Hege Michelsen blir ny konsulent

Fra 1. oktober engasjeres Hege Michelsen som filmkonsulent i Østnorsk filmsenter. Dette er en nyopprettet åremålsstilling på 20% som skal bidra med å løfte frem filmprosjekter fra Innlandet.

Michelsen har sin bakgrunn fra NTNU og Høgskulen i Volda, med fordypning i dokumentarfilm. Som journalistutdannet TV-produsent og dokumentarregissør har hun mer enn 30 års erfaring med produksjoner for ulike produksjonsselskap og mediehus samt ulike former for lederfunksjoner. Hun har vært dekan ved Høgskolen i Lillehammer, senere Høgskolen i Innlandet i 13 år, der hun var leder for både TV- og Spillutdanningene ved høgskolen.

Med Hege får vi en konsulent med relevant produksjonerfaring, bransjekunnskap og kompetanse innen talentutvikling.

 Det er måte på hvor mye en filmkonsulent i 20% stilling kan, eller skal, utrette. Så først og fremst gleder jeg meg til å samarbeide med Innlandsbransjen, på vegne av Østnorsk Filmsenter. Og jeg ser fram til muligheten til å bidra til eventyrlig blomstring og vekst!

(Foto: Joakim Mengen)

 

 

Hvilket potensiale ser du i Innlandsbransjen?

Først og fremst handler det om menneskene, alle de profesjonelle og dyktige folka som bor i regionen. Det produseres mye av veldig høy kvalitet, og bransjen har god grunn til å være stolt over alt de får til.

Det må sikres gode vilkår for utvikling og produksjon for framtiden. Ved å styrke faglig nærhet, gode samarbeid og faglige fellesskap på kryss og tvers, vil regionen bli mer robust og attraktiv å bo og arbeide i. Innlandet er et stort og vidstrakt fylke, men teknologi gjør det fullt mulig å utvikle prosjekt og leve av produksjon - uten å bo i storbyer. Vi må i enda større grad ta i bruk og utvikle teknologi og infrastruktur til å knytte sammen Innlandet.  Næringsutvikling er et stort og uforløst potensial som jeg er opptatt av.

Det må være plass til både små enkeltforetak og større produksjonsselskap - i et mangfold av små og store prosjekt og sjangre. Men det må være mulig å leve av å lage spill, TV og film, tv. Statlige småtilskudd kan bare i liten grad sikre den næringsutviklingen som Innlandet og bransjen trenger. For å sikre gode vilkår og mer vekst må vi få til prosjekt og forpliktende samarbeid med flere aktører og finansører, koble sammen kulturnæringer – og tørre å tenke stort. Hvorfor skal ikke Innlandet få til det de store byene gjør?

Hva ser du etter i et filmprosjekt (uavhengig sjanger)?

Hvis jeg skal være generell og si noe som dekker både film, tv og spill – så handler det om at prosjektet må kunne engasjere og treffe et publikum. Jeg mener ikke at det må bli en «blockbuster» og superkommersiell hit, men at prosjektet har noe i seg som rører ved folk. Som pirrer, engasjerer, underholder. Eller som skaper undring og forundring. Prosjektet kan ikke leve ikke uten publikum, og vi lager jo ikke film, tv eller spill bare for vår egen skyld.

Er prosjektets premiss vesentlig? Er det underholdende? Pirrer det nysgjerrighet? Er det nyskapende? Er det gjennomførbart?

I bunn og grunn handler det om historiefortelling, uansett sjanger. Jeg ser etter den store historien i den lille, og den lille historien som belyser det store bildet. Fortellerkunst på sitt ypperste er når det treffer publikum og setter spor hos dem. Og det handler om fortellergrep, filmspråk, formgrep, originalitet, visualitet, fortellerstandpunkt, historiens tematikk - og karakterer som engasjerer og fenger.

Er det noe konkret du ser frem til for din nye funksjon?

Jeg gleder meg til å komme tettere på alle de kreative, dyktige og skapende folka i regionen vår, og bli bedre kjent med dem. Og jeg gleder meg til å kunne bidra til utvikling av nye spennende prosjekt, skaperkraft og kreativt mangfold.

Jeg er tydeligvis veldig opptatt av hvordan det er mulig å gjøre hobby og livsverk til næring og arbeidsplasser, det å leve av å lage spill, tv og film. Og jeg ser fram til å være med å bidra til at Innlandet fortsetter å være en attraktiv region å bo og arbeide kreativt og kunstnerisk i regionen.

Forrige
Forrige

Kolibri – utviklingsprogram for filmskapere med nye perspektiver og stemmer

Neste
Neste

Ny rådgiver i Østnorsk Filmsenter