Historisk åpning av animasjonsstudio på Dovre

I helgen var det endelig duket for åpning av Trollfilm sitt nye studio på Dovre. Det siste året har Anita Killi og hennes far Martin Killi, med fler, jobbet døgnet rundt for å komme i mål. Endelig stod vi der, i en fantastisk bygning transformert fra fjøs for melkekyr, til et fullverdig animasjonsstudio og kreativt verksted. I underetasjen er det gjort om fra møkkakjeller til galleri, med fantastisk stemningsfull belysning som i helgen huset tre flotte utstillinger kurert av Menno De Noojier, og produsert av Trollfilms Artists in Residence Varya Yakovleva, Menno De Nooijer og Helene Kjeldsen.

Ikke mindre enn fire dager med feiring ble det. Det hele starter på onsdag med offesiell åpning og bursdagsfeiring for Martin Killi, som fylte 90 år! På fredagen fortsatte det med taler og presentasjoner navigert av Terje Nilsen som konferansier. Daglig leder for Østnorsk Filmsenter Maria Kluge holdt tale om bærekraft og grønn filmproduksjon for å trekke frem hvordan Trollfilm har jobbet med å skape Norges grønneste animasjonsstudio. På gjestelisten var blant annet også representanter fra Norsk Filminstitutt, Viken Filmsenter og Innlandet Fylkeskommune. Gjestene kunne glede seg over filmvisninger, presentasjon av kommende prosjekter og utstiling, samt hyggelig lag og deilig mat.

På lørdagen fortsatte festen med dagstur til sætra på Dovrefjell, i vakkert vintervær og godt lag, med deilig tradisjonelle smakebiter foran peisen i fjellstua. Utpå ettermiddagen var det klart for flere gjester, visninger og taler, og ikke minst fest til langt ut på kvelden.

På søndag var det åpen dag med filmvinsninger, mat og kake. En rolig og god avslutning på en fullspekket helg.

Vi ønsker Trollfilm, med spesielt Anita og Martin Killi lykke til med nytt studio. Måtte det bringe mange spenneden og flotte prosjekter i fremtiden. Og ikke minst gode og fruktbare samarbeid.

Studio vil være et viktig tilskudd i regionens filmsatsning, og spesielt med tanke på å øke andelen internasjonale samarbeid gjennom arbeidet til Eastern Norway Film Commission, som har som satsningsfelt å koble nasjonale og internasjonale selskaper og bringe internasjonale filmproduksjoner til Innlandet.

Forrige
Forrige

Tildelinger runde 3 -23

Neste
Neste

Skoledebatten fra et regionalt perspektiv