Tildelinger runde 3 -23

Innen fristen den 15. oktober mottok Østnorsk filmsenter 18 søknader om til sammen 3 515 000 kroner. Det ble søkt om tilskudd til 13 dokumentarfilmer, 4 kortfilmer og 1 spill. 17 av søknadene kom fra Innlandet, mens det kom en søknad fra et produksjonsselskap i annen region og ett prosjekt er en co-produksjon med utenlandsk selskap.  

Det gis 6 tilsagn på totalt 1 360 000 kroner til et variert utvalg av prosjekter, 3 til produksjon, 2 til utvikling og 1 til spill. Beslutningen om å gi ett produksjonstilskudd utover 200 000 kroner er forankret i Østnorsk filmsenters styre.  

 

Kommentar fra daglig leder Maria Kluge: 

Denne runden viser til en stor tematisk bredde og høyt nivå blant de innsendte søknadene. Vi har derimot stramme økonomiske rammer mot slutten av året. Vi prioriterer derfor produksjonsklare prosjekter, som overbeviser med sin tydelige premiss og gjennomarbeidet markedsplan. Det er en stor glede å kunne følge I follow rivers til produksjon. Prosjektet har hatt en lang fartstid hos Østnorsk filmsenter og har gått gjennom en grundig utvikling som strakk seg over flere år. Dette har vist til å være til prosjektets styrke: vi blir invitert med i Mariann Sæthers turbulente indre og ytre kamp om å kombinere drømmen om elvepadling med et omsorgsfullt familieliv. Dokumentaren er filmet i både Norge og Island og byr på svært vakre opptak av mennesket og naturen.  

 

Kommentar fra filmkonsulent Hege Michelsen:  

Denne søknadsrunden har vært min første som filmkonsulent i Innlandet. Og jeg kan bare konstatere at det er en stor og viktig bredde blant filmskaperne i Innlandet, med mye kunstnerisk kompetanse, engasjement og faglig entusiasme. Det er ekstra gledelig at absolutt alle prosjektene har høy grad av aktualitet og relevans.  

Blant de tingene som evalueres er kunstneriske kvaliteter, om prosjektet er nyskapende, mangfoldsperspektiv og gjennomføringsevne og prosjektets historikk. I den helhetlige vurderingen kommer det også inn faktorer som er overordnet regionale, som for eksempel handler om talent- og kompetanseutvikling eller synliggjøring av kompetanse internasjonalt. 

Forrige
Forrige

Vinner av Fagprisen 2023

Neste
Neste

Historisk åpning av animasjonsstudio på Dovre