Ledig stilling som filmkonsulent

Vi tilbyr en spennende og meningsfull stilling som filmkonsulent i en bransje i rask utvikling.

Som filmkonsulent hos oss vil du bidra til at viktige historier når ut til publikum, samt at regionens filmbransje får en faglig sterk sparringpartner. Arbeidet vil skje i tråd med senterets strategi for den audiovisuelle bransjen i regionen og i samråd med daglig leder og rådgiver.

Som filmkonsulent må du engasjere deg i de filmprosjektene som skapes og være motivert til å løfte regionens filmskapere faglig.

Du er nysgjerrig og har et våkent blikk for mangfold, nye stemmer og synsvinkler. Du har en profesjonell tilnærming til filmbransjen og god kunnskap om ulike sjangre i det korte formatet, samt dokumentarfilmer og dokumentarserier. Stillingen krever at konsulenten er til stede på faste møtedager og ved bransjearrangementer.

Som filmkonsulent vurderer du søknader om tilskudd til utvikling og produksjon for formatene kortfilm, dokumentarfilm og dokumentarserier. Her ser du etter de kunstneriske, og produksjonsrelaterte kvalitetene ved prosjektene og innstiller til vedtak om tilskudd overfor administrasjonen.

Østnorsk filmsenter har tre faste årlige søknadsfrister for tilskudd til utvikling og produksjon. Søknader innenfor tilskuddsordningen Pangstart, tilskudd til tidlig utvikling, behandles fortløpende. 


Krav til søkeren:

Vi ser etter deg som har relevant filmfaglig erfaring. Stillingen krever at du klarer å vurdere og prioritere prosjekter ut fra kunstneriske, økonomiske samt tekniske og markedsmessige forhold. Du må være godt orientert på de nasjonale og internasjonale arenaene for kort- og dokumentarfilm samt å ha god oversikt over alternative plattformer. Søkeren må ha gode evner til kommunikasjon og samarbeid, god muntlig og skriftlig fremstillingsevne og evne til å ta beslutninger. Det er ikke et krav om å ha norsk som morsmål, men du må kunne lese og forstå søknader som er skrevet på norsk.

Betingelser

Engasjementstillingen har en tidshorisont på 2 år med mulighet for forlengelse.

Tiltredelse snarlig, senest 1.10.2023. 

Honorar og øvrige betingelser etter avtale.

Det er ikke krav om å bo i Innlandet.

Søknadsfrist 10.6.2023.

Søknad med CV sendes til post@ostnorskfilm.no

Eventuelle spørsmål kan rettes til påtroppende daglig leder Maria Kluge (tlf. 46 91 36 82)


Om arbeidsgiveren

Østnorsk Filmsenter er en aktiv og offensiv pådriver for audiovisuell produksjon i Innlandet. Våre viktigste virkemidler er tilskudd til utvikling og produksjon av kort- og dokumentarfilm, TV-produksjon og spill, samt kompetansehevende tiltak og nettverksarbeid innen bransjen. Senteret har også et ansvar knyttet til arbeid mot unge talenter.
Østnorsk Filmsenter er eid og driftet av Innlandet fylkeskommune, samt kommunene Lillehammer, Øyer og Gausdal. Senteret mottar sine produksjonsmidler fra Kulturdepartementet. Østnorsk Filmsenter er samlokalisert med Filminvest i Filmbanken på Stortorget i Lillehammer.

Forrige
Forrige

MØT: Heidi Wendel Vejling

Neste
Neste

Ledig stilling som rådgiver