FILMTALENT INNLANDET 2.0

Et talentutviklingsprogram for film- og tv-talenter

Gjennom et samarbeid mellom Talent Norge, Sparebankstiftelsen Hedmark og Fabelaktiv vil fire film- og TV-talenter få en unik mulighet til å delta i et talentprogram over 18 måneder – fra sommeren 2023 og ut 2024. Gjennom samlinger og workshops med mentorer og eksperter, deltagelse på nasjonale og internasjonale festivaler, og tilhold i Fabelaktivs miljø på Hamar, vil talentene få konkret innblikk i prosjektutvikling fra idé til produksjonsbeslutning. I programmet vil det fokuseres på innhold rettet mot barn og ungdom.

Fabelaktiv setter sammen et talent-team med fokus på idéutvikling, regi og etterarbeid. Talenter med tilknytning i Hedmark-regionen oppfordres til å søke.

Søknadsfrist: 5.mai 2023.

Se mer på www.fabelaktiv.no/filmtalent

Vi i Fabelaktiv ønsker å knytte til oss unge talenter over tid, med et brennende ønske om å fortelle gode historier for unge målgrupper, uavhengig av hva slags format de vil fortelle dem i. Med Fabelaktivs ressurser til rådighet skal unge filmskapere utvikle seg, lære mer om bransjen og få sjansen til å oppleve den fra innsiden
— Arild Halvorsen, prosjektsjef og produsent i Fabelaktiv

Deltakerne skal bli skolert inn i en verden der målgruppetenking er helt sentralt. I løpet av perioden vil de fire talentene delta på festivaler både i Norge og i utlandet.

 
 
  • Fabelaktiv er et av Norges største frittstående produksjonsselskap utenfor Oslo som produserer et bredt spekter av tv-produksjoner, presentasjoner, events og oppdragsfilm – for alle distribusjonsplattformer. Selskapet er kjent for mange produksjoner for barn og unge, dokumentarserier, og fra hovedkontoret og studio på Hamar produserer Fabelaktiv de faste ukentlige sendingene av Lotto, Vikinglotto og Extra for NRK/Norsk Tipping.

  • Sparebankstiftelsen Hedmark forvalter den kapitalen som er bygget opp i tidligere Sparebanken Hedmark gjennom 175 års bankvirksomhet i fylket. Stiftelsen er den største eieren i Sparebank1 Østlandet, og en del av utbyttet som stiftelsen mottar fra banken deles hvert år ut som gaver til Hedmarksamfunnet. Siden 2017 har Stiftelsen gitt betydelige gaver til idrett, friluftsliv, kultur, utdanning, næringsutvikling og humanitært arbeid i Hedmark. Stiftelsens slagord er «Overskudd til å dele».

  • Talent Norge gir fremragende kunstneriske talenter muligheter til å realisere sitt fulle potensial, ved å samle krefter i kulturlivet og private bidragsytere, som igjen fører til talentsatsinger som dyrker frem de beste talentene og tar vare på deres egenart. Talent Norge styrker rammene for talentutvikling innen kunst og kultur. Ledende institusjoner og organisasjoner samles om talentutvikling, støtter talentsatsinger av høy kunstnerisk kvalitet og skaper varige relasjoner og nettverk for kunnskapsdeling og erfaringsutveksling. Talent Norge har skapt rammeverk som innbyr til private bidrag. Grundige kvalitetsvurderinger og systematisk oppfølging av prosjektene gjør at støttespillere kan ha tillit til at deres bidrag går til satsinger på høyt nivå og kommer talentene tilgode.

Forrige
Forrige

Ledig stilling som rådgiver

Neste
Neste

NY LEDER FOR ØSTNORSK FILMSENTER