Vinner av Fagprisen 2023

Isak Wahl er vinner av årets Fagpris 2023. Fagprisen tildeles en regional, profesjonell aktør fra film- eller spillbransjen som dette, eller gjennom flere år har utmerket seg gjennom faglig styrke, overbevisende resultat, eller har drevet fram viktig samarbeid i Innlandet. Vinneren mottar et stipend på kroner 15.000 som kan brukes på individuell kompetanseheving. Med Isak wahl som vinner, er det første gang Østnorsk Filmsenter deler ut prisen til spillbransjen.

Nytt i år, var at bransjen selv kunne sende inn kandidater som burde bli nominert. Innen fristen mottok vi 14 sterke nominasjoner med gode begrunnelser. Årets Fagpris ble delt ut foran en fullsatt sal på Lillehammer Kino under Fagdagen, 8. Desember. Prisen ble overrakt av Maria Kluge, som er Daglig leder for Østnorsk Filmsenter.

Les her Marias tale:

I år går prisen til et fagfelt vi aldri har kikket nærmere på. Og det er ikke uten grunn at vi har fått hjelp fra Håvard her. Østnorsk filmsenters fagpris går i år til en person med stort engasjement og pågangsmot. Vedkommende stiller opp ved flere arrangementer, og er synlig både i hjembyen, på nasjonale arenaer og i utlandet. Vedkommende og hans medgrundere har fått stor oppmerksomhet for prosjektet de har utviklet sammen, og har klart å få godt med tilskudd til det første prosjektet de satser på etter skolegangen. Prismottakeren sitter også i styret til Hamar Game Collective og Hamar E-Sportklubb. Han fremstår som et positivt og engasjert menneske med visjoner og bidrar med å sette spillbransjen i Innlandet på kartet.

“ 

Årets Fagpris går til Isak Wahl fra Snow Leaf Studios. “

(På bildet, vinner av fagprisen 23, Isak Wahl og Maria Kluge, Daglig Leder av Østnorsk filmsenter. Foto: Admin.)

Les her også den utdypende jurybegrunnelsen med utgangspunkt fra nomineringen:

I år går prisen til Isak Wahl, daglig leder for spillselskapet Snow Leaf Studios AS.
Isak har rast inn i spillbransjen som et frisk pust, med enormt engasjement og pågangsmot. Spillet "Brew" som Snow Leaf Studio utvikler har fått imponerende store tilskudd til sitt første utviklingsprosjekt, som er et solid vitnesbyrd på at kultursektoren har troen på teamet og dette prosjektet.

I tillegg til å være leder og medgrunder av Snow Leaf, sitter Isak også i styret til Hamar Game Collective, Hamar E-sport Club og Norges E-Sport forbund. Dette viser blant annet hans store engasjement ikke bare innen sitt fagområde men også utover og for bransjen.

Isak er særdeles dyktig i å være synlig i bransjen, ved å aktivt delta i arrangementer, ikke bare i Hamar men også i utlandet og i resten av Norge. Han er en solid ambassadør for spillbransjen og sørger alltid for at han stiller bransjen i Innlandet i et godt lys. 

I tillegg til dette er Isak vitebegjærlig, kunnskapsrik, søker råd der han kommer til kort, og aldri redd for å hjelpe til der han trengs. Alt Isak har fått til til tross for sin unge alder, kombinert med hans hyggelige og ydmyke vesen, gjør han til den beste kandidaten for Fagprisen Spill 2023.

-For Juryen, Håvard Haugrud  (Fung. Daglig Leder Hamar Game Collective Daglig Leder Perfectly Paranormal AS)



Forrige
Forrige

Digi møte med vår konsulent

Neste
Neste

Tildelinger runde 3 -23