Ny rådgiver i Østnorsk Filmsenter

Linda Steinhoff tiltrer stillingen som produksjonsrådgiver og prosjektansvarlig i Østnorsk filmsenter fra 1. oktober. Hun vil ha ansvar for prosjektoppfølging, rådgivning samt filmsenterets satsninger for bransje- og talentutvikling. Lindas mangeårige erfaring fra ulike deler av filmbransjen vil føye seg ypperlig inn i filmsenterets målsettinger.

Linda er uteksaminert ved The Academy of Live and Recorded Arts i London i 2001, og har tretten års arbeidserfaring fra Berlin hvor hun hovedsakelig jobbet med internasjonal film og promotering. Linda kom til Lillehammer høsten 2017 for ett års vikariat for Amandus filmfestivalen, og ledet i årene etterpå pilotprosjektet for å få på plass en permanent filmkommisjon innunder fylkeskommunen. Det siste året har hun vært produsent hos Norsk Litteraturfestival og Ytringsfrihetskonferansen World Expression Forum hvor hun har fått god erfaring innen beslektet bransje. 

Nå gleder jeg meg til å vende hjem igjen til filmbransjen hvor jeg føler jeg hører hjemme.
Det inspirerende med innlandsbransjen er det fine samholdet og den gode, viktige delingskulturen, hvor man støtter og hjelper hverandre frem.

(Foto: Joakim Mangen)

Lindas bakgrunn innen både den internasjonale filmbransjen og her regionalt, har gitt god innsikt og et bredt nettverk med relevante kontakter. Dette er en verdifull ressurs opp imot bransjen både når vi skal utforme en hensiktsmessig strategi, eller ved individuelle råd om å knytte bransjekontakter sammen. Linda har også jobbet på grensepunktet mellom næringsvirksomhet, og beslektede bransjer som litteraturbransjen, som bidrar til å kunne tenke litt utenfor boksen. 

Innlandets audiovisuelle bransje har allerede markert seg på det europeiske markedet med flere nominasjoner og priser for barne og ungdomsfilmer, animasjon og BAFTA-pris for spill. Jeg er stolt over at vi har så sterke bransjeaktører her på innlandet, og er opptatt av å fortsette å styrke den profesjonelle bransjen. 

Samtidig går vi også en tid i møte hvor tilsynsrapporten varsler om nedskjæringer til kultur fra KUD som kan komme til å ramme både utdanningsinstitusjonene våre som Den Norske Filmskolen, Tv skolen, Spill skolen og som sannsynlig også vil påvirke tilskuddsordningene til den profesjonelle bransjen. Det blir viktig å være våken, og ligge et skritt foran utviklingen. Vi må vise at filmbransjen er relevant i framtidsbildet. Vi har også god mulighet til å gjøre bransjen vår til forbilde for eksempelvis grønn produksjon, vi kan utforske løsninger hvor AI i framtiden blir en positiv ressurs i stedet for en trussel mot filmbransjens virke, og vi kan samarbeide med den nye generasjonen om hvordan en audovisuell bransje kan se ut. 

Målet mitt er at innlandet filmbransje skal fortsette sin skaperglede, levere høy kvalitet på produksjoner som vi kan være stolte av, og at vi skal hjelpe med å skape en bærekraftig bransje.

Jeg gleder meg til å jobbe med en regional bransje som jeg kjenner godt fra forskjellige vinkler, som Amandus, filmskolen og som filmkommisjonær, og gleder meg også til å bli kjent med den delen av bransjen og nye bransjeaktører som jeg ikke kjenner så godt enda.  Jeg er klar!

Forrige
Forrige

Hege Michelsen blir ny konsulent

Neste
Neste

Call for papers til Symposium BAM! 2023