,-

Selskap: Zen Dog Films

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Sven Arild Storberget

Produsent: Jonathan Learn


Filmomtale: Kung Fu Ambassadør er eventyret om en ung norsk mann som ble håndplukket av en kung fu master i Wudang fjellet i Kina til å spre kung fu til vesten- først Norge

Kung Fu Ambassadør

Sum: 200 000,-

Filmomtale: Kung Fu Ambassadør - A Journey of Inner Peace is about a Norwegian young man mastering the ancient Chinese tradition of Kung Fu in the Wudang Mountains of China. Bjarte Hiley has found his inner strength and thereby, himself as the only western disciple of Master Zhong. Set against the majestic mountains in China and the modern architectural city-scape of Oslo we follow Bjarte's last 6 months in China at his monastary then returning to Oslo after much success in his adopted China.

Langt fra borte

Sum: 100 000,-

Selskap: Aurora Film

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Magnus Arnesen

Produsent: Camilla Vanebo


Filmomtale: Langt fra borte er en film om den vanskeligstilte tenåringsgutten Markus som mot sin vilje må passe på sin Alzheimer syke bestefar gjennom en kald vinternatt på Lillehammer. Bestefaren Oskar forsvinner til skogs, og sammen går de seg vill i den store skogen.

Lillesøster og Mimmi

Sum: 90 000,-

Selskap: Ellen Gaden Kleiven

Støtte til: Utvikling animasjon

Regissør: Ellen Gaden Kleiven

Produsent: Ellen Gaden Kleiven


Filmomtale: Mimmi er død. Lillesøster våkner og har drømt om henne, og Mimmi virket så levende. Det er både trist og fint. Mamma tar med seg Lillesøster til gravlunden, hvor de kan pynte grava til Mimmi sammen. Reisen dit gir tid til gode minner om Mimmi og ikke minst hva Lillesøster tenker om døden.

Dette er et barns første betraktning om at alt er forgjengelig også barnet selv – fortalt likefram, men med poesien og fantasien et barn har i sitt frodige sinn. :

Malis mamma

Sum: 100 000,-

Selskap: Skofteland Film

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Mali Finborud Nøren

Produsent: Hilde Skofteland


Filmomtale: Malis mamma er en dokumentarfilm om mammaen til Mali, Gunnhild, som er utdannet stofftrykker, men som i en alder av 66 år aldri har gjort noe ut av drømmen om å leve som kunstner. "Neste år skal jeg komme i gang", sier hun, men det har Mali hørt i 30 år. Mali lurer på hva det er som har hindret Gunnhild å komme i gang, og prøver å hjelpe moren slik at hun kan endelig kan starte opp som kunstner. Men er det egentlig det som er det rette å gjøre?


Malis Mamma

Sum: 100 000,-

Selskap: Skofteland Film

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Mali Finborud Nøren

Produsent: Hilde Skofteland


Filmomtale: I 40 år har Malis mamma, Gunnhild, holdt vedlike drømmen om å utøve yrket sitt som stofftrykker. Men noe har holdt henne tilbake, og hva er det?

Malis Mamma er en film om hvilke indre og ytre hindringer som finnes i et menneskes liv, og hvor vanskelig det kan være å velge kunsten som yrkesvei.:

Maria vs Maria

Sum: 100 000,-

Selskap: Human Film

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Madeleine Hagen

Produsent: Bjørnar K. Grønhaug


Filmomtale: Maria (19) går fra å være sprudlende utadvendt og smågal til å være så paralysert av angst at hun ikke klarer å gjøre noe som helst. Gjennom videodagbøker, privat materiale, rekonstruksjoner og intervjuer får vi følge hennes kamp mot seg selv, Kampen om å bli den hun vil være, i stedet for den hun har blitt.


Maximilian

Sum: 62 000,-

Selskap: Rønneberg Film

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Ole-André Rønneberg

Produsent: Ole-André Rønneberg


Filmomtale: Maximilian handler om å ofre seg selv for et annet menneske.


Medaljens bakside

Sum: 50 000,-

Selskap: Hyenafilm

Støtte til: Utvikling dokumentar

Produsenter: Øyvind M. Saugerud og Mathis Ståle Mathisen


Filmomtale: "Tore Jenssen. 21 år gammel reiser han til Libanon som yngste offiser i det norske FN bidraget. I utgangspunktet ønsket han bare å tjene seg opp litt ekstra penger slik at han kunne betale flysertifikatet. Men hendelsene i Libanon skulle prege ham for resten av livet. Tore utviklet posttraumatisk stresslidelse.

Hva er det som får en person til å forsake kone og barn og utsette seg selv for livsfare, igjen og igjen, for å hjelpe andre? Er han en helt? Er han drevet av et dypt og ektefølt ønske om å hjelpe andre, er det en egoistisk søken etter eventyr, eller flykter han fra seg selv og sine indre demoner?:


Monsterman - Engel

Sum: 60 000,-

Selskap: Rønneberg Film

Støtte til: Produksjon musikkvideo

Regissør: Ole-André Rønneberg

Produsent: Ole-André Rønneberg


Filmomtale: Musikkvideo som spiller på Carl Jungs anima-begrep ved hjelp av en danser, klær, location osv.


No quick fixes

Sum: 75 000,-

Selskap: Selskap

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Synne Øverland Knudsen

Produsent: Amalie Kasin Lerstang


Filmomtale: No quick fixes er en kortfilm om fire mennesker med et handikap og om hvordan de i ulik grad og på ulike måter lever med denne funksjonshemningen. Filmen viser at uansett hvilke fysiske begrensninger et menneske måtte ha, handler hverdagen til syvende og sist om å leve i relasjon til menneskene og samfunnet rundt oss.


Og alt skal synge

Sum: 50 000,-

Selskap: Sverre Galgum

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Sverre Galgum

Produsent:


Filmomtale: Dette er filmen om Arne Nordheim, mannen som ville finne opp musikken på nytt, og klarte det.


OH! For future

Sum: 20 000,-

Selskap: Yenni Film

Støtte til: Utvikling kortfilm

Regissør: Yenni Lee

Produsent: Yenni Lee


Filmomtale: Filmen Oh! For Future består av tre ulike univers, med høye hæler som bindeledd. En dokumentasjon på at høye hæler betyr humor, redningsverktøy og en god dose selvtillitt.

OH! For Future

Sum: 75 000,-

Selskap: Yenni Film

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Yenni Lee

Produsent: Yenni Lee


Filmomtale: Filmen ”Oh! For Future” består av tre ulike univers, med høye hæler som bindeledd. En dokumentasjon på at høye hæler betyr humor, redningsverktøy og en god dose selvtillitt.


On the Edge

Sum: 21 500,-

Selskap: Filthy Frames

Støtte til: Lansering dokumentar

Regissør: Aleksander Dario Nilsen

Produsent: Aleksander Dario Nilsen


Filmomtale: Portrett av balansekunster Eskil Rønningsbakken.


Quantrill Riders

Sum: 150 000,-

Selskap: Videomaker

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Hans Åge Hansen

Produsent: Kjell Eriksen


Filmomtale: "Quantrill Riders var opprinnelig en geriljagjeng på flere hundre mann som sloss for sørstatene. Flere av de kjente western-legendene startet sin løpebane her. Nå er de gjenoppstått på Løten og klubben har tjue aktive medlemmer

Viser forøvrig til Innlandspakken":


Salt blir til

Sum: 75 000,-

Selskap: Aurora Film

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Igor Devold

Produsent: Ingvil Giske


Filmomtale: Dokumentarfilmen forteller om i hvordan regissøren har tatt tak i sin egne veldig konkrete personlige og tabubelagte barndomsopplevelser og fortelle om dem i en koreografi som kan kommunisere med andre mennesker, og også hjelpe mennesker med å håndtere liknende opplevelser. Dette temaet er i seg selv unikt at blir omtalt i offentligheten i Norge, og det er sjelden at vi får oppleve i en dokumentarfilm hvordan en slik opplevelse omgjøres til kunst.


Sandslottet

Sum: 100 000,-

Selskap: Robert Rønning

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Robert Rønning

Produsent: Robert Rønning


Filmomtale: Sandslottet er en film om det å miste et barn og hvordan dette påvirker de som sitter igjen med sorgen og skyldfølelsen. Jonas føler skyld for ulykken som tok fra ham datteren Emilie, og samboeren Sara føler at han stadig glir lenger og lenger fra henne.


Sayonara Elverum

Sum: 50 000,-

Selskap: Kumar Media

Støtte til: Lansering dokumentar

Regissør: Sven Arild Storberget

Produsent: Kristoffer Kumar


Filmomtale: Filmen forteller historien om noe som er skapt i Elverum gjennom 15 år med hardt arbeid og kjærlighet til musikk, og som nå blir elsket av haugevis av japanere -- 8303 kilometer unna. Det har lenge haglet ønsker om å få Team Me til Japan, nå skal de spille sin første konsert i Tokyo. Filmen følger denne reisen og bandets første møte med Japan, men den skal også følge noen svært dedikerte japanske i forkant og under konserten.


Shakespeare the hidden truth

Sum: 10 000,-

Selskap: Videomaker

Støtte til: Lansering dokumentar

Regissør:

Produsent: Kjell Eriksen


Stahetens pris

Sum: 125 000,-

Selskap: Fabelaktiv

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør:

Produsent: Arild Halvorsen


Filmomtale: STAHETENS PRIS er en film om en eldre dame på Oslo vestkant som tar et oppgjør med tidsånden. Dama er Hennie Moan, og hennes prosjekt er å bytte bil med esel, og garasje med stall. Prosjektet er en del av dokumentar-pakkeutvikling for NRK 2013.


Studio Timbuktu

Sum: 200 000,-

Selskap: Videomaker

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Erlen Hein Lange

Produsent: Kjell Eriksen


Filmomtale: En av Nordens største artister, svenske Timbuktu, er svært engasjert i kampen mot urettferdighet. I 2011 fikk han endelig muligheten til selv å stå i spissen prosjekt av en ganske uvanlig art i samarbeid med Plan Norge Timbuktu gikk i gang med å sette opp et studio for unge hip hop-talenter i Dakar, Senegal.


Takk for livet

Sum: 60 000,-

Selskap: Sven Arild Storberget

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Sven Arild Storberget

Produsent: Sven Arild Storberget


Filmomtale: En dokumentarfilm om musikktradisjoner i grensetraktene mellom Hedmark og Sverige. Filmen følger utviklingen helt fra 1970-tallet og fram til i dag. Vi møter flere artister i nåtid og deres nåværende liv med musikken, og vi ser tilbake på deres innholdsrike karrierer.


The Broken

Sum: 50 000,-

Selskap: Thunder Entertainment

Støtte til: Utvikling kortfilm

Regissør: Shelley Thunder

Produsent: Ole-André Rønneberg


Filmomtale: En kvinnelig lærer risikerer å miste familien sin når hun inngår et seksuelt forhold med en 13 år gammel gutt.


The Broken

Sum: 100 000,-

Selskap: Thunder Entertainment

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Shelley Thunder

Produsent: Ole-André Rønneberg


Filmomtale: En kvinnelig lærer inngår et seksuelt forhold med en elev, og det er ikke første gang. Nå står hun ved et veiskille, holder hun seg på den rette, smale veien eller bukker hun under for driftene og lystene sine og miste familien?


The Springs of Life

Sum: 60 000,-

Selskap: Teknopilot

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Dheeraj Akonlar

Produsent: Christian Falch


Filmomtale: Som et resultat av Nazistenes avlsprogram "Lebensborn", fantes det ved slutten av andre verdenskrig rundt 20 000 uønskede norskfødte barn fra 0 og 4 år. Mange forsvant inn i barnehjem og mental-institusjoner. Noen "tilbake" til et Tyskland i ruiner. Eldre mennesker har historier som bør bli fortalt.


Tilbake

Sum: 35 000,-

Selskap: Northern Pictures

Støtte til: Utvikling kortfilm

Regissør: Henrik Martin Dahlsbakken

Produsent: Henrik Martin Dahlsbakken


Filmomtale: Tilbake omhandler en far som kommer hjem til familien i Norge etter å ha tjenestegjort som offiser i Afghanistan i over ett år. I fraværet av en klar farsrolle har eldstesønnen tatt ansvar for hjemmet. Hjemkomsten blir ikke som forutsett når faren opptrer fjern og distansert i møtet med sønnene. Han reiser ut på jakt morgenen etter og kommer ikke tilbake om kvelden.


Tragisto (Den varme kulden)

Sum: 200 000,-

Selskap: Horten Media

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Ole-André Rønneberg

Produsent: Stein-Ove Horten


Filmomtale: Ei lita jente må ty til fantasien for å ignorere ensomheten i hverdagen. En hverdag hvor foreldrene prioriterer jobben sin framfor henne.


TRIO Odins Gull - behind the scenes

Sum: 100 000,-

Selskap: Fabelaktiv

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Bjørn Thomassen

Produsent: Arild Halvorsen


Filmomtale: Dramaserien TRIO er det største dramaprosjektet med utspring i Innlandet noen gang, og den største dramasatsingen for barn i Norge noen gang. Historien utspiller seg i Skjåk, og vi følger våre tre hovedkarakterer i jakten på en vikingskatt, og rettferdighet. Vi ønsker med denne "behind the scenes"-filmen å tilby våre samarbeidspartnere internasjonalt en film som viser muligheter og mangfold i locations, møte med skuespillere og sentrale folk i produksjonen. Filmen vil inngå i den internasjonale lanseringen av TRIO.


Troll på Tur

Sum: 100 000,-

Selskap: Sagatoon

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Jonny Westernes

Produsent: Jonny Westernes


Filmomtale: Den animerte familiefilmen «Troll - the Tale of a Tail», basert på manus og konsept utviklet av Sagatoon AS på Hamar, er den største barnefilmsatsningen noensinne i norsk målestokk, med et budsjett på ca. 90 millioner kroner.

En ny fantasiverden, «Trolls of Ervod» (Ervod er Dovre, stavet baklengs) er skapt tuftet på norske sagn og tradisjoner. Prosjektet har hele tiden vært rettet mot det internasjonale markedet og fikk tidlig en internasjonal distribusjonsavtale. Filmen er nå i produksjon i Canada, men har før det vært gjennom en sju år lang ferd med oppturer, nedturer og uforutsette overraskelser. :

Sagatoon er co-produsent med det canadiske produksjonsselskapet Blue Bug Entertainment og har medarbeidere i sentrale posisjoner i filmteamet i Montreal. I «Troll på tur» beskriver vi utviklingen av dette ambisiøse animasjonsprosjektet i Norge og Canada og følger Ervod-Trollene, født på flatbygdene i Innlandet, på deres spennende ferd ut mot det internasjonale filmmarkedet.:


Vennergidagen 2013

Sum: 40 000,-

Selskap: Fabelaktiv

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Pål Bratås

Produsent: Arild Halvorsen


Filmomtale: I forbindelse med Regnmakerdagen 2013 produseres det en TV-sending med navnet "Vennergidagen 2013 - Ålesund". Den vil basere seg på energirelaterte prosjekter i Ålesund-området. Helt konkret dreier dette seg om overgang fra glødepærer til LED-pærer i gatelys og bergvarme.Viking King Dream

Sum: 30 000,-

Selskap: Zen Dog Films

Støtte til: Utvikling kortfilm

Regissør: Jonathan Learn

Produsent: Jonathan Learn


Filmomtale: Viking King Dream will be an eventual music video of a song inspired by a dream of Halvdan The Black, the founding father of the Viking king age in Norway. Jon Learn of Zen Dog Films is developing this production with Henning Ramseth as musical composer and Eirikur Hauksson as singer in the video. The video is being shot in Hedmark with crew from Innlandet.


Vintage

Sum: 50 000,-

Selskap: Cecilie Lundsholt

Støtte til: Utvikling kortfilm

Regissør: Cecilie Lundsholt

Produsent: Cecilie Lundsholt


Filmomtale: Vintage, en kortfimserie der vi følger eldre ektepar, single og enker/enkemenn i situasjoner vi ikke egentlig tiltror denne aldersgruppen å havne i, reflektere over eller ta valg om å være i. Har voksne på 80 år ikke lenger sex? Har de nok tid igjen til å ta nye valg i sin livssituasjon, eller men må leve med de valgene de allerede har tatt?


Vivarium

Sum: 35 000,-

Selskap: Northern Pictures

Støtte til: Utvikling kortfilm

Regissør: Henrik Martin Dahlsbakken

Produsent:


Filmomtale: En aldrende kvinne forlatt i et apokalyptisk fjellandskap forsøker å skape nytt liv i en døende verden, men vil det være nok til at hun selv overlever? Kortfilmen er et futuristisk drama lagt nesten 100 år fram i tid, som tar opp svært dagsaktuelle utfordringer på en foruroligende måte, men med et klart underliggende håp om en bedre verden.


Warszawa

Sum: 30 000,-

Selskap: Aurora Film

Støtte til: Lansering kortfilm

Regissør: Igor Devold

Produsent: Magnus Arnesen


Filmomtale: Warszawa er en skildring av to dramatiske skjebner. Filmen gir et dypdykk, i hovedkarakterenes liv. Historien ligger i et krysningspunkt mellom et polsk miljø og et norsk, og forteller om to svært ulike skjebner som finner likheter i hverandre. I denne kortfilmen på 25 minutter skildres to personer som begge ønsker å oppnå egen frihet.


Zapp

Sum: 70 000,-

Selskap: Traktor

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Sverre Galgum

Produsent: Johannes Skyberg


Filmomtale: En film om to reparatører fanget i et postapokalyptisk TV mareritt.


Zapping

Sum: 100 000,-

Selskap: Traktor

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Sverre Galgum

Produsent: Johannes Skyberg


Filmomtale: En film om to kjente reparatører som blir fanget i et postapokalyptisk TV-mareritt.


Å vende tilbake

Sum: 185 000,-

Selskap: Northern Pictures

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Henrik Martin Dahlsbakken

Produsent: Henrik Martin Dahlsbakken


Filmomtale: I novellefilmen "Å vende tilbake" må to brødre på 13 og 16 år bekjempe ytre farer så vel som indre frykt på leting etter faren deres som har forsvunnet i fjellet. Opptaket vil foregå i Østerdalen, Ringsakerfjellet, Dovre og Hjerkinn i september 2013. Dette blir regissør Henrik Martin Dahlsbakkens første novellefilm siden debuten med "Tiden imellom" i 2009, og er basert på hans egne opplevelser fra barndommen.


Åpen post 1969: ei kreativ handsaming av fjernsynsrøyndom

Sum: 47 500,-

Selskap: Hofseth Custom Productions

Støtte til: Produksjon kunstdokumentar

Regissør: Oddbjørn Hofseth

Produsent: Oddbjørn Hofseth


Filmomtale: "Åpen post 1969, ei kreativ handsaming av fjernsynsrøyndom" er ein kunstdokumentar som er basert på eit program NRK sende i 1969, der det var diskusjon mellom representantar frå "fin"-kulturen og frå "folke"-kulturen. Filmen vert ei formleik med fjernsynsspråket og vil provosere fram refleksjonar om eige mediekonsum hos sjåaren. Det formmessige i filmen skal forsterke innhaldet, der filmen skal redigere innhaldet til ein boksekampestetikk, for å kritisere den banale kulturdebatten, som er overraskande lik i dag som før, berre at den er snudd på hovudet, og dei "folke"-kulturelle har vorte dei "snille".


Tilskuddsliste 2012
4 237 000,- tildelt 52 filmer
2times Ann

Sum: 40 000,-

Produsent: Charlotte Kahn

Test: Ole

Type: Utvikling Transmedia


Filmomtale: Transmediaprosjekt for unge jenter. Søker videreutvikling og pakking av materiale for presentasjon for produsenter, koprodusenter og andre finansører i inn og utland.

Bar Room Brawl

Sum: 120 000,-

Selskap: Nerhagen Productions

Fase/Type: Produksjon

Regissør/ Produsent: Marthe Thorshaug


Beskrivelse: Når reglene for sosiale konvensjoner brytes på den øde lokalbaren, har man to valg - å flykte eller å sloss. Hulga vinner scenen - hun vet hvordan menneskets instinkter kan manipuleres. En eksperimentell kunstfilm på jakt etter menneskedyret.

Bar Room Brawl

Sum: 120 000,-

Selskap: Nerhagen Productions

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Marthe Thorshaug

Produsent: Marthe Thorshaug


Filmomtale: Når reglene for sosiale konvensjoner brytes på den øde lokalbaren, har man to valg - å flykte eller å sloss. Hulga vinner scenen - hun vet hvordan menneskets instinkter kan manipuleres.

En eksperimentell kunstfilm på jakt etter menneskedyret.:
Da onkel dro til Amerika

Sum: 170 000,-

Selskap: Filmmakeriet

Fase/Type: Utvikling, Dokumentar

Regissør/ Produsent: Ingrid Ese, André Folkestad


Filmomtale: I 1825 startet den første utvandringen til Amerika, hovedsakelig på grunn av fattigdom, religiøse konflikter og plassmangel. Men utvandringen fortsatte helt fram til 1970-tallet, noe som er lite dokumentert. Hvorfor fortsatte utvandringen? Og hvordan gikk det med disse siste utvandrerne? Hvilke drømmer hadde de? Og hva møtte dem?

Den motvillige rockestjernen

Sum: 100 000,-

Selskap: Medieoperatørene

Fase/Type: Utvikling /Dokumentar

Regissør/ Produsent: Igor Devold/Ingvil Giske


Filmomtale: Dokumentar som fokuserer på den personlige reisen til bandmedlemmene i Kaizers Orchestra

Den siste dansen

Sum: 50 000,-

Selskap: Robert Rønning

Fase/Type: Produksjon/Kortfilm

Regissør/ Produsent: Robert Rønning


Filmomtale: Lise drømmer om et liv som selskapsdanser, men rusmisbruk og en voldelig kjæreste setter en brutal stopper for drømmene hennes.

Den tøffeste bakomfilmen

Sum: 50 000,-

Selskap: Filmmakeriet

Fase/Type: Produksjon/Dokumentar

Regissør/ Produsent: André Folkestad


Dokumentarfilm om innspillingen av filmen De Tøffeste Gutta" og om forholdene for filminnspilling i Lillehammer-regionen:

Den varme kulden

Sum: 50 000,-

Selskap: Rønneberg Film

Fase/Type: Utvikling /Kortfilm

Regissør/ Produsent: Ole-André Rønneberg


Alise, ei 6 år gammel jente bor sammen med foreldrene sine i en leilighet. De er opptatt med jobbene sine, så Alise blir ofte overlatt til seg selv. En dag kommer en uteligger inn i bakgården, og Alise får en uventet og mystisk venn.:

Det siste snøfnugget

Sum: 0,-

Selskap: Filmhuset

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Jorge Navarro Fica

Produsent: Ingrid Nordby


Filmomtale: Kortfilm basert på en sann historie om vold mot kvinner. Historien er aktuell og viktig. I Norge er straffeloven ved psykisk og fysisk mishandling umenneskelig lavt i forhold til andre straffelover. Noe må til for at rettssystemet skal ta dette på alvor.


Det siste varpet

Sum: 50 000,-

Selskap: Globus Media AS

Fase/Type: Utvikling /Dokumentar

Regissør/ Produsent: Joakim Thoresen/Aili Maanum Hansen


Det er en stille morgen midt i oktober på Fåberg ved Lågens bredd, like nord for Lillehammer: Lett begynner det å vake i det ellers rolige vassdraget. Det er lågåsilda som er kommet på sin årvisse vandring fra de store dyp i Mjøsa, i store stimer, for å gyte på sandbankene like nedenfor Hunderfossen. Det er fortsatt liv i Lortvarpe.

Dette har hendt

Sum: 80 000,-

Selskap: Charlotte Røhder Tvedt/KriStine Ann Skaret

Fase/Type: Produksjon/Dokumentar

Regissør/ Produsent: Medieoperatørene


Dokumentarfilmen ”Rekonstruksjon av en familie” handler om kommunikasjon og minner, om hva og hvordan vi husker, og hvilke konsekvenser det kan få. Gjennom ”subjektiv rekonstruksjon” følger filmen fire mennesker som har opplevd en felles hendelse, men som har forskjellige oppfattelser av hva som skjedde.:

Drømmen om Britannia

Sum: 50 000,-

Selskap: Coates Productions

Fase/Type: Produksjon/Dokumentar

Regissør/ Produsent: Ann Coates


Vi følger nordmannen Sigurd Coates i hans forsøk på å realisere sin store drøm: å bygge og seile en kopi av den legendariske britiske kongeyachten Britannia. Han har brukt 20 år av livet sitt på dette prosjektet. Båten ble bygget ferdig på et båtbyggeri i Arkhangelsk i Nord-Russland. Men da den var ferdig, ble den forsøkt stjålet. Hva er det verdt å følge sin drøm? Kan omkostningene bli for store? Er det for stor skam å snu?

Elstadløkken

Sum: 60 000,-

Selskap: Tine Hjortbol/André Folkestad

Fase/Type: Utvikling /Dokumentar

Regissør/ Produsent: Filmmakeriet

En fremmed

Sum: 90 000,-

Selskap: Northern Pictures

Fase/Type: Produksjon/Kortfilm

Regissør/ Produsent: Henrik Martin Dahlsbakken


En fremmed utspiller seg på bondelandet i Norge på tidlig 1800-tall. Her blir en fremmed mann funnet død i kornåkeren under hesjingen, med en trofast gjeterhund ved siden av seg. Bøndene som finner ham aner ikke hvem mannen er. De begraver mannen utenfor kirkegården, og han glemmes raskt av alle - bortsett fra hunden, som nekter å forlate graven.:

Enveisbilletten

Sum: 50 000,-

Selskap: Fjordholm filmproduksjon

Fase/Type: Produksjon/Dokumentar

Regissør/ Produsent: Inger-Lise Langfelt/Helga Fjordholm


Enveisbilletten er en reise inn i kunstneren Gitte Dæhlins magisk-realistiske univers. Skulpturene speiler en underlig gjenkjennelse, som minner om gammel visdom vi allerede kjenner.:

For Første Gangen

Sum: 100 000,-

Selskap: Carly Troncale

Fase/Type: Utvikling /Animasjon

Regissør/ Produsent: Ole Goethe/Carly Troncale


Prosjektet For Første Gangen" springer ut av ideen om å lage en romantisk historie i kortfilm/episodisk form, med en komedie tone. Vi følger to ungdommer som er fortapt og ønsker å ha sin "første gang" med hverandre, men må gå igjennom et ras av ydmykende hendelser og misforståelser. En kortfilm som forener kreative visuelle effekter med klassisk animasjon.:

Forfatteren

Sum: 50 000,-

Selskap: friogfrank

Fase/Type: Utvikling /Dokumentar

Regissør/ Produsent: Morten Hovland/Camilla Vanebo


Forfatteren skal bli en 50 minutters dokumentarfilm om tilblivelsen av boka "Sauermugg" av og med Stig Sæterbakken. Vi håper filmen kan bli både et portrett av en arbeidsprosess og et forfattersinn, gjennom å skildre en intensiv uke i forfatterens liv. "Forfatteren" er basert på et unikt materiale og råstoff fra en meget spesiell uke i hans liv.:

Fotografen

Sum: 80 000,-

Selskap: Aurora Film

Fase/Type: Utvikling /Dokumentar

Regissør/ Produsent: Antoni Kepinski/Camilla Vanebo


Fotografen er et prosjekt som søker å virkeliggjøre en manns livshistorie gjennom sin dedikasjon til å fotografere sine omgivelser. Ludwik Szacinski’s foto gir ikke bare en verdifull dokumentasjon av det 18. århundre, men avslører også et fotografisk talent og unik gründervirksomhet. :

Frikar i dragens tempel

Sum: 80 000,-

Selskap: Globus Media AS

Fase/Type: Produksjon/Dokumentar

Regissør/ Produsent: Silje Birknes/Aili Maanum Hansen


Finnes det en kobling mellom amerikansk break-dance, kinesisk Kon Fu og norsk Halling? Danseren Hallgrim Hansgård fra dansekompaniet Frikar og Melodi Grand Prix med Alexander Rybak, vil vise dette i praksis ved å sette opp en forestilling sammen med Kon Fu utøvere fra et gjemt, avsidesliggende område uten at de har noe felles språk.:

Frontsøstrene (7 kammers)

Sum: 30 000,-

Selskap: Mica Film

Fase/Type: Produksjon/Dokumentar

Regissør/ Produsent: Hilde K. Kjøs/Karoline Grindaker


For noen mennesker har tiden man blir født inn i stor innvirkning på de valg som tas. Kvinnene i dokumentarfilmen reiste ut med et ønske om å hjelpe - et valg som skulle føre til at de ble assosiert med noen av de mest grusomme handlingene i det 20. århundret. I filmen møter vi seks kvinner som mot slutten av livet endelig tør å åpne seg og fortelle sin historie.:

Gud elsker deg ikke lenger (Prod)

Sum: 150 000,-

Selskap: Northern Pictures

Fase/Type: Produksjon/Kortfilm

Regissør/ Produsent: Henrik Martin Dahlsbakken

Gud elsker deg ikke lenger (Utv)

Sum: 27 000,-

Selskap: Northern Pictures

Fase/Type: Utvikling /Kortfilm

Regissør/ Produsent: Henrik Martin Dahlsbakken


En illojal prest blir straffet av Gud for sine synder og fordømt av lokalsamfunnet for det han angivelig skal ha gjort, men er Gud virkelig allvitende? I kortfilmen "Gud elsker deg ikke lenger" møter fortellingen om en ensom manns vei mot avgrunnen en særegen dystopisk visualitet i søken etter svar.:

Indre og ytre natur

Sum: 5 000,-

Selskap: Anne Kristine Thorsby

Fase/Type: Produksjon/Annet

Regissør/ Produsent: Anne Kristine Thorsby


Videoinstallasjonen har til hensikt å ta tilskueren med på en reise i lyd og bilde, som åpner og forsterker en audiovisuell opplevelse. Utgangspunkt for filmen er fire oljemalerier av Thorsby.:

Jeg og far var dansemusikere

Sum: 100 000,-

Selskap: Jan Egil Løvbak

Fase/Type: Produksjon/Dokumentar

Regissør/ Produsent: OB Studio Produksjon


William Kristoffersen og far Jan William Kristoffersen har hatt et liv og samspill som dansemusikere. William er idag mest kjent som komponist og musiker i dansebandet Ole Ivars. Hans far var bare 17 år når han fikk sønnen William i Nord-Odal. William så på far som mentor, bror og kamerat i alle år.:

Kampenes Begravelsesbyrå

Sum: 50 000,-

Selskap: Mica Film

Fase/Type: Utvikling /Dokumentar

Regissør/ Produsent: Anne Silje Bø/Hilde K. Kjøs


Dokumentar om et lite o særegent begravelsesbyrå på Fagernes.:

Langt fra borte (Prod)

Sum: 150 000,-

Selskap: Aurora Film

Fase/Type: Produksjon/Kortfilm

Regissør/ Produsent: Magnus Arnesen/Camilla Vanebo


”Langt fra borte” er en film om den vanskeligstilte tenåringsgutten Markus som mot sin vilje må passe på sin Alzheimer syke bestefar gjennom en kald vinternatt på Lillehammer. Bestefaren Oskar forsvinner til skogs, og sammen går de seg vill i den store skogen.:

Langt fra borte (Utv)

Sum: 15 000,-

Selskap: Aurora Film

Fase/Type: Utvikling /Kortfilm

Regissør/ Produsent: Magnus Arnesen/Camilla Vanebo

Liv i Lortvarpet (Det siste varpet)

Sum: 50 000,-

Selskap: Globus Media AS

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Joakim Thoresen

Produsent: Aili Maanum Hansen


Filmomtale: Det er en stille morgen midt i oktober på Fåberg ved Lågens bredd, like nord for Lillehammer, Lett begynner det å vake i det ellers rolige vassdraget. Det er lågåsilda som er kommet på sin årvisse vandring fra de store dyp i Mjøsa, i store stimer, for å gyte på sandbankene like nedenfor Hunderfossen. Det er fortsatt liv i Lortvarpe.


Markens grøde

Sum: 80 000,-

Selskap: Globus Media AS

Fase/Type: Utvikling /Dokumentar

Regissør/ Produsent: Anders Sæther/Aili Maanum Hansen


Markens Grøde - god mat er billetten til et bedre og gladere liv. Christopher Sjuve er Norges fremste formidler av mat. Han er inspirert av dokumentarfilmen "Supersize Me". Christopher vil påvise at mat er en kilde til glede i livet - en kilde til et lykkeligere liv. I denne dokumentaren Christopher med seg tre ungdommer som har et "ikke eksisterende" forhold til mat.:

Mourning

Sum: 120 000,-

Selskap: Aurora Film

Fase/Type: Produksjon/Kortfilm

Regissør/ Produsent: Rama Mari/May Odeh


En paradoksal historie om det palestinske samfunnets vage skille mellom skurker og helter i en mikroverden styrt av frykt for den israelske overmakt:

Odins gull

Sum: 120 000,-

Selskap: Tumbatushi Film

Fase/Type: Utvikling /Annet

Regissør/ Produsent: Morten Hovland


Spill utviklet for TV-serie for ungdom, NRK sin storsatsing 2012-2014. Serien TRIO produseres av NordicStories og FabelAktiv for NRK Super. Dette er en krimserie hentet fra Skjåk, som retter seg mot litt større barn.:

Olympisk sus

Sum: 50 000,-

Selskap: Filmmakeriet

Fase/Type: Utvikling /Dokumentar

Regissør/ Produsent: André Folkestad


Fra 26. februar til 6. mars i 2016 skal det igjen arrangeres Olympiske Leker i Norge og Lillehammer. 1100 unge idrettsutøvere fra 70 nasjoner samles til det som er de fjerde olympiske ungdomslekene gjennom tidene, og de andre vinterlekene i rekken. "Olympiske sus" er en film som følger livet i kulissene fram mot arrangementet.:

Olympisk ull

Sum: 70 000,-

Selskap: Filmmakeriet

Fase/Type: Utvikling /Dokumentar

Regissør/ Produsent: André Folkestad


I 1872 kom forretningsmannen Peter Jebsen for første gang til Dale i Vaksdal kommune. Elv og fossefall gjennom bygda var perfekte for å starte industri, og sju år etter blir tekstilfabrikken Dale Fabrikker etablert. Dette var starten på et stort, norsk industrieventyr. Med olympisk sus! Helt siden OL i Cortina i 1956 har Dale Fabrikker vært offisiell utstyrsleverandør til den norske OL-troppen:

On the Edge

Sum: 50 000,-

Selskap: Filthy Frames

Fase/Type: Produksjon/Dokumentar

Regissør/ Produsent: Aleksander Dario Nilsen


Portrett av balansekunster Eskil Rønningsbakken.:

Porten

Sum: 60 000,-

Selskap: Jannecke Lønne Christiansen Kunst Produksjon

Fase/Type: Produksjon/Annet

Regissør/ Produsent: Jannecke Lønne Christiansen


Porten er en film med utgangspunkt i et fotografi, tatt av filmskaperens mormor på Vøra i Sandefjord Kommune i 1935. Fotografiet viser en sommerdag, - barn bader i kveldssol, og noen tar bilder. Et fotografi viser oss øyeblikket, men har noe skjedd, eller vil noe skje? Jeg ser en latent uhygge. "Porten" viser brokker av hva som kunne ha skjedd, den antyder episoder og historier som bryter idyllen. Vi kommer stadig tilbake til fotografiet og er derfor usikre på om dette er en drøm eller ei.:

Rekonstruksjon av en familie (Dette har hendt)

Sum: 80 000,-

Selskap: Medieoperatørene

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Charlotte Røhder Tvedt

Produsent: KriStine Ann Skaret


Filmomtale: Dokumentarfilmen ”Rekonstruksjon av en familie” handler om kommunikasjon og minner, om hva og hvordan vi husker, og hvilke konsekvenser det kan få. Gjennom ”subjektiv rekonstruksjon” følger filmen fire mennesker som har opplevd en felles hendelse, men som har forskjellige oppfattelser av hva som skjedde.


Rondane 2012 Jubileumstur

Sum: 150 000,-

Selskap: Fabelaktiv

Fase/Type: Produksjon/Dokumentar

Regissør/ Produsent: Arild Halvorsen


Programmet skal handle om to gutter som er i fra området rundt Rondane, men som ikke har opplevd dette fjellmassivet. Med oss må vi har noen hjelpere for å få det til.:

Run away

Sum: 50 000,-

Selskap: Yenni Film

Fase/Type: Produksjon/Kortfilm

Regissør/ Produsent: Yenni Lee


Run Away handler om tapet både av seg selv og forskjellige forhold, der artisten Sandra Kolstad visuelt portretterer dette gjennom sin egen musikk.:

Running for president

Sum: 50 000,-

Selskap: Videomaker

Fase/Type: Utvikling /Dokumentar

Regissør/ Produsent: Gry Winther/Kjell Eriksen


Dear Shuhra and Shaharazad, Today I am going on political business to Faizabad and Darwaz. I hope I will come back soon and see you again, but I have to say that perhaps I will not. Dette er begynnnelsen av brevet Fawzia Koofi skrev til sine døtre før en reise til et politiks møte. Fawzia Koofi, er Afghanistans første kvinnelige "Parliament Speaker", og i dag den eneste kvinnelige Presidentkandidaten til valget I 2014. Vi har fått mulighet til å følge henne fram mot valget i 2014.:

Salt (Prod)

Sum: 100 000,-

Selskap: Medieoperatørene

Fase/Type: Produksjon/Kortfilm

Regissør/ Produsent: Maria Lloyd/Ingvil Giske

Salt (Utv)

Sum: 100 000,-

Selskap: Aurora Film

Fase/Type: Utvikling /Kortfilm

Regissør/ Produsent: Maria Lloyd/Igor Devold


Salt er en dansefilm, et eventyr inspirert av håndkolorerte fotografier. Filmen skal spilles inn i saltgruvene utenfor Krakow i Polen. Ved å bruke en kombinasjon av dukker og skuespillere, live action og animasjon skaper vi en magisk, drømmeaktig verden.:

Samdo 2012

Sum: 60 000,-

Selskap: Fabelaktiv

Fase/Type: Utvikling /Dokumentar

Regissør/ Produsent: Benjamin Hjort/Arild Halvorsen


To kvinner på samme alder, to kvinner med mange likhetstrekk, men med totalt ulikt utgangspunkt. Solvor som er sykepleier i trygge omgivelser på Ullevål sykehus, Sudha som er lege i et av verdens fattigste land.:

Sayonara Elverum

Sum: 150 000,-

Selskap: Kumar Media

Fase/Type: Produksjon/Dokumentar

Regissør/ Produsent: Sven Arild Storberget/Kristoffer Kumar


(Produksjonssøknad, se Team Me i Japan):

Signs and Symbols

Sum: 50 000,-

Selskap: Kulturhistorisk Film & Formidling

Fase/Type: Produksjon/Kortfilm

Regissør/ Produsent: Inger Christine Årstad


Denne kortfilmen vil bruke Årstads timelaps opptak sammen med en dramatisering over sporet "Signs & signals" fra musiker Kristin Fjellseth.:

Soldater

Sum: 120 000,-

Selskap: Mica Film

Fase/Type: Utvikling /Dokumentar

Regissør/ Produsent: Karoline Grindaker/Hilde K. Kjøs


På det meste var det utstasjonert over 400 000 tyske soldater i Norge under andre verdenskrig. Hvordan var det å være i krig under nazismen? Hva slags liv ventet de som kom tilbake til et ruinert og ydmyket Tyskland?:

Team Me i Japan

Sum: 60 000,-

Selskap: Kumar Media

Fase/Type: Produksjon/Dokumentar

Regissør/ Produsent: Sven Arild Storberget/Kristoffer Kumar


Filmen forteller historien om noe som er skapt i Elverum gjennom 15 år med hardt arbeid og kjærlighet til musikk, og som nå blir elsket av haugevis av japanere -- 8303 kilometer unna. Det har lenge haglet ønsker om å få Team Me til Japan, nå skal de spille sin første konsert i Tokyo. Filmen følger denne reisen og bandets første møte med Japan, men den skal også følge noen svært dedikerte japanske i forkant og under konserten.:

To brødre

Sum: 200 000,-

Selskap: Videomaker

Fase/Type: Produksjon/Dokumentar

Regissør/ Produsent: Håvard Jenssen/Aashild Sørheim


To brødre viser at det går an å ha et godt og suksessrikt liv, til tross for hendelser som kunne endt i tragedie. Valgene vi gjør former våre liv. Rolf og Viggo Widerøe valgte forsoning da andre verdenskrig var over. En slik beslutning behøver ikke virke rettferdig, men den var klok og fredsskapende. I lys av opplysninger fra nyåpnede arkiver kan vi konkludere med at deres valg var riktig.:

Tragisto (Den varme kulden)

Sum: 50 000,-

Selskap: Rønneberg Film

Støtte til: Utvikling kortfilm

Regissør: Ole-André Rønneberg

Produsent: Ole-André Rønneberg


Filmomtale: Alise, ei 6 år gammel jente bor sammen med foreldrene sine i en leilighet. De er opptatt med jobbene sine, så Alise blir ofte overlatt til seg selv. En dag kommer en uteligger inn i bakgården, og Alise får en uventet og mystisk venn.


Tre dalmatinere

Sum: 30 000,-

Selskap: Ingrid Stenersen

Fase/Type: Utvikling /Kortfilm

Regissør/ Produsent: Ingrid Stenersen


Tre unge kvinner, Gunn, Marie og Sara, bor i ei lita bygd på indre Østlandet. De er single, fraskilte og alenemødre. Når tre unge, kjekke politimenn ankommer bygda blir damene svært betatt. For å få tjenestemennenes oppmerksomhet bestemmer derfor de tre damene seg for å begå noen lette lovbrudd, men prosjektet utvikler seg ikke helt etter planen...:

Vennergidagen 2012

Sum: 40 000,-

Selskap: Fabelaktiv

Fase/Type: Produksjon/Dokumentar

Regissør/ Produsent: Vidar Frøysaa/Arild Halvorsen


I Telegrafbukta i Tromsø er det samlet over 4000 barn fra hele Troms for å oppleve årets største enkeltstående arrangement for barn – Vennergidagen 2012.:

Warszawa

Sum: 330 000,-

Selskap: Aurora Film

Fase/Type: Produksjon/Kortfilm

Regissør/ Produsent: Igor Devold/Magnus Arnesen


Historien om Robert og Janina en natt, i en ekstrem situasjon er en hardtslående film med dypdykk i karakterenes psykologiske tilstand denne ekstreme natten. Livene til Janina og Robert vil endres diamentralt.:

Å salte et hjerte

Sum: 100 000,-

Selskap: Aurora Film

Fase/Type: Utvikling /Kortfilm

Regissør/ Produsent: Igor Devold/Camilla Vanebo


Fortellingen om Willy, en middelaldrende lærer fra landsbygda, som forelsker seg i en polsk pornostjerne. Han bestemmer seg for å reise til Polen for å finne ham. Willy har levd i skjul så lenge og blitt så gammel, at han ikke makter å stå fram som homofil, selv om omgivelsene rundt ham signaliserer at de vil godta det. Dette dobbeltlivet har gjort ham til en trykk-koker som traver rundt kokepunktet, bare avbrutt av små hyrdestunder med den like fortvilte tobarnsfaren Dagfinn.:

Tilskuddsliste 2011
1 367 500,- tildelt 26 filmer
Bredo Greve Filmrebell

Sum: 90 000,-

Selskap: Filmjunkiene

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Aleksander U. Serigstad

Produsent: Adrian Ophus


Filmomtale: Et fengslende innblikk i produksjonshistorien til en av norsk films obskure rebeller. Bredo Greves anarkistiske felttog mot det moderne samfunnets skyggesider sjokkerte samtiden. Hans kritiske eksponering av kristendommen, pelsdyrnæringa, Alta utbygginga og samfunnets menneskefiendtlige mekanisering er fortsatt skremmende aktuell.

30 minutter lang ekspositorisk dokumentar basert på klipp fra filmene, intervju med Bredo og andre relevante aktører.:


Den gode lærer

Sum: 60 000,-

Selskap: Trine Vollan Film

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Trine Vollan

Produsent: Trine Vollan


Filmomtale: I DEN GODE LÆRER møter vi Inge Eidsvåg som har skrevet flere bøker om temaet. Inge er etter manges mening den gode lærer, ingen går uberørt ut etter en time med ham. Men hva er egentlig en god lærer? De fleste av oss husker noen gode lærere vi har møtt på vår veg. Kanskje har disse hatt større betydning for hvem vi har blitt en vi er klar over? Filmen skal være en inspirasjon til ettertanke - og diskusjon.


Er det sant at (Coddy)

Sum: 60 000,-

Selskap: Sagatoon

Støtte til: Utvikling animasjon

Regissør: Jørn Kolsrud

Produsent: Jørn Kolsrud


Filmomtale: Om det nysgjerrige torskeembryoet Coddy som stadig søker ny kunnskap og som hele tiden vil vite hva, hvorfor og hvordan. I filmen møter Coddy for første gang noen av motstanderne sine, blant annet den skumle Glemsomhetten og den innfule Juger som ikke er interessert i verken kunnskap eller i at noen andre skal behøve å bry seg med eller å vite eller huske noe som helst.


Evige jaktmarker

Sum: 40 000,-

Selskap: Medieoperatørene

Støtte til: Utvikling animasjon

Regissør: Elin Grimstad

Produsent: Ingvil Giske


Filmomtale: Den animerte kortfilmen tek for seg tema rundt barn og natur, det uskuldige og mista uskuld. Kva ligg i mellom? Ein kraftfull og vill barndom som ikkje er bevisst seg sjølv. Men etter kvart som borna byrjar å sjå handlingane sine i eit moralsk og og sosialt

perspektiv, endrast noko inne i dei.:

Teknikken er cut-out/ stop-motion animasjon.:


Evigheten nå

Sum: 60 000,-

Selskap: Jannecke Lønne Christiansen Kunst Produk

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Jannecke Lønne Christiansen

Produsent: Jannecke Lønne Christiansen


Filmomtale: Med videoen EVIGHETEN NÅ, - det erfarte landskap ønsker jeg å vise måter mennesker ser på og avbilder landskapet kontrastert med det fysisk opplevde landskap. Med dette vil jeg å si noe om mennesket i forhold til naturkreftene og naturens sårbarhet i forhold til menneskelig bruk.


Fotografen og Keisaren

Sum: 8 250,-

Selskap: Filmmakeriet

Støtte til: Lansering dokumentar

Regissør: Ingrid Ese

Produsent: André Folkestad


Filmomtale: Filmen bygger på unike bilder tatt av den unge bergensjenta Magdalena Hjort. Hun var amatørfotograf på samme tid som Keiser Wilhelm II ferierte med pomp og prakt i bygda Balestrand like før 1. verdenskrig. Tilfeldighetene ville det slik at ungjenta også ble kjæreste med en av offiserene ombord på keiserskipet, og Magdalena kom dermed svært tett innpå keiseren og følget hans.


Frikar

Sum: 50 000,-

Selskap: Globus Media AS

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Silje Birknes

Produsent: Aili Maanum Hansen


Filmomtale: Dokumentar om dansegruppa Frikar som sprenger grenser med tradisjonell hallingdans


Frikar

Sum: 25 000,-

Selskap: Globus Media AS

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Silje Birknes

Produsent: Aili Maanum Hansen


Filmomtale: For å få klipt en internasjonal pilot, skrevet engelsk synopsis, lage budsjett i Euro og til administrative kostnader knyttet opp i Nordisk Forum.


Håpet på bunnen

Sum: 100 000,-

Selskap: Westvang

Støtte til: Utvikling animasjon

Regissør: Ida Westvang

Produsent: Sylvia Clausen


Filmomtale: Animasjonsfilm om en jente med ME en søster som ønsker seg vekk og en far som føler han ikke strekker til.


I blinde

Sum: 50 000,-

Selskap: Aurora Film

Støtte til: Utvikling kortfilm

Regissør: Magnus Arnesen

Produsent: Igor Devold


Filmomtale: Det er en historie som utforsker forelskelsens magi og som skildrer det å være ung på slutten av 80 tallet på et lite tettsted langt oppe i nord.


Into The Now - The explorers Way

Sum: 50 000,-

Selskap: Zen Dog Films

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Grethe Bøe

Produsent: Jonathan Learn


Filmomtale: 'Into The Now' viser den indre reisen for to profilerte utforskere, ene mannlig amerikansk romfarer og en kvinnelig norsk polfarer. Begge opplever hendelser som endrer livet deres gjennom reisene til henholdsvis månen og sydpolen.


Julekonsert 2011

Sum: 50 000,-

Selskap: Stiftelsen Klassisk Julekonsert

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Odd Arvid Strømstad

Produsent: Mari Silje Samuelsen


Filmomtale: TV-produksjon fra Vang kirke, laget for internasjonalt marked og med god regional profilering.


Kampen for framtiden

Sum: 100 000,-

Selskap: Videomaker

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Gry Winther

Produsent: Kjell Eriksen


Filmomtale: "Kampen for framtiden" fokuserer på kampen som pågår mellom innflytelsesrike Saudi Arabiske kvinner over deres framtidige rolle i Kongedømmet - sett gjennom fem kvinnelige pionerer, fra ulike sider av debatten.


Kampenes Begravelsesbyrå (U1)

Sum: 50 000,-

Selskap: Fenris Film

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Anne Silje Bø

Produsent: Tore Buvarp


Filmomtale: Dokumentar om et lite begravelsesbyrå på Fagernes


Kjemp ved min side

Sum: 80 000,-

Selskap: Rønneberg Film

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Ole-André Rønneberg


Filmomtale: Frank, en tegneserienerd som er 33 år bor fortsatt hjemme på gutterommet. I forhold til den fargesprakende tegneserieverdenen han leser om, blir hans hverdag grå og kjedelig. Når heltene redder verden, tryller han i seg mer mat og kjøper nye blader på nett. En dag blir det nok for Frank.


Livet er herlig (L)

Sum: 8 250,-

Selskap: Filmmakeriet

Støtte til: Lansering dokumentar

Regissør: André Folkestad

Produsent: André Folkestad


Filmomtale: Om Torstein 24 år 17 kilo nesten ikke i stand til å røre seg om hvordan han søker jobb og prøver å få plass på Stortinget


Mamorama

Sum: 60 000,-

Selskap: Vidvinkel Film

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Henrik Martin Dahlsbakken

Produsent: Daniel Henriksbø ()


Filmomtale: Mamorama omhandler den 17 år gamle småbarnsmoren Andrea som har droppet ut av skolen og bor hjemme hos sin alkoholiserte mor.


Mannen fra Skogli

Sum: 30 000,-

Selskap: Titanfilm

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Knut Inge Solbu

Produsent: Knut Inge Solbu


Filmomtale: En dokumentarfilm i TV lengde hvor vi ved hjelp av musikken og møte med publikum skal få frem spennende sider ved forfatter og musiker Levi Henriksen


Mannen i isødet

Sum: 96 000,-

Selskap: Northern Pictures

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Henrik Martin Dahlsbakken

Produsent: Henrik Martin Dahlsbakken


Filmomtale: Midt i det kalde isødet på Nordpolen tvinger et uforutsett møte en norsk polfarer til å måtte velge mellom heder og ære i historiebøkene, eller å beholde sin egen samvittighet og moral.


Optimistene

Sum: 100 000,-

Selskap: Skofteland Film

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Gunhild Westhagen Magnor

Produsent: Hilde Skofteland


Filmomtale: This film follows the 98 years old woman, Goro, and her volleyball team The Optimists – in their lives on and off the volleyball court – from the moment they decide to play one last match, and through the preparations leading up to the grand finale. This team of ball playing ladies might show us how lucky we actually are if we get to experience old age.


Reunion

Sum: 15 000,-

Selskap: Medieoperatørene

Støtte til: Lansering dokumentar

Regissør:

Produsent:


Filmomtale: Filmen «Før bombene falt» fra 1999 viser et møte mellom albanske og serbiske studenter. Så kom bombene. Hva er deres situasjon i dag?


Tanken

Sum: 40 000,-

Selskap: Videomaker

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Bent Ove Fauske

Produsent: Kjell Eriksen


Filmomtale: Fotograf Martin Otterbech har filmet ombyggingen av en oljetank på Skrova til hytte. En feelgoodfilm om en spesiell hytte på et meget vakkert og eksotisk sted i Norge. Hva er det som får en mann til å gå i gang med en slik oppgave?


Veien til Nidaros

Sum: 20 000,-

Selskap: Massimo

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Torkil Færø

Produsent: Sigurd Mikal Karoliussen


Filmomtale: Møter med mennesker og langsom vandring i storslått landskap mot Nidaros. Tillegg til produksjonstilsagn for musikk av søsknene Narum


Vennergidagen 2011

Sum: 40 000,-

Selskap: Fabelaktiv

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Rune Sæterstøl

Produsent: Arild Halvorsen


Filmomtale: I Telegrafbukta i Tromsø er det samlet over 4000 barn fra hele Troms for å oppleve årets største enkeltstående arrangement for barn – Vennergidagen 2011.


VærSåGod

Sum: 50 000,-

Selskap: Tumbatushi Film

Støtte til: Utvikling kortfilm

Regissør: Morten Hovland


Filmomtale: Even er på julegaveshopping med Mamma i gågata, Lillehammer. Han ønsker seg den nyeste X-box. De går forbi en tiggergutt. Even vil gi ham noen av pengene sine. Mamma vil ikke at han gjør det. De bør ikke gi til tiggere. - Hvorfor lurer Even, sa ikke hun nettopp at man måtte tenke på de som ikke hadde så mye. Hun gir ham lov. Han gir 20 kroner.


Warszawa (Walking Lazarus)

Sum: 35 000,-

Selskap: Aurora Film

Støtte til: Utvikling kortfilm

Regissør: Igor Devold

Produsent: Igor Devold


Filmomtale: Historien om Robert og Janina en natt, i en ekstrem situasjon vil være en hardtslående film. Filmen vil være et dypdykk i karakterenes psykologiske tilstand denne ekstreme natten. Livene til Janina og Robert vil endres diametralt.


Tilskuddsliste 2010
1 604 500,- tildelt 28 filmer
Andrew Furuseth

Sum: 50 000,-

Selskap: A Bit of Magic

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Tali Weiss

Produsent: Tali Weiss


Filmomtale: Om sjømannen og menneskerettsaktivisten Andrew Furuseth


Cancellation

Sum: 15 000,-

Selskap: Filmbin

Støtte til: Utvikling kortfilm

Regissør: Christian Lo

Produsent: Nicholas Sando


Filmomtale: Kunstnerisk musikkfilm med gruppa Blacksheeps og stjernene fra filmen Bestevenner


Den gode lærer

Sum: 50 000,-

Selskap: Trine Vollan Film

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Trine Vollan

Produsent: Trine Vollan


Filmomtale: Portrett av Inge Eidsvåg forfatter og lærer tilknyttet Nansenskolen.


Den tilfeldige rockestjernen (Kaizers verden) U

Sum: 80 000,-

Selskap: Medieoperatørene

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Igor Devold

Produsent: Ingvil Giske


Filmomtale: Dokumentar som fokuserer på den personlige reisen til bandmedlemmene i Kaizers Orchestra


Drømmenes Hus

Sum: 50 000,-

Selskap: OB Studio Produksjon

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Jan Egil Løvbak

Produsent: Jan Egil Løvbak


Filmomtale: Dokumentarfilm om dannelsen av Sagatun Brukerstyrt Senter på Hamar


En kvinne alene kan lett feies av men tusen søstre kan stille krav

Sum: 50 000,-

Selskap: Kulturhistorisk Film & Formidling

Støtte til: Utvikling animasjon

Regissør: Inger Christine Årstad

Produsent: Inger Christine Årstad


Filmomtale: En animert dokumentarfilm om kvinnene i rengjørings­bransjen med utgangspunkt i streiken i bransjen i 1974.


Foto Normann

Sum: 30 000,-

Selskap: Nordic Art Associates

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Tor Melgalvis

Produsent: Jonathan Learn


Filmomtale: Dokumentar om den legendariske postkort­fotografen Arne Normann


Foto Normann

Sum: 100 000,-

Selskap: Nordic Art Associates

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Tor Melgalvis

Produsent: Jonathan Learn


Filmomtale: Dokumentar om den legendariske postkort­fotografen Arne Normann


Fotografen og keisaren

Sum: 80 000,-

Selskap: Filmmakeriet

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Ingrid Ese

Produsent: André Folkestad


Filmomtale: Filmen bygger på unike bilder tatt av den unge bergensjenta Magdalena Hjort. Hun var amatørfotograf på samme tid som Keiser Wilhelm II ferierte med pomp og prakt i bygda Balestrand like før 1. verdenskrig. Tilfeldighetene ville det slik at ungjenta også ble kjæreste med en av offiserene ombord på keiserskipet, og Magdalena kom dermed svært tett innpå keiseren og følget hans.


Frida Ånnevik

Sum: 15 000,-

Selskap: Sven Arild Storberget

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Sven Arild Storberget

Produsent: Sven Arild Storberget


Filmomtale: Dokumentarfilmen om Frida Ånnevik følger innspillingen av hennesdebutalbum men handler aller mest om veien dit.


Frikar

Sum: 50 000,-

Selskap: IRIS Film

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Silje Birknes

Produsent: Aili Maanum Hansen


Filmomtale: Dokumentar om dansegruppa Frikar som sprenger grenser med tradisjonell hallingdans.


Frontsøstre (7 kammers)

Sum: 100 000,-

Selskap: Mica Film

Støtte til: Produksjon dokumentar


Gudbrandsdalslågen

Sum: 50 000,-

Selskap: Mollan Media

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Arnt Mollan

Produsent: Arnt Mollan


Filmomtale: Naturfotograf Arnt Mollan følger livet i og rundt Lågen.


Hviskeleken

Sum: 50 000,-

Selskap: A Røsler Produksjoner

Støtte til: Produksjon kortfilm

Regissør: Jannecke Lønne Christiansen

Produsent: Alexander Røsler


Filmomtale: Eksperimentell kortfilm bygd på en gammel barnelek


Johan i Moadn

Sum: 30 000,-

Selskap: Bjelle Media

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Mariann Bjelle

Produsent: Mariann Bjelle


Filmomtale: Poetisk personportrett av Johan som bor på lite sted innerst i Sognefjorden og hans turer på mopeden.


Julekonsert

Sum: 50 000,-

Selskap: Stiftelsen Klassisk Julekonsert

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Kim Strømstad

Produsent: Mari Silje Samuelsen


Filmomtale: TV-produksjon for internasjonalt marked. Enestående regional profilering.


Levi Henriksen

Sum: 30 000,-

Selskap: Allegro Film

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Knut Inge Solbu

Produsent: Knut Inge Solbu


Filmomtale: Musikkdokumentar som følger innspilling av Levi Henriksen med band


Livet er herlig

Sum: 100 000,-

Selskap: Filmmakeriet

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: André Folkestad

Produsent: André Folkestad


Filmomtale: Produksjon (se omtale over)


Livet er herlig

Sum: 50 000,-

Selskap: Filmmakeriet

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: André Folkestad

Produsent: André Folkestad


Filmomtale: Om Torstein 24 år 17 kilo nesten ikke i stand til å røre seg om hvordan han søker jobb og prøver å få plass på Stortinget


Lumholtz Det ukjente Mexico

Sum: 50 000,-

Selskap: Balam Media

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Erick Frias De Santillana

Produsent: Erick Frias De Santillana


Filmomtale: Dokumentar om Lillehammer-antropologen Carl Sofus Lumholtz sitt pionerarbeid i Mexico rundt år 1900


Mannen som kunne 75 språk

Sum: 99 500,-

Selskap: Embla Film

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Anne Magnussen

Produsent: Anne Magnussen


Filmomtale: Det tyske språkgeniet Georg Sauerwein kjempet for folks morsmål og kultur bl a i Dovre


Min norske bestefar

Sum: 45 000,-

Selskap: Pang produksjoner

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Igor Devold

Produsent: Ingvil Giske


Filmomtale: Regissørens jakt etter sin bestefars historie fører ham til Grønland


On the Edge (Balanse)

Sum: 60 000,-

Selskap: Clutch Media

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Aleksander Dario Nilsen

Produsent: Aleksander Dario Nilsen


Filmomtale: Portrett av balansekunster Eskil Rønningsbakken som balanserer på Prekestolen Kjæragbolten mm.


Reunion

Sum: 100 000,-

Selskap: Medieoperatørene

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Jon Haukeland

Produsent: Charlotte Røhder Tvedt


Filmomtale: Filmen Før bombene falt fra 1999 viser et møte mellom albanske og serbiske studenter. Så kom bombene. Hva er deres situasjon i dag?


Rotenissen

Sum: 50 000,-

Selskap: Filmbin

Støtte til: Utvikling kortfilm

Regissør: Christian Lo

Produsent: Trine Aadalen Lo


Filmomtale: Kortfilm for barn om et kjent tema, Nissen som alltid roter det til på barnerommet


Seven senses for storytelling

Sum: 60 000,-

Selskap: Cinenord

Støtte til: Utvikling dokumentar

Regissør: Thomas Bjerke

Produsent: Silje Hopland Eik


Filmomtale: Dokumentarversjon av en masterclass av Dick Ross og Thomas Bjerke


Veien til Nidaros

Sum: 50 000,-

Selskap: Massimo

Støtte til: Produksjon dokumentar

Regissør: Torkil Færø

Produsent: Sigurd Mikal Karoliussen


Filmomtale: Møter med mennesker og langsom vandring i storslått landskap mot Nidaros.